Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Žlutý kámen z Belfastu

01.11.2011 22:29

 

 

Záhadný žlutý kámen, který může pocházet z prehistorických časů, byl nalezen v kopcích poblíž Belfastu. Kámen nalezl civilista, který je součástí probíhajícího archeologického projektu na pozemsku severně od města Ballyaghagan. Archeologové předpokládají, že kámen byl používán při prehistorických ceremoniálech, ale více bude známo až budou provedeny potřebné testy. Součástí vykopávek v minulém týdnu na Cavehill je zhruba 400 lidí včetně skupin školáků a je to iniciativa Belfast Hill Partnership. Vše je pod dohledem archeologů z Queen’s University. Dr. Harry Welsch z Centra pro archeologické vykopávky řekl, že kámen byl nalezen na místě domu ze 17.století. Dům stojí v lokalitě předchozí křesťanské farmy s historií až do roku 1000 n.l.

 

“ Byl to člen Ulster Archeological Society, kdo kámen první našel a to kopal pouhých pět minut “, řekl Dr.Welsch. “ Je těžké říci co tento kámen je, protože místo, na kterém byl nalezen se skládá ze dvou částí, první je původní farma z roku 1000 n.l. a druhá je mnohem současnější usedlost ze 17.století. Kámen nalezli při průzkumu domu, takže může pocházet z té doby, nebo může být mnohem starší. Vypadá to jako kus pískovce a někdo ho na tuto lokalitu v určitý moment dopravil.”

 

Tým také nalezl mnoho prehistorických pazourků, což znamená, že lidé zde žili již před 5000 lety. Zatímco dnešní výhled z tohoto místa je na rostoucí velkoměsto Belfast, Dr.Welsch podotýká, že v dávných dobách to bylo velice odlišné, kromě primitivní krajiny a močálů žádné vysoké budovy a moderní mosty. Dr.Welsch řekl, že nález vzbudil velké nadšení mezi archeology a že lokalita předčila všechna očekávání od samého začátku výkopových prací. The Northern Ireland Environment Agency a Belfast City Council ( který je majitelem pozemku ) financovali tento projekt.

 

Zdroj a foto: sott.net, News Letter, Queen’s University

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode