Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Základna Pine Gap

08.11.2010 22:22

 

V Austrálii existuje přinejmenším deset tajných amerických středisek, která se nazývají „Středisko výzkumu společné obrany vesmíru“, to v Pine Gap kousek od města Alice Springs je považováno za nejdůležitější. Kdysi byla australskou vládou podepsána smlouva o zbudování základny v Pine Gap, jejíž účelem mělo být řízení a provádění stahování dat z geosynchronních satelitů rozmístěných nad Pacifikem a Asií. Americké agentury, které jsou do toho zapojené a shromažďující zpravodajské informace jsou: CIA, NSA (Agentura národní bezpečnosti) a NRO (Národní úřad pro průzkum). Avšak existují i jiné důvody pro zbudování základny, které nikdy nebyly zcela odhaleny australské vládě. Smlouva jasně říká, že americká strana nepožaduje, aby byly s Austrálií sdíleny všechny informace. Ve skutečnosti, když Whitlamova vláda přišla v Austrálii v roce 1972 k moci, jen málo informací bylo sdíleno s australským ředitelstvím obranných signálů (DSD) a ty byly ještě navíc redukovány na minimum a jednou, v roce 1975, byly zastaveny úplně.

 Hlavními důvody, proč bylo Pine Gap situováno tam, kde je, byl strategický důvod – Pacifik a Indický oceán, Asie a její jižní hemisférické okno do vesmíru, její pozice na pozemském povrchu ve vztahu k dalším důležitým oblastem situovaných na planetě, její izolace a skutečnost, že leží v místě nízkého elektromagnetického vyzařování. Konstrukce základny byla uskutečněna americkými smluvními partnery, kteří létali se svou vlastní pracovní silou z USA na směny. Žádný Australan nebyl zapojen do stavebních prací, což trvalo asi dva roky, než byla základna funkční.

 Stavební práce pokračovaly několik let na velkém podzemním středisku, o kterém se říkalo, že sahá nějakých dvanáct pater pod základnu. Jsou tam položeny dlouhé tunely podobné vzorci výpletu kol a sahajících několik mil od centra základny.

 V hluboké, odstíněné, podzemní komoře byl instalován nukleární reaktor, který je velikostí podobný těm, které se používají k napájení generátorů ponorek. Tento fakt byl utajen, protože je nezákonné, aby takové zařízení fungovalo bez změny parlamentního zákona, který existuje v podobě zákona vztahujícího se na instalace nukleární elektrárny v Austrálii. Ale pokud se vše tají, kdo potřebuje povolení? Základna Pine Gap má také nadzemní, naftou poháněnou generátorovou stanici, o které se říká, že je tam jedinou elektrárnou. Pokud to tak je, proč je většinu času zavřená? Potřebujete-li elektromagneticky volnou oblast, nepostavíte elektrárnu doprostřed všeho toho. Ovšem může se použít, když základna není funkční, ale pak co to všechno pohání, když je vypnutá, baterie? Pine Gap není napojeno na venkovní elektrický zdroj.

 Jak se uvádí, nějakých 6 km pod základnou se nachází vrtací díra obsahující ultra nízkofrekvenční anténu, která se zřejmě používá na tajné experimenty pravděpodobně spojené s rezonační teorií Nikola Tesly, jakož i nízké frekvence komunikací po celém světě.

 Komunikační systémy v Pine Gap jsou nejsofistikovatelnější dostupné používané satelity, mikrovlny, nízké frekvence a mají i vlastní kabel až do USA. Také mají přímé spojení do Nurrunga, North West Cape, Geraldtonu do australského ředitelství obranných signálů v Melbourne, do Canberry, Sydney, do všech stanic CIA a NSA, ASIO (australská organizace zpravodajské bezpečnosti), SIS a možná i do jednoho z nejzajímavějších tajných oddělení ze všech, australské organizace obrany a technologie, která se zabývá UFO a odklízením havárií UFO.

 Počet personálu se na Pine Gap mění mezi 400 až 500 a všichni kromě styčného důstojníka a jeho malého štábu jsou Američané. Ačkoli město Alice Springs je pouze 14 mil od hlavní brány, pár obyvatel Pine Gap je navštěvují. Bydlí v soběstačném, zábavním parku užívajíce si veškerého luxusu domova. Bezpečnost je tak přísná, že dokonce i každý soukromý nákup je podniknut v USA a cokoli, co se týdně objednává včetně potravin, je doručováno pravidelným úterním letem C5 z Kalifornie.

 Pine Gap je multimiliardová dolarová operace pro americkou vládu nebývalého významu. Říká se, že byla vybrána pro jakési střídání služby, že je to jako být povýšen na kněžství, což je poznámka, která možná nezní tak hloupě, jak vypadá. Rozsáhlé prázdné území střední a jižní Austrálie bylo vždycky oblastí vysokého pozorování aktivit UFO. Zdá se, že Woomerský raketový testovací prostor (raketová střelnice ležící v poušti na jihu Austrálie u vesničky Woomera poblíž jezera Torrens. Oficiálně: Australské středisko obranných sil. Pozn. překl.) a nukleární testovací středisko na Maralinga (tajný britský nukleární testovací prostor v jižní Austrálii, zakázaná oblast. Pozn.překl.) jsou jejich ústředními body již od 50tých a 60tých let. Avšak to se jaksi změnilo, když na Pine Gap začala stavba a později i v Nurruga (Společné obranné středisko v Nurrunge, leží na okraji ostrova Lagoon v jižní Austrálii, 15 km jižně od Woomera. Pozn.překl.). Občas se tam pohnou pozemské měřící přístroje, což byl rapidní vzrůst pozorování UFO v oblasti Alice Springs a v okolních oblastech. Pravidelná pozorování pokračovala do dnešního dne a některá z nich mohou být popsána jako skutečně bizarní.

 Pine Gap můžete pozorovat ze vzdálených kopců v okolí, které poskytují pohled na celou střeženou oblast základny. Všechno, co můžete vidět, je osm bílých radarových krytů v blízkosti skupiny dlouhých místních budov. Pár mil od základny se vine dvojí bezpečnostní plot kolem trávy a světlých křovin a končí na nižší úrovni okolních kopců. Plot je neustále střežen americkou stráží a členy australské federální složky. Američtí strážci žijí na základně a federální policie v Alice Springs.

 

 Pozorování UFO kolem Pine Gap

Podle uvolněné zprávy o Pine Gap z roku 1996.

Jeden případ, který obdržel omezenou publicitu v roce 1989, se týkal třech lovců, kteří byli na nočním lovu v kopcích blízko Pine Gap. Asi kolem 4:30 ráno pozorovali jakési velké zamaskované dveře otevřené na nižší straně kopce uvnitř bezpečnostního ohrazeného místa a kovový kulatý disk se objevil ze zející černé díry, překotil se a vertikálně zmizel úžasnou rychlostí. Dveře se pak pomalu zavřely a všechno se vrátilo do normálu. Kamufláž dveří byla tak dokonalá, že z jejich místa pozorování nebyli schopni zpozorovat nic neobvyklého poté, co se dveře zavřely.

 Existuje několik dalších událostí podobné povahy, které nahlásili návštěvníci této oblasti, v jednom případě z roku 1975 posádka letadla, která prolétávala asi 18 mil východně od základny, pozorovala nějaký velký bílý objekt, podobný svou velikostí jednomu z bílých krytů na radary, který náhle přímo „skočil“ do vzduchu a rychle zmizel severozápadním směrem. Protože se všichni z letadla zajímali o to, co to u Pine Gap viděli, a viděli to i pasažéři letadla, tak když pilot incident ohlásil, byl každý z letadla podroben výslechu a bylo jim řečeno, aby o události nemluvili.

 Zamaskované dveře se objevily ještě jednou v roce 1980, když dva  příslušníci policie ze severního teritoria, kteří se účastnili hledání ztraceného dítěte v Alice Springs, pozorovali jak tři „objekty ve tvaru vany“ pomalu přeletěly nad základnou a pak jeden za druhým mizely v protáhlé černé díře uvnitř kopce. To také pozorovaly během časných ranních hodin. Jak policejní důstojníci organizovali setkání s ostatními příslušníky prohledávací čety, odešli, aniž by viděli ty dveře se zavřít.

 Další typ pozorování se týkal modrých, červených a zlatých tužkovitých paprsků světla. Bylo to v roce 1973, kdy vládní kartograf kempoval v oblasti blízko Pine Gap. Někdy po půlnoci pozoroval vertikální sloup velmi světlého modrého světla vyzařujícího z oblasti základny. Rozhodl se na to podívat blíže. Zajel svým terénním vozem na vrcholek nízkého kopce ze kterého bylo Pine Gap vidět nějakých 8 mil na východ. Byl úplněk, takže bílé kryty radarů byly jasně vidět pouhým okem. Díky silnému dalekohledu mohl vidět většinu základny, jakož i podivně vyhlížející objekt zřetelně se vznášející nad základnou ve výšce, kterou odhadoval kolem 300 metrů. Nejdříve si myslel, že je to nějaký doutníkovitý balón nebo hlídkový balón, ale tahle myšlenka se brzy vypařila, když se objekt pomalu naklonil na úhel 45° a odhalil to, co se zdálo jako jeho horní povrch, což pozorovatele překvapilo. Bylo jasné, že objekt je dokonale kulatý s jakousi centrální kopulí. Z výšky 300 metrů nad základnou odhadl kartograf průměr disku a došel k závěru, že disk mohl mít polovinu vzdálenosti mezi Pine Gap a spodkem objektu, což bylo něco mezi 150 – 180 metry v průměru. V měsíčním světle disk vypadal nevýrazný, snad šedý s jemnou jaksi rozmazanou žlutou barvou kolem obvodu.

Disk pak dělal záhadné manévry nad základnou a vypouštěl paprsky světla. Tento proces trval asi 45 minut a vše skončilo tím, že disk začal dělat nějaké vibrace či kmitání a osvětlil vše kolem jako neonové světlo, vertikálně stoupal vysokou rychlostí a za pár vteřin zmizel.

Podle neověřených zpráv existuje také hlášení o zřícení UFO v roce 1976 do oblasti Pine Gap. Objekt měl údajně dopadnout do nezalidněné oblasti. Při tomto incidentu byli nalezeni 4 humanoidé, kteří byli dopraveni na základnu.

 

Zdroj: Alfred L. Webre

Překlad: Karel Rašín

 

 

 


 

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode