Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

NASA hledá soukromníky

18.08.2011 22:41

 

 

Nová po-raketoplánová NASA tvrdí, že si klade za cíl více se propojit se soukromým kosmickým průmyslem a vnější zdroje inovací mají napsat další kapitolu v dobývání vesmíru. Po výběru 30 budoucích technologických návrhů na financování z počátku tohoto týdne, má nyní NASA na papíře smlouvy se sedmi společnostmi ze soukromého sektoru, včetně Virgin Galactic, za účelem integrace a dopravy různých nákladů na palubě jejich suborbitální kosmické lodi.

Preferujeme Virgin, protože jejich SpaceShipTwo je zatím nejdokonalejší kosmická loď, co se vývoje týče, což znamená, že to brzy bude první firma, která převezme roli NASA v dopravě nákladu na orbitální dráhu v éře po raketoplánech. SpaceShipTwo prochází již letovými zkouškami a mohla by začít komerční provoz již příští rok (ačkoliv to je zřejmě trochu optimistické). To je velká událost, protože to je mezníkem na cestě směrem k naplnění vize NASA v otevírání vesmíru pro více vědců a vývojářů, a to na náklady někoho jiného. A Virgin není jedinou společností v tomto klání: mezi ostatní společnosti, které si rozdělí 10 milionů dolarů v kontraktech jsou také Armadillo Aerospace, Near Space Corp., Masten Space Systems, Up Aerospace Inc., Whittinghill Aerospace LLC a  XCOR.

Mnoho z těchto společností chce přepravovat turisty do vesmíru, ale neméně důležitou myšlenkou programu Flight Opportunities Program, který je finanční iniciativou NASA, je předložit několik způsobů pro výzkumné pracovníky, aby se jejich experimenty – pilotované, nebo nepilotované – dostaly do vesmíru také. Má to mnoho výhod. Za prvé, otevírá to cestu skupinám, které si to nemohly dovolit, nebo se jednoduše nedokázaly kvalifikovat na předchozí mise NASA, které byly velmi selektivní a drahé. Podporuje to také soukromý kosmický průmyslu a otevírá to další příjmy pro firmy jako XCOR, Virgin atd. Ale možná nejdůležitější je, že pro NASA to znamená rozšíření vlastní vesmírné vědy a technologie a výzkum, který nespadá do jejich záběru se navíc může stát součástí nové generace vesmírného transportu NASA.

 

 

Pozn.redakce: tak nevím, ale tohle zní jako další hloupý trik NASA na obyvatelstvo naší planety. Pokud je známo, tak Virgin Galactic sice testuje svůj koráb, ale podle jejich údajů nemá tato loď ani nejmenší šanci dostat se do dostatečné výšky. Čas, který má vesmírný turista na palubě jejich lodi strávit ve stavu bez tíže se má počítat jen na několik minut a potom je loď opět navedena na sestup zpět na Zemi. Není mi tedy zcela jasné, jak si NASA představuje transport nákladu a hlavně kam? Celé to je poněkud podivné. No a částka 10 milionů dolarů je v tomto odvětví opravdu jen k pousmání. Je to jakoby jste dali někomu 200 korun a chtěli, aby vám vyrobil auto. Tyto články mi opravdu přijdou jako nepovedené zamlžování skutečné reality ( zatím nejasné ), která za tímto celým raketoplánovým velbloudem stojí. Jak říká Richard Hoagland, “ lež se liší na různých úrovních - lie is different on every level “. Jo a mimochodem NASA je zkratka slov “ Never A Straight Answer “.

 

 

Zdroj a foto: popsci.com

Překlad: Michael M.Faitl 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode