Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Výstava Kleopatry je v USA nelegálně

29.09.2012 21:17

 

 

Egyptský State Council Administrative Court před několika dny vydal nařízení, aby vláda zaujala patřičné kroky k navrácení  179 artefaktů královny Kleopatry, které jsou momentálně v USA. Artefakty byly poslány jako putovní exhibice na několik privátních míst mezi 1.dubnem 2010 a 3.červencem 2013. 

 

 Bývalý premiér Ahmed Nazif vydal souhlas k vystavení  artefaktů v USA, který byl výsledkem  personální dohody podepsané mezi Zahi Hawassem, bývalým ministrem starožitností, National Geographic Society vlastněné miliardářem Rupertem Murdochem a dalšími dvěmi americkými asociacemi. 

 

Soud rozhodl, že smlouva je porušením paragrafu 10 zákona Antoquities Protection Act, který nedovoluje kontrakty s soukromými zahraničními společnostmi s účelem vystavení památek za hranicemi Egypta. Dokumenty k případu ukazují, že Supreme Council of Antiquities podepsal smlouvu s Ohio International Arts and Exhibitions Foundation, National Geographic Society ve Washingtonu a Exhibition Foundation v Los Angeles o vystavení mnoha egyptských artefaktů v pěti amerických městech za sumu 1 250 000 dolarů. Soud říká, že dokumenty neukazují schválení smlouvy prezidentem. Navíc, subjekty, které jsou zainteresovány jsou privátní instituce a nejsou tudíž považovány za muzea, nebo vědecké organizace, tak jak definuje zákon. Soud proto rozhodl, že podmínky pro vystavení artefaktů v zahraničí nebyly splněny a jejich vyslání bylo ilegální. Soud popsal incident jako velmi seriózní a požaduje okamžitou nápravu, protože poškození, nebo ztráta artefaktů by byla neobnovitelná. 

 

Zdroj: egyptindependent.com

Foto: archív

Překlad: Michael M.Faitl

 

 

Pozn.redakce: tato zpráva se ke mě dostala teprve dnes a je opravdu velká náhoda, že jsem zrovna včera výstavu v Los Angeles navštívil. Krátké video můžete vidět na stránkách a na YouTube. Vůbec jsem neměl tušení, že by něco takového mohlo existovat a jak to tak vypadá, egyptská strana teď velice naléhá, aby se exhibice okamžitě zrušila, což by byla škoda. Mnoho lidí již výstavu vidělo a další statisíce se chystají. Artefakty jsou opravdu fantastické a je fair, že i lidé v jiných částech světa, kteří nemají možnost cestovat do Egypta, mají možnost tyto památky vidět. Na druhou stranu chápu, že pokud mají takový zákon a byl porušen, je třeba to respektovat. Nejsmutnější je, že zde opět figuruje jméno faraona Hawasse! Tento člověk je asi namočen ve věcech o kterých se nám ani nezdá :((

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode