Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Vyspělá technologie může existovat na jiné úrovni, než jsme schopni pochopit

18.01.2013 21:02

 

Světově uznávání odborníci z fyziky jako např. Sir Martin Rees z Univerzity v Cambridge, nebo astrobiolog Paul Davies z Arizony se zeptali, jestli bychom byli vůbec schopni pochopit o co jde, kdybychom se setkali s supervyspělou technologií, než je naše vlastní. Protože jak se říká, technologie milion a více let napřed nám bude připadat jako zázrak. 

Davies píše ve své knize Eerie Silence, že pokročilá technologie se nemusí skládat ani z hmoty. Nemusí mít danou velikost a ani tvar, nemusí mít žádné dané hranice. Je dynamická na všech úrovních času a prostoru. Nebo naopak, může vypadat, že nedělá vůbec nic, co bychom byli schopni zaregistrovat. Neskládá se různých částí, ale spíše je to systém, nebo citlivý vztah věcí na vyšší úrovni. Davies se ptá, jestli jsou hmota a informace všechno? Dále píše, že “ před 500 lety by byl samotný koncept stroje manipulujícího informace, nebo softwaru, naprosto nepochopitelný “. Existuje nějaký další level mimo naše lidské chápání, který organizuje elektrony? Pokud ano, tato třetí úroveň nebude nikdy dána najevo pozorováním pomocí informační úrovně, stále na úrovni hmoty.

Měli bychom být otevření zdánlivé možnosti, že vyspělá technologie, která je stará miliardy let operuje na třetí úrovni, čtvrté, anebo dokonce páté - které jsou všechny absolutně nepochopitelné pro lidský mozek v našem momentálním stavu evoluce v roce 2012.

 

Zdroj: dailygalaxy.com

Foto: google

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode