Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Výpověď pilota RAF

17.06.2012 18:18

 

Toto je jeden z nejvíce podivných oficiálních pozorování UFO - považované za tak důvěryhodné, že to přesvědčilo vládního ministra, který to vyšetřoval. 

 

Dnes tedy může být poprvé zveřejněn incident pilota RAF, který viděl létající talíř. Stalo se to 30.července 1952, kdy byl Roland Hughes na cvičném letu nad západním Německem ve stroji FB9. Když se vracel na základnu, hlásil, že je konfrontován “ zářícím stříbrným diskem “, který letěl podél jeho letadla a pak zmizel obrovskou rychlostí. Záhadný objekt byl také zaznamenán RAF radary na zemi, které určily rychlost, která přesahovala schopnosti jakéhokoliv známého letadla. Hughes nahlásil incident svým nadřízeným, kteří ho poslali k Duncanu Sandysovi, což byl tehdy ministr letectví. Po setkání ministr řekl svým podřízeným, že je přesvědčen o pravdivosti pilotova příběhu. 

 

UFO pozorování je nejen jedním z nejpodrobněji popsaných členem armády, ale také ukazuje jak seriózně vojenské autority tato hlášení braly. Britská vláda vždy zpochybňovala, že by takové incidenty byly kdy vyšetřovány. Existence tohoto případu se objevila v dokumentech zveřejněných v Cambridge University, Churchill Archive. Centrum obsahuje dokumenty Winstona Churchilla a také Sandyse, který se oženil s jeho dcerou Dianou. V jednom dokumentu, napsaném několik dní po výslechu třiadvacetiletého Hughese říká Sandys vládnímu vědci lordu Cherwellovi o setkání a prohlašuje, že považuje pilotovu výpověď a podporující důkazy z radarů, za přesvědčující. Pozorování se odehrálo krátce po několika jiných podobných hlášeních létajících talířů z USA a Sandys dodává: “ Vůbec nepochybuji, že (Hughes) viděl fenomén podobný tomu, který popisují pozorovatelé v Americe .” Lord Cherwell řekl, že pozorování v USA jsou jen “ davová psychóza “, ale Sandys ho ve svém záznamu konfrontoval za tuto poznámku a jasně udává svůj postoj k existenci UFO. Pokračoval: “ Dokud nebude předloženo nějaké uspokojivé vědecké vysvětlení, bylo by nerozumné akceptovat bez dalších otázek názor, že létající talíře mohou být vysvětleny jako “ forma hysterie “. Sandys také napsal, že existují “ rozsáhlé důkazy o nějakém neznámém a nevysvětleném fenoménu “.

Dokumenty jsou jen součástí tisíců dalších, které byly odtajněny v posledních letech. K jejich odhalení pomohl David Clarke, akademik z Sheffield Hallam University, když pracoval na výzkumu pro novou edici knihy o UFO pozorováních. Dr.Clarke byl náhodou po objevu kontaktován synem pilota, který četl předchozí edici a chtěl se podělit o informace ohledně svého otce. 

Roland Hughes zemřel v roce 2009 ve věku 79 let, ale předal svůj příběh synovi Brianovi, který posléze tlumočil všechno Dr.Clarkeovi, včetně letového záznamu svého otce, ve kterém popisuje pozorování a následné setkání se Sandysem. Incident bude teď součástí poslední edice knihy, která vyjde v září, což bude následovat odtajnění mnoha dalších vládních dokumentů o UFO z Národního archívu. Pilot popisuje, via svého syna, že byl jedním ze čtyř letadel v letce číslo 20, 2 Tactical Air Force RAF, a vracel se na základnu Oldenburg v severním Německu. Letěl ve formaci, vysoko a za jasné viditelnosti. Popisuje náhlý “ stříbřitý záblesk” světla na obloze vysoko nad ním, které rychle sestupovalo níže směrem k jeho letadlu až byl schopen rozpoznat, že se jedná o “ lesklý stříbřito-kovový disk “. Pilot řekl, že povrch byl lesklý “ jako cínová fólie “ a “ bez jediného záhybu, nebo pomačkání “. Mohl vidět “ naprosto jasně vysoce odrážející zrcadlový a absolutně bezešvý kovový povrch stroje .” Odhadl velikost na 30 metrů - zhruba o rozpětí letadla Lancaster bomber. Letělo to podél něho několik sekund a pak to odstartovalo obrovskou rychlostí pryč. Žádný z dalších třech pilotů objekt neviděl, protože prováděli manévr ve stejný moment a nedívali se správným směrem. Avšak radary na zemi to zaznamenaly. Hughes, který později pracoval jako komerční pilot, byl o šest dní později poslán na základnu Fassberg v severním Německu, aby předložil osobně svoje pozorování důstojníkovi Sandysovi. První otázka, kterou pilotovi položil byla, kolik měl předchozí noc piv. Hughes měl přezdívku Sam po postavě vytvořené Stanley Hollowayem ( herec a komik ) a po svém incidentu byl přejmenován na “ Saucer Sam “. Jeho kolegové pak namalovali na trup jeho letadla létající talíř.

Brian Hughes, 45, který je civilním zaměstnancem Ministerstva obrany v Bovington Camp v Dorsetu řekl:

“ Věděli jsme o pozorování v rodině, když jsme vyrůstali, ale můj otec o tom příliš nemluvil. Museli jsme ho nutit mluvit, abychom se dozvěděli více. Byl si velice jistý o čem mluvil, popisoval detaily. Nikdy neprováděl žádný UFO výzkum a nikdy se nezajímal o létající talíře, nebo sci-fi. Pokud by tento příběh řekl někdo jiný, než můj otec, byl bych skeptický. Jednou mi řekl - lidé si myslí, že jsi blázen, když řekneš, že jsi viděl létající talíř. Viděl jsem ho jen jednou a od té doby nikdy více.”

Dr.Clarke, který je skeptikem na téma UFO řekl:

“ Není absolutně pochyb o tom, že Hughes něco viděl. On si to nevymyslel. Ale jediný upřímný názor, který můžeme zaujmout je, že nevíme, co to bylo. Může však existovat nějaké vědecké vysvětlení, ještě než začneme dělat závěry o mimozemských návštěvnících.”

 

 

Zdroj a foto: The Telegraph

Překlad: Michael M.Faitl

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode