Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Voynichův manuskript

02.09.2011 21:39

 

Jelikož se tyto stránky věnují alternativní historii naší planety v souvislosti s mimozemskou intervencí, nemůžeme opomenout jeden důležitý artefakt, o kterém se již mnoho let píše a spekuluje. Důkazů, že původ lidstva jako takového je ve hvězdách máme mnoho a někteří badatelé zastávají teorii, že také jeden  středověký manuskript má s tímto tématem určitou souvislost. Takzvaný Voynichův ( Vojničův ) manuskript je pro mnohé stále velká záhada, ale to se může brzy změnit.  

 

Během svého bádání jsem samozřejmě na tento rukopis také narazil, protože to bylo nevyhnutelné. Pokud se někdo věnuje UFO a mimozemským civilizacím, nemůže minout teorii o tom, že v jsou v rukopisu ukryty údaje o jiných planetách a životě na nich ( viz obrázky rostlin, astronomie apod). Myslím, že dokonce i pan Däniken se o něm rozepsal v některé ze svých knih. Ve světě se výzkumu manuskriptu věnuje několik skupin vědců a snaží se tento artefakt dekódovat, zatím však marně. Je snad text tohoto díla napsán neznámým mimozemským jazykem? Mohlo by se zdát, protože “ odborníci “ , kteří provedli počítačové simulace zjistili, že se použité písmo nepodobá žádnému známému modelu. Je to opravdu komplikovaná záležitost a během let jsem nedošel k žádnému uspokojivému závěru, proto jsem až donedávna opravdu nevylučoval ani tuto mimozemskou teorii. Nicméně donedávna. Před několika měsíci jsem narazil čistě náhodou na blog jednoho českého badatele, který tvrdí, že je schopen manuskript rozluštit a přestože to prý není úplně jednoduchá záležitost, není to na druhou stranu žádná záhada. To byl pro mě opravdový šok! Takže odborníci na univerzitě v Yale a další skupiny vědců se marně snaží již desítky let dekódovat toto středověké dílo a neznámý český! človíček si v tom čte jako v denním tisku? To mě zaujalo natolik, že jsem se musel do tématu trochu více ponořit, protože jsem tomu prostě nemohl uvěřit. Po prostudování materiálu pana Zlatoděje ( jak si autor přezdívá ) však musím konstatovat minimálně dvě věci: 

 

  1. podle mého selského rozumu to vypadá, že na jeho teorii je hodně pravdy a rozhodně ze všech ostatních mi připadá nejblíže realitě. Skoro si troufám říci, že ano, pan Zlatoděj je schopen tento manuskript rozluštit, jen by to možná chtělo trochu pomoci od dalších nezaujatých! odborníků.
  2. na základě publikovaných faktů ( silné důkazy dle mého ) na jeho blogu  se musím ( ač nerad ) zřeknout jakékoliv mimozemské teorie ( alespoň prozatím ) o původu, šifrování a obsahu rukopisu. A neberte mě prosím ve zlém. Nesnažím se tu rozmetat naše UFO bádání na kusy jako nějaký skeptik, ale myslím, že je potřeba zároveň stát rovnýma nohama na zemi, protože zkrátka nelze ignorovat důkazy, které se objevují s postupem času, naopak je potřeba je analyzovat a porovnat s tím, co již máme k dispozici i přestože to může kompletně změnit určité zažité dogma, nebo pohed na nějakou záhadu. Koneckonců, není to náhodou postup, kterým by se měla řídit především naše ortodoxní věda? Bohužel tomu tak není.....

 

Nebudu se zde osobně rozepisovat o obecných údajích manuskriptu, protože ty jsou jednoduše dostupné kdekoliv, například v tomto dokumentu ( viz přiložené 4.dílné video na konci článku ), který popisuje historii a současný výzkum artefaktu. A přestože se jedná o víceméně jednostranný pohled na věc, může dokument dát nezasvěcenému čtenáři alespoň základní přehled a informace. Pokud tedy nemáte o tomto manuskriptu sebemenší ponětí, zastavte čtení právě ZDE a podívejte se nejprve na ten film. Je to v češtině.

Takže. Nejlepší světoví odborníci na šifry si neví rady? Spekulace, že autorem knihy byl krom jiných také mladý Leonardo Da Vinci také nefungují, ufouni nám v tomto případě zdá se také nezanechali svou kroniku a jediná důležitá skutečnost, kterou se podařilo zjistit, je poměrně přesné stáří rukopisu a to někdy kolem roku 1420. Navíc testy inkoustu též prokázaly, že se nejedná o podvrh, čili rukopis je autentický. To jsou dost slabé výsledky po mnoha desítkách let a neznámé částce peněz utracené za výzkum, která nebude malá. To je celé? Vážně si nikdo neví rady?

A právě zde se nabízí relativně jednoduché, smysluplné a vlastenecké řešení. Osobní bádání pana Zlatoděje ( zní to až Cimrmanovsky ). Voynichův manuskript je totiž s největší pravděpodobností dílem českého alchymisty ( takže obsah díla se točí hodně kolem alchymie ), ke kódování je použit starý český jazyk ( tudíž američan těžko něco takového pochopí ) a také numerologický systém gematrie. Jak prosté. Proč se o tom tedy nepíše? Proč nikoho nezajímá, že někdo může být na stopě? Je snad situace kolem manuskriptu součástí nějakého utajeného spiknutí? Rozluštili snad vědci tuto knihu už v minulosti a její obsah je příliš citlivý na to, aby byl zveřejněn? 

Těžko říci a vůbec se zde nechci pouštět do žádných konspiračních teorií, ale dění kolem knihy je přinejmenším podivné. Z mé emailové komunikace s panem Zlatodějem totiž jasně vyplývá, že z nějakého nejasného důvodu je postoj světových odborníků na naší českou teorii velice ignorantský. Pan Zlatoděj totiž původně kontaktoval všechny zainteresované instituce, včetně americké univerzity v Yale, dále pak “ odborníky “ a badatele písemnou formou a snažil se upozornit na skutečnost, že rozluštění je možné a že manuskript není žádná záhada. Výsledek této snahy byl jen jediný, absolutní nezájem. Ve skutečnosti, od většiny těchto kontaktovaných míst nedostal ani jedinou odpověď. A proto se ptám proč? Můžou snad za celou věcí být nějaké vyšší zájmy a snaha naopak udržet záhadu co nejdéle funkční? Z mého osobního výzkumu alternativní historie by to nebylo rozhodně nic nového. Nebo je to pouze výsledek primitivní ignorance a arogance takzvaných světových “ kapacit “ , které si nechtějí připustit vlastní selhání a nechtějí dát kredit amatérskému badateli? Taky bych se nedivil. Nesmíme zapomenout, že v každém takovém velkém případě jako je Voynichův rukopis se točí velké peníze a státní granty. Je to zkrátka smutné, že ti, kteří by se měli podílet na zkoumání tak fascinujícího artefaktu nechtějí slyšet o možných alternativách. To koneckonců není také nic nového, stále totiž stavíme pyramidy pomocí dřevěných klád a provazů, že? Bez ohledu na to, že existují i jiné teorie, daleko reálnější... Bohužel, kdo má funkci, má moc slova....

Co se tedy týká současného dění kolem tohoto manuskriptu, můj názor je jasný. Pan Zlatoděj je myslím na správné cestě a měl by být ve své činnosti podpořen a ne utlačován. Proto také tento článek. Navíc to vypadá, že se to dost týká naší vlastní české historie a zajímalo by mě, proč je vlastně takový cenný dokument, evidentně evropského původu,  zavřený v nějaké americké knihovně? Možná, kdyby nebyl, už bychom dávno celé věci přišli na kloub. Nebudu zde dělat žádný rozbor detailů a naopak to raději přenechám někomu, kdo tématu rozumí. V následujících řádcích je originální text z blogu pana Zlatoděje, kde je mnohem více informací a každý si to může sám prostudovat. Považuji jeho blog za velice důležitý a je potřeba, aby se to dostalo do povědomí co nejvíce lidí, takže určitě pošlete link všude kam můžete. Nabízím také několik dalších odkazů pro srovnání. 

 

                                                                        Michael M.Faitl

 

 

 

Proti všem - Voynichův manuskript

Pragmatický pohled na tajemný rukopis.

 

Co je a co není tento tajemný rukopis. ( Proti Všem ).

Husitská doba a Jiří z Poděbrad.

Můj boj je skoro stejný jako boj tohoto budoucího

krále, který se zapsal do dějin , jako první Český Král.

 

Můj boj ,který vedu s několika kacíři je skoro stejný. Je tu ale jeden

malý rozdíl. Jiří se zapsal do historie  jako první Český král a já

se zapíšu do dějin jako ten, kdo první na světě po mnoha letech

řekne lidem, jaké tajemství skrývá ,,Rukopis Voynich ,,.

 

Moje roční práce na rukopisu Voynich se blíží k závěru a tak během

několika dní zveřejním velice důležitá fakta ohledně tohoto starého

rukopisu.

 

A tak je na místě husitské heslo : Nepřátel se nelekejte a na množství

nehleďte.

 

Nejtajemnější rukopis světa :

 

Rukopis není nic z toho, co čtete v různých časopisech a nebo

to, co píší různí vědci snažící se objasnit záhadu tohoto

velice starého rukopisu. Nemá nic společného s mimozemšťany.

Rukopis napsal člověk žijící před několika staletími ve

střední Evropě. Tenkrát se to místo jmenovalo České království.

Autor byl na svou dobu velice vzdělaný a svým sofistikovaným

záznamem zapsal určitý sled událostí,které ať už přímo, nebo

nepřímo popisují různé události z doby ve které žil.

Svým záznamem, který má být pro případného čtenáře

latentní potvrzuje, že byl ve své době velice dobře informován

a měl přístup k určitým informacím. Tyto informace pak

explicitně, ale skrytě za svou šifrou ,popisuje ve svém deníku.

 

Rukopis Voynich je tedy ,,Deník,,.

 

Deník na kterém se podílelo, jak jsem zjistil ,několik pisatelů.

Rukopisu jsem věnoval spousty a spousty hodin tvrdé práce,

která ve finále měla úspěch.

Na několika místech v rukopisu jsem narazil na autorovo

upozornění, že rukopis má svojí speciální šifru.

Tato speciální šifra spočívá v tom, že do samotného

zápisu, který je psán, se musí vložit za určité písmeno

několik písmen, které pak dají zápisu explicitní význam.

Bez tohoto vložení, je celý zápis k ničemu a není možno číst

pravý význam ,který je autorem zapsán.

 

Proto od samého začátku co píši o rukopisu Voynich,

všem říkám jednu velice důležitou věc. A tou je to

že rukopis, protože je psán a šifrován v českém jazyce,

nemůže dešifrovat nikdo z řad případných adeptů, kteří

neznají český jazyk ( Starý český jazyk), takzvanou

štaročeštinu. Jazyk kterým se mluvilo na našem uzemí

před mnoha lety. Aby se lidé co se snaží dešifrovat rukopis pohnuli ve svém výzkumu o kousek dál, tak by se měli snažit nalézt to

co je psáno v dopise, který byl přiložen v rukopisu.

 

Tento důležitý dopis poslal rektor Pražské univerzity Jan Marek Marci, svému příteli Athanasiu Kirchovi v roce 1666.

 V tom dopise žádá Marci

Kirchra o pomoc při překladu rukopisu.

Samotný dopis je psán v latině a tak by to podle mě nemělo

být složité.

V dopise je totiž dost důležitá informace ohledně možného

autora. Po důkladném prostudování onoho dopisu jsem

zjistil dosti zajímavá fakta. Jak Marci tak i Kircher znali

způsob šifrování, což dokládá informace napsaná ve zmíněném

dopise.

Když si pořádně přečtou průvodní dopis, tak posunou výzkum

rukopisu o několik staletí zpět. A to na počátek doby vzniku

rukopisu.

Bez pořádného překladu zmíněného dopisu, který je podle

mých zjištění velice důležitý, nikdy rukopis Voynich nemohou

dešifrovat a pochopit.

 

 

Vědci a rukopis . ( vědci?).

 

Vše co se kde píše o rukopisu Voynich je jen slabej odvar

toho, co tento dopis obsahuje.

Všechna data končí na dvoře Rudolfa II. Za posledních

sto let nebyl nikdo schopen posunout v čase výzkum

rukopisu ani o milisekundu.

Všechno co se o rukopisu píše, a to po celém světě, se

týká jen toho, co se dá snadno vyčíst ze zmíněného dopisu.

Ale jak už jsem napsal lidé čtou špatně, Marci totiž také

dovedl šikovně šifrovat.

 

 

FAKTA.

 

Rukopis je velká šifra, a to od začátku až do konce. Autor

se snaží svést případného dešifrovatele na slepou kolej.

A to jak samotným písmem, tak i nakreslenými obrázky.

Autor byl mazanej jako starej lišák. Vy se podíváte do

rukopisu a vidíte ,, TO, co autor chce ,abyste viděli,,.

 

Obyčejná obrazová sugesce.

 

Vy vidíte rostliny a tak si řeknete ,jedná se o herbář. Ale to

je právě cíl autora,který chce, aby jste viděli rostlinu. Když

se vám podaří odhalit tento záměr a to tím, že zjistíte, že

rostliny jsou jen iluze, tak zjistíte, že tyto rostliny se

skládají z mnoha alchymistických symbolů. K tomu všemu

vás směruje i samotný zápis ,který je dělán jako alchymie.

Ale pozor to je jen zase jeden z triků, které použil autor.

Za touto autorem sugerovanou alchymií se teprve skrývá

pravý smysl a význam rukopisu.

 

A ten pravej význam je to, že rukopis je ,,Deník,,.

 

Samotný W.M.Voynich, který rukopis přivezl z Itálie z Jezuitského

kláštera ve městě Frascati na dešifrování nechal mnoho a mnoho

let a do konce svého života kód, kterým je rukopis napsán

neprolomil. Mě na prolomení kódu stačilo pouze několik hodin.

Celý kód je založen na substituční šifře, která je navíc doplněna

o to, že je nutné vložit několik písmen za jedno určité písmeno.

To je celé tajemství šifry.

Pak se dá číst v rukopise jako z partesu. Tento docela složitý systém

kodování ukrývá hlavní zprávu.

Bez vložení těch několika znaků se dá samozřejmě zápis také číst.

Ale čte se jen obyčejná korespondence, která je místy také

docela zajímavá.

 moje poznámka : americký fyzik W. Bennett byl podle mých zjištění

nejblíže tomu jak rukopis dešifrovat. 1976. Ale měl smůlu, neznal

staročeštinu. 

V rukopise je také několik veršů od velkého básníka, Dante Alighieri.

A když bych vám řekl, co tento deník obsahuje , a je toho

dost, tak můžete začít přepisovat dějiny, které jsou

zapsány v různých historických knihách a kronikách.

 

Takže studujte ten důležitý dopis a jsem zvědav, kdo z vás

to první najde. Pak mě to napište a já vám buď dám

pochvalu a nebo .......

Ten dopis je proti rukopisu velká sranda.

 

 

 

Voynichův rukopis (vědci?)

Voynich manuscript a věda.

 

 

 

Jak jsem zjistil , tak žádný vědec nemá šanci dešifrovat rukopis

Voynich. K tomuto jsem dospěl po přečtení mnoha a mnoha

webových stránek , jak v Evropě tak i v USA.

______________________________________________________

 

Dnes jsem si koupil časopis Enigma. Před časem mě kontaktovala paní redaktorka

s tím , že by o mém výzkumu rukopisu Voynich něco málo napsala. Nebyl jsem

proti a tak jsem dal svolení.

K mému výzkumu a mým závěrům se v časopise vyjadřuje jeden odborník

na historii alchymie, pan profesor Karpenko. Tohoto si velice vážím .Četl jsem

snad všechny jeho knihy, které se tématem týkají historie alchymie.

 

Jeho kritika mě osobně moc nenadchla a tak zvedám káravě prst. Ty, ty, ty

pane profesore. Co to plácáte za pitomosti. To, že se vám můj blog nepáčí

přece neznamená , že nemám pravdu. A to jakým stylem píšu, je vyloženě

moje věc. Ty vaše kecičky ty vám můžou baštit tak nějací študenti, když jim

přednášíte.

Vy jste odborník na organickou chemii a konec. To, co tam plácáte o Gematrii

je obrovská blbost.

Citace z časopisu : 

Pan Karpenko :Jasné prý není ani to,co vlastně Zlatoděj myslí gematrií,

když píše : 8 čísel obsáhne celou naši abecedu.atd.

Dále píše : Není mi jasné,pokud 8 čísel gematrie, která však nejsou uvedena

obsáhne celou abecedu, tak proč následuje 11 písmen.

Navíc se světoví odborníci, kteří rukopis léta zkoumají shodují v tom, že

písmo manuscriptu neodpovídá žádnému známému, tudíž zřejmě nejde

o latinku, jak tvrdí Zlatoděj.

 

Já vám pane profesore prozradím proč je tam těch 11 písmen , ale nikomu to

neříkejte. Víte oni jsou v abecedě písmena ,, Malá,, a taky písmena ,,Velká,,

( to znamená tohle = M,,m)

Těma světovejma odborníkama myslíte koho ? Zandbergena, Prinkeho, Pellinga,

Huricha ?? Tak ti za 20 let nepřeložili ani jedno slovo milej pane profesore.

 

Světoví odborníci , cha ,chá . Tito vaši odborníci nikdy rukopis nepřeloží.

Ani pitomej dopis, kterej napsal Marci nedokážou dešifrovat, odborníci světoví.

Jasně když jim děláte editora, tak to jsou odborníci. Jo, jsou z toho dukáty.

 

Žádnej světovej odborník nemůže uspět. Rukopis je velice složitá věc.

 

Když ten světovej odborník nevidí ani písmena, která jsou autorem

napsána, no tak potom potěš pánbu. Viz strana 2 rukopisu. Když debatují

o skupině čísel ,která jsou na 1 straně rukopiu ( debatují léta) a vymejšlí

různý až scifi teorie o obrázku ,,Cosmological,, tak dokážou vymyslet

akorát tak nějakou ,, Světovou ptákovinu,, a né pořádnej rozbor díla.

Důležitá věc pro pochopení rukopisu Voynich je sundat brejle a normálně

se do rukopisu podívat. A pak je jasno .

 

 

 

Ten kdo na obrázku nevidí písmena

tak by měl jít na oční.

(odborníci světoví)

 

 

Autor: Zlatoděj J.T.

Webové stránky: https://zlatodej.blog.cz/

 

 

Další odkazy na Voynichův manuskript:

 

www.voynich.net

www.voynich.nu

https://beinecke.library.yale.edu/digitallibrary/voynich.html

https://www.dcc.unicamp.br/~stolfi/voynich/mirror/gillogly/

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode