Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Vesmírná koule, která šokovala Brazilce

02.03.2012 18:59

 

Vesmírná koule, která šokovala Brazilce

 

Neznámá kovová koule spadla z nebe minulý týden ve středu doprostřed vesnice mezi nic netušící obyvatele na severu Brazílie. Mezi místními to samozřejmě vzbudilo velký rozruch a zvědavost. Podle očitých svědků je váha koule odhadována na asi 50 kilogramů a v průměru má něco kolem jednoho metru. Případ ihned tak spadá do zpráv typu UFO. 

Koule spadla z nebe ve středu 22. února 2012 do brazilské vesnice Riacho dos Poços v části Maranhão. Nebyly hlášený žádné ztráty na životech. Tedy kromě poničeného stromu kešu, do kterého koule při svém pádu narazila. Takto o zprávě informovali místní média ‚MR Notícias‘. 

Vesničan Valdir José Mendes, 46 let, vypověděl policii, že koule dopadla jen pár metrů od jeho domu a způsobila v zemi díru o hloubce zhruba jednoho metru. 

"Slyšel jsem velký hluk a tak jsem se šel podívat, co za tím vězí. Myslel jsem si, že mi nad domem hodně nízko prolétlo nějaké letadlo nebo že snad dokonce spadlo. Anebo že je to zemětřesení," řekl.

Hluk byl takový, že se Mendes dokonce bál vyjít ven. Nicméně, zvědavost nakonec přece jen zvítězila a tak mohl spatřit, jak ona kovová koule rozťala kmen stromu kešu vedví a vytvořila následný kráter poblíž místního hotelu.

 

Asi dalších 20 vesničanů se poté k Mendesovi připojilo, aby mu pomohli s koulí alespoň nějak pohnout. Podařilo se jim ji ze země vyzvednout a blíže ji tak prozkoumat. Mendes si myslí, že koule je dutá a pokud se v ní nacházela nějaká neznámá látka, tak musela vytéci už dávno. Místní zprávy o spadlé kouli roznesli velice rychle. A to až do nedalekého města Mata Roma, kde se najednou objevilo až 2000 pozorovatelů tohoto objektu UFO ve stejný den i hodinu. 

Byl tu obrovský rozruch. Někteří se obávali, že je to začátek konce světa předpovídaný na rok 2012. Jiní zase říkali, je to „mimozemská loď“, ale osobně si myslím, že je to kus družice," řekl Max Garreto Mauro, 25 let, obyvatel Mata Roma

Peter Costa, meteorolog z ‚Národní institut pro výzkum vesmíru‘ (INPE), souhlasí s Maxem Garettem a dodává, že objekt bude pravděpodobně součástí meteorologického satelitu. 

„Jsem si jistý, že to není meteorologický balón nebo jeho součást,“ řekl Costa pro deník O Imparcia.

Vojenská policie kouli zabavila a vzala ji do kasáren ve městě Mata Roma. Neřekla nic bližšího k budoucnosti UFO. V prohlášení velitelství letectva se píše: „Nemáme specializované struktury pro provádění vědeckého výzkum tohoto typu vzdušných fenoménů. Nemůžeme tak předložit nějaké konkrétní stanovisko k těmto událostem.“

 

 

Fotky: Lelé Vamos, Mr Notícias

Zdroj: https://rt.com/news/sphere-ufo-space-brazil-103/ - Vydáno: Feb 24, 2012

Překlad: Marek Pernica

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode