Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

V Mexiku bylo nalezeno 5000 jeskynních kreseb

27.05.2013 14:37

 

 

Přibližně 5000 jeskynních maleb nalezených v severovýchodním Mexiku bylo vytvořeno třemi skupinami lovců-sběračů, kteří žili v této oblasti o které se předpokládalo, že byla neobydlená. Malby byly objeveny v roce 2006 v několika jeskyních v pohoří San Carlos poblíž moderního města Burgos asi 100 mil jižně od hranic s USA. První výsledky studií červených kreseb, které znázorňují lidi, obrazce a designy byly zveřejněny tento týden na konferenci v Mexico City.

 

Mexický National Institute of Archeology and History katalogoval a studoval kresby poslední dva roky. Archeoložka Martha Garcia Sanchezová říká, že kresby zahrnují lidské a zvířecí tvary a souvisejí s astronomií. Ve své podstatě jsou abstraktní.

 

“ Důležité je, že na jejich základě jsme byli schopni dokumentovat existenci předšpanělských skupin v oblasti Burgos, kde se předpokládalo, že dříve nebylo nic. Ve skutečnosti byla obydlena jednou, nebo více kulturami.”

Burgos se nachází ve státě Tamaulipas, který má hranice s Texasem. Stáří jeskynních kreseb zůstává dodnes nejasné, protože archeologové nenašli žádné objekty, které jim pomohou s datováním, říká další archeolog Gustavo Ramirez. Deště také odplavily sedimenty v oblasti, což komplikuje datování. Věří se však, že minimálně tři skupiny lovců-sběračů vytvořily těchto 4926 kreseb. Guajolotes, Iconoplos a Pintos. Obrazy ukazují, že skupiny upřednostňovaly lovení, rybaření a sběr. Další malby znázorňují astronomická a náboženská témata. Nákresy něčeho, co vypadá jako teepee ( indiánský stan ), místních rostlin, ještěrek mohou odborníkům objasnit jak populace žila. Malby v jedné jeskyni ukazují atlatl, předšpanělský lovecký nástroj, který nebyl dříve nalezen v jeskynním umění v této části Mexika, řekla Garcia. Dodala, že se mnoho neví o těchto skupinách původních obyvatel, které žili v horách v okolí Burgosu. Tyto skupiny se vyvarovaly vpádu Španělů po dobu skoro 200 let, protože měly způsoby jak přežít v horách, které kolonizátoři nenavštěvovali.

Zdroj a foto: CNN

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode