Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

V Indii padá barevný déšť

12.08.2012 11:06

 

 

 

V indickém městě Kannur 28.června padal zhruba 15 minut ojedinělý červený déšť. Místní obyvatelé byli zmatení, ale není to poprvé, co tento stát zažil barevný déšť.

 

Tento podivný fenomén byl poprvé zaznamenán v oblasti Kerala několik hodin poté, co v atmosféře explodoval meteor v roce 2001. Ten rok bylo hlášeno více než 120 barevných dešťů, včetně žlutého, zeleného a černého. Astrobiolog Godfrey Louis z Cochin University ( CUSAT ) studoval vzorky červené vody z roku 2001 a objevil podivné vlastnosti včetně autofluorescence - světlo, které je přirozeně vydáváno buněčnými strukturami jako je třeba mitochondrie.

 

Vědecká analýza ukázala, že červené zbarvení je způsobeno mikroskopickými částicemi, které jsou podobné biologickým buňkám, a které zřejmě pocházejí z úlomků komet. Louis věří, že tyto buňky mohou být mimozemské, protože existující teorie jež spekulují o tom, že komety mohou mít žhavé vodní jádro s chemickými nutrienty schopnými udržet život na mikrobiologické úrovni.

“ Takové komety se mohou rozlomit na fragmenty, když se přibližují Slunci na svých velkých eliptických drahách “, řekl Louis magazínu The Epoch Times. “ Tyto fragmenty mohou zůstat na oběžné dráze a později mohou vstoupit do zemské atmosféry.”

Podle Louise červené částice v atmosféře z rozpadlého meteoru zřejmě zbarvily mraky a potom déšť. 

“ Může existovat zhruba 100 milionů buněk v jednom litru červeného deště,” dodal. “ Červený déšť může vypadat jako tmavá káva, pokud je koncentrace buněk větší v dešťové vodě.”

 Tyto mimozemské buňky připomínají normální buňky, ale postrádají běžné biologické molekuly jako je DNA a očekává se, že mají jinou biochemii.

“ Narozdíl od jiných biologických buněk mohou tito červení mikroby přežít vysoké teploty,” vysvětluje Louis.” Je možné je pěstovat při teplotách až 300 stupňů Celsia.”

 

 

Ani nejodolnější známá bakterie na Zemi není schopná vydržet stejné teplotní podmínky jako červená buňka.

“ V současné době nejsou konvenčně pozorovaní mikroby  schopni přežít 122 stupňů Celsia.”

Louis také studoval žlutý déšť a tvrdí, že obsahuje nějaký neznámý rozpuštěný materiál, ale ne červené buňky.

“ Žlutý a červený déšť je podobný, protože oba vykazují neobvyklé charakteristiky jako autofluorescenci,” řekl. “ Předpokládá se, že materiál rozpuštěný ve žluté vodě je biologickým vedlejším produktem těchto mikroorganismů.”

Badatelé se snaží identifikovat molekulární komponenty v těchto červených buňkách a zjistit tak detaily o červeném dešti. 

 

Zdroj a foto: The Epoch Times

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode