Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Unesený muzikant Jim Sullivan?

14.02.2013 23:23

 

 

Jim Sullivan byl v roce 1975 nadějným hudebníkem, ale záhadně zmizel beze stopy na okraji města Santa Rosa v Novém Mexiku. Do dnešního dne nikdo neví kam zmizel, nebo co se mu stalo a jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Zdá se skoro jakoby byl vzat na nebesa...

 

Jimovo první album vyšlo v roce 1969 a mělo název U.F.O. Jennifer Maas o něm píše zajímavý článek a popisuje U.F.O. jako “ kus americké pop music profiltrovaný z nejasných zákoutí Los Angeles pomocí jižanského stylu.” Nejsem hudební šílenec, nebo tak něco a ani se neponořuji do hlubin významu textů a písniček. Jen to nazývám tak jak to vidím. V každém případě jak to slyším. Když poslouchám tento song, slyším jen hippy. Nicméně melodie je docela chytlavá. Celé album můžete slyšet na Light at the Attic, skvělá stránka, která znovuprodukuje těžko hledanou hudbu a snaží se jí dát uznání v dnešní době takové, jaké si zasloužila kdysi. 

 

Zde jsou některá slova z jedné písně:

 

Shakin like a leaf on the desert heat,
his daddy’s got a bog that’s hard to beat
Bought me a ticket got a front row seat.
I’m checkin out the show with a glassy eye.
Looking at the sun dancing through the sky.
Did he come by UFO?

 

 

 

Jim Sullivan byl očividně velice talentovaný hudebník a byl poznamenán Hollywoodem již dávno předtím. Chodil na večírky se slavnými celebritami, hrál s nimi a objevil se krátce v Easy Rider. Měl všechno dobře rozjeté, kromě dobré vydavatelské firmy. Většina z nich už měla své “ Sullivany ”, hudebníky s podobným zvukem. Možná také proto, že Jim hrál na polovině jejich desek. Dokonce i poté, co se svým kamarádem založili vlastní firmu a vydali svá alba, nedostalo se jim dostatečné pozornosti jak si přáli. Nicméně, během své dráhy a pokusů se prosadit si Jim udělal kontakty v Nashvillu, což mu poskytlo naději udělat svou kariéru, anebo se kompletně zruinovat. Jim zanechal v Kalifornii svou ženu a rodinu a vydal se za dobrodružstvím, ze kterého se nikdy nevrátil. 

 

Jaho auto bylo nalezeno opuštěné. Všechno co měl Jim u sebe bylo stále v autě zaparkovaném 26 mil za městem Santa Rosa v Novém Mexiku, ale jeho nebylo možno nalézt. Některé zprávy hovoří o tom, že byl zastaven policií, protože přejížděl z jedné strany vozovky na druhou. Později policista prohlásil, že Jim byl jen unaven ze své cesty a místo toho, aby mu dal pokutu, poradil mu cestu do blízkého motelu La Mesa, kam později dorazil, což bylo ověřeno. Nicméně, existují stále jiné zprávy, že byl dotazován místní rodinou, proč parkoval blízko, nebo na jejím pozemku. Zmiňovaná rodina je Genetti, o kterých se říká, že má kontakty na místní mafií. Není jisté, jestli kdy došlo ke konfrontaci mezi těmito stranami. 

Každopádně auto tam stálo. Plné věcí a bez řidiče. Dokonce jeho dvanáctistrunná kytara zůstala ve voze. Myslím, že chápu jak důležitá věc je nástroj pro hudebníka. Taky bych nenechal svou kytaru jen tak ležet a v případě někoho jako byl Jim Sullivan, který si jistě velice cenil svůj nástroj, to nedává žádný smysl.

 

“ Bez ohledu na jeho zmizení, v těch textech je něco velice  záhadného a tajuplného,” říká jeho syn Matt Sullivan. “ Jedna věc o které se jeden jeho kamarád zmínil byla, že kytara byla nalezena v autě. Pokud se Jim rozhodl zmizet, byla by to jediná věc, kterou by si vzal, protože kdekoliv by byl na světě, mohl by pořád sedět někde na rohu ulice a vydělat si pár dolarů hraním.”

 

Rozsáhlé pátrání bylo provedeno jak lokálními úřady, tak jeho rodinou. Nemohli najít žádnou stopu a dodnes to vypadá jakoby se Jim rozpustil ve vzduchu. Nějaký čas se vyšetřovatelé domnívali, že tělo ve špatném stavu, které bylo nalezeno v poušti může patřit právě jemu, ale po rozsáhlých testech to bylo zamítnuto. 

 

Někteří hudebníci mohou pracovat celý život a nikdy nedosáhnou úrovně slávy, kterou chtějí ve své vlastní zemi, ale mohou být velice úspěšní v jiných, jak se říká “ velký v Japonsku “. Možná, že Jim je teď “ velký ve vesmíru “. Na albu U.F.O. zpívá Sullivan o cestě do pouště, jeho rodina je zanechána daleko, a je unesen mimozemšťany. Možná, snad jen možná, šediváci měli rádi jeho songy natolik, že si ho odnesli s sebou. Jsem si jistý, že pro něj měli lepší kytaru...

 

Autor a zdroj: Nick Foust, whofortedblog.com

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode