Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Ukradla Země svůj měsíc Venuši?

09.10.2013 20:47

 

 

Ukradla Země svůj Měsíc Venuši?

 

Země má jeden měsíc, Uran má 27 a Saturn přes padesát. Venuše však nemá žádný. Divoká teorie předložená na konferenci Royal Society tvrdí, že Země možná ukradla svůj jediný měsíc Venuši. Teorii přinesl profesor univerzity Caltech a uvádí, že Země přitáhla měsíc Venuše na svůj vlastní orbit.

 

Dave Stevenson, profesor planetárních věd při Caltech řekl na konferenci v Londýně, že velikost měsíce ukazuje, že je to možné. Zdůraznil, že náš Měsíc je větší ve srovnání s ostatními satelity vůči jejich planetám. 

 

“ Důvod proč je to zajímavé je, že Země a Venuše jsou blízko u sebe,” řekl Stevenson Space.com. “ Mají podobnou hustotu a lidé předpokládají, že se zřejmě utvořili podobným způsobem. Takže otázka je, pokud se obě planety utvořili podobným způsobem, jak je možné, že Země má měsíc a Venuše ne?”

 

Profesor Stevenson dodal, že není přesvědčen o této teorii, ale řekl, že je to zajímavá pravděpodobnost. Jedním z hlavních problémů však je skutečnost, že Země a Měsíc má geologické podobnosti podle dostupných vzorků. Tyto vzorky poukazují více na možnost teorie “impaktu”, která zastává, že Měsíc byl vytvořen, když planeta velikosti Marsu narazila do Země před 4.56 miliardami let. Tato kolize rozpůlila Zemi na dvě nesourodé části. Menší se pak stala Měsícem. Nejlepší simulace tohoto procesu ukazují, že zhruba 80 procent hmoty Měsíce přišlo z planety, která narazila a 20 procent je ze Země. Další kontroverzní teorie tvrdí, že obrovská exploze rovnající se 40 miliardám atomových bomb, vycházející ze zemského jádra nějak vedla k vytvoření Měsíce. Planetární vědec Wim van Westrenem věří, že tato divoká událost se stala zhruba před 4.5 miliardou let. Van Westrenem řekl, že nálezy poukazují, že Měsíc byl kdysi součástí Země, která byla vystřelena do vesmíru obrovskou explozí ze zemského jádra.

 

Zdroj a foto: dailymail.com

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode