Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

UFO ve výtvarném umění dávných mistrů, I. díl

27.11.2010 22:25

  V pátrání po mimozemské intervenci v historii naší planety máme mnoho možností. Většinu z nás pochopitelně jako první věc napadne tématika prehistorických monumentů, z nichž mnoho stále odolává uspokojivému vysvětlení svého původu, včetně egyptských pyramid, které jsou zřejmě nejznámější enigmou. Je to logické, protože tato díla dávné minulosti jsou nejvíce na očích a nacházejí se prakticky na celém světě. Kdo, kdy a jak necháme pro tuto chvíli stranou. Existuje totiž také jedna kategorie bádání po důkazech o mimozemšťanech v naší minulosti, která může mnoho lidí velice popudit, až urazit. A to z jednoho prostého důvodu, jedná se historii ne až tak úplně starou a má to hodně souvislostí s náboženstvím. Někteří badatelé si totiž všimli mnoha podivných “ nesrovnalostí “ na dobových středověkých malbách a ilustracích, které nám církev ochotně přenechala v mnoha podobách. Jsou opravdu tyto podivné detaily na kostelních freskách, obrazech a ilustracích ve starých knihách jen božími výjevy? Opravdu je to jen náhoda, že tito andělé, démoni a jiná stvoření mnohdy připomínají moderní příběhy tzv. “ unesených lidí “ ?  Jak si vysvětlíme létající předměty na mnoha malbách, kterými se to tam jen hemží a které tak věrohodně připomínají to, čemu dnes říkáme moderní UFO? 

 

V tomto prvním ze série příspěvků vám nabízíme některá tato díla starých mistrů k posouzení. Na chvilku se tedy pojďme ponořit do ne až tak dávné minulosti a zamysleme se nad tím, proč a z jakého důvodu tito umělci znázornili ve svých dílech věci, které tam jakoby nepatří. Zachytili snad něco, co skutečně viděli a pozorovali, nebo jsou to vše jen mýty a legendy?  Názor už si musíte udělat sami...

 

Poděkování si zaslouží především badatel Jason Martell, který nám exlusivně poskytl materiál ze svých webových stránek. 

 

 

1.

Tato malba “ The Madonna with Saint Giovannino “ pochází z 15.století a autorem je Domenico Ghirlandalo ( 1449-1494 ). Je součástí Loeser collection v Palazo Vecchio. Vidíme zde objekt tvaru disku v pozadí za postavou Mary. V detailním přiblížení je jasně vidět muž se psem, kteří se na objekt dívají. 

 

 

2.

Tyto dva objekty jsou součástí fresky pod názvem “ Ukřižování “, která pochází z roku 1350. Je k vidění nad oltářem v klášteru ve Visoki Decani v Kosovu.   

 

 

3.

Tyto dvě tapestrie byly zhotoveny ve 14.století. Objekty tvaru klobouku jsou jasně viditelné na obou artefaktech. Nacházejí se ve francouzské basilice Notre-Dame v Beaune, Burgundy.

 

 

4.

Následující obrázek znázorňuje Ježíše a Mary na něčem, co připomíná lentikulární mraky. Autorem je Masolino Da Panicale ( 1383-1440 ) a je v kostele Santa Maria Maggiore, Florencie, Itálie. Název obrazu je “ The Miracle of the Snow “.

 

 

5.

 

U těchto dvou vyobrazení neznám podrobnosti, ale kresba vlevo pochází z 15.století.

 

 

6.

Obraz s názvem “ La Tebaide “ pochází od malíře jménem Paolo Uccello ( 1396-1475 ). Zvětšenina vpravo jasně ukazuje červený objekt tvaru talíře poblíž Ježíše. Obraz je k vidění v Akademii ve Florencii.

 

 

7.

Toto vyobrazení se jmenuje “ The Annunciation with Saint Emidius “ ( 1486 ), autor Carlo Crivelli a pochází z Národní galerie v Londýně. Zde můžeme vidět objekt tvaru disku, který vysílá světelný paprsek dolů do komnaty, kde je Mary. I zde máme zvětšený detail objektu.

 

 

8.

 Malba na dřevě, která se nachází poblíž hradu Conti Dotremond, Belgie. Autor a název neznámý. Opět několik objektů na obloze poblíž postavy, která údajně znázorňuje Mojžíše.

 

 

9.

Tato kresba je součástí knihy Prodigiorum Ac Ostentorum Chronicon od Conrada Lycosthenese ( 1518-1561 ), Basel, 1557 a znázorňuje pozorování UFO v Arábii v roce 1479. Kniha je součástí Australian Museum Research Library.

 

 

 

 

10.

Kresba zde se jmenuje “ The Assumption of the Virgin “, autor ANON, 1490. Znovu, všimněte si diskovitých “ mraků “ na obloze.

 

 

 

Zdroj a foto: Jason Martell, xfacts.com

Překlad a úvod: Michael M.Faitl 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode