Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

UFO ve výtvarném umění dávných mistrů, V.díl

01.07.2014 12:41

39)

 

Jedním z nejnovějších přírůstků v našem seriálu je nástěnná malba pocházející z rumunského kláštera. Autorem Catalina Borta a fotografii zveřejnila izraelská ufologická organizace EURA. Malba se nachází v dominikánském klášteře Biserica ve městě Sighisoara. Na obrázku zcela jasně vidíme objekt na obloze, který se vznáší nad kostelem. Vystupuje z něj paprsek, nebo plameny, záleží na perspektivě pozorovatele, ale každopádně tam něco je. Nápis v němčině říká “Israel,hoffe auf den HERRN” a badatelé z EURA říkají, že se jedná o citát z psalmu 130/7. Zatím se nepodařilo identifikovat stáří obrazu a webové stránky kláštera uvádějí, že ten byl postaven ve 14.století a znovuobnoven v 17.století poté, co byl zničen. Neví se také, kdo dílo namaloval a kdy, nicméně podle popisku se usuzuje, že to mohlo být někdy po roce 1523, když byla Bible přeložena do němčiny. 

 

Zajímavostí je, že stejný objekt je zobrazen i na jiných dobových artefaktech. Další obrázek pochází z textu Prodigiorum Liber. Julius Obsequens popisuje událost z Říma, kdy měl být viděn objekt při západu slunce a velký ohnivý paprsek vpravo od něj. Pozorování se odehrálo v roce 98 př.n.l.

 

Pozoruhodné jsou též francouzké mince ze 17.století, kde je tento objekt také zřetelně vidět. Mnozí badatelé považují tyto nebeské úkazy za vyjádření Ezechielova kola, ale jiní mají více prostá vysvětlení. Fotografický analytik Marc DeAntonio ( MUFON ) tvrdí, že se nejedná o nic jiného, než skutečný vojenský štít. Prozkoumal prý období Francie 16.století a zjistil, že vojenské štíty tehdy přesně tak vypadaly. V roce 1680 byla občanská válka aristokracie byla nahrazena absolutní monarchií krále Ludvíka XIV. Na počest jeho moci byl štít vyobrazen na mincích. Každopádně zajímavé myšlenky na obou stranách spektra a každý si musí udělat svůj vlastní závěr.

 

 

 

Autor: Michael M.Faitl

Zdroj a foto: dimensionalbliss.com

 

 

 

 

UFO ve výtvarném umění dávných mistrů, I.díl

UFO ve výtvarném umění dávných mistrů, II.díl

UFO ve výtvarném umění dávných mistrů, III.díl

UFO ve výtvarném umění dávných mistrů, IV.díl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode