Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

UFO ve výtvarném umění dávných mistrů, II.díl

07.03.2011 22:38

 Přinášíme vám druhý díl seriálu, který se snaží upozornit na anomálie objevující se v uměleckých dílech, nástěných malbách, nebo také ve skalních motivech domorodých indiánů po celém světě. 

 

 

11. 

Tento snímek zachycuje skutečnou událost ze 14.dubna 1561, která se stala v Norimberku. Dřevořezba pochází od Hanse Glassera a je součástí Wickiana Collection v Centrální knihovně v Curychu.

 

 

12.

Podobná událost je zachycena ze Švýcarska. Pozorování UFO v Basileji v roce 1566. Součást stejné kolekce v Curychu.

 

 

 

13.

Toto je francouzská medaile vyobrazující očividně také UFO kruhového tvaru v roce 1680. Autor a lokalita je neznámá.

 

 

 

14.

V kostele San Lorenzo v San Pietru se nachází obraz od Bonaventury Salimbeniho s názvem “ Glorification of the Eucharist “. Jeden se nemůže zbavit dojmu, že objekt uprostřed výrazně připomíná družici Sputnik...

 

 

 

15. 

Dne 4.listopadu 1697 byla pozorována kola na nebi v německém Hamburgu. Objekty byly popsány jako “ dvě zářící kola “.

 

 

 

16.

Již známý obrázek z titulní stránky našeho webu zobrazuje diskovitý objekt, který vyzařuje paprsky. Obraz z roku 1710 skoro nepotřebuje komentář. Originál je k vidění  v Cambridge, Fitzwillian muzeum.

 

 

 

17.

Autorem této kresby je Thomas Sandby a jeho bratr Paul, kteří byli oba svědky pozorování zvláštního úkazu 18.srpna 1783 kolem desáté hodiny večerní. Celá událost byla do detailu popsána následující rok ve Philosophical Transactions of the Royal Society. Čtyři svědci pozorovali zářící objekt z terasy Windsorského hradu v Anglii. 

 

 

 

18.

Následující jeskynní malby pocházejí z Austrálie a jsou staré přibližně 5000 let. Jsou považovány za vyobrazení mimozemských bytostí.

 

 

19.

Tato ilustrace se nazývá " The Birth of Christ " a je z dvanáctého století. Na pravé straně je možno vidět dvě figury, které hledí vzhůru na půlkruhový objekt. Jedna z osob si dokonce zakrývá oči jakoby před velkým jasem objektu. Z objektu též vyzařuje nějaký paprsek směrem k zemi do oblasti narození Krista. Malba je z řeckého manuskriptu The Book of Evangelists.

 

 

20.

Tento obrázek pochází ze starodávného východního textu Prajnapárámíta-Suna. Můžeme zde pozorovat dva objekty tvaru klobouku vznášející se jakoby ve vzduchu.

 
 

Zdroj a foto: J.Martell, xfacts.com

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode