Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

UFO kongres 2013, Fountain Hills, Arizona

09.03.2013 22:41

 

I letošní ufologický kongres se odehrál v resortu McDowell poblíž arizonského Phoenixu. Konference sem byla nedávno přesunuta po mnoha letech z Laughlinu novými organizátory, společností Open Minds. Tento luxusní rezort s kasínem nabízí skutečně výborné podmínky pro pořádání podobných akcí a počasí v toto roční období je velmi příjemné. Jen cena ubytování je trochu nad standart chudého člověka z východní Evropy. Zhruba 130 dolarů za noc. Měl jsem možnot letos navštívit páteční a sobotní program, přestože celá akce trvá od středy do neděle. 

 

Odpolední páteční část zahájil člověk, kterého mnoho lidí nemá rádo. Marc D'Antonio je expert na video a foto materiál, fotografie, profesionální editační software, filmovou a další techniku. Působí jako hlavní analytik pro MUFON a je také prezident firmy FX Models, která na zakázku vyrábí modely a speciální efekty pro filmový průmysl. Ve své přednášce představil několik zajímavých UFO případů z poslední doby vysvětlil jak a proč se nejedná o opravdové záznamy. Celkem chápu proč ho skalní příznivci ufologie nemají rádi, je považován za skeptika a rozvraceče komunity. Nicméně, jakožto fotograf s ním musím v mnoha bodech souhlasit, protože velice často jsou věci zaměňovány za obyčejné jevy, které mají přirozené vysvětlení a mnohokrát je problém v nedostatečném přehledu veřejnosti o současné technologii, kterou má každý k dispozici, tedy i hlavně ti, kteří vyrábějí falešná UFO videa a pak se baví jak jim to veřejnost spolkne. Zajímavé bylo, když zmínil dva případy vlastnoručně vyrobených modelů, dnes populárních dronů, které jeho tým vypustil neohlášeně do prostoru jakožto pokus a důkaz toho, jak je jednoduché zaměnit dnešní lidskou technologii s něčím z jiného světa. A přesně to se krátce na to stalo, lidé začali hlásit pozorování UFO a pak byli všichni velice překvapeni, když Marc a jeho tým prozradili, co přesně se odehrálo. Sám o sobě tvrdí, že skeptik v žádném případě není, ale kdo ví. Přeci jen jeho firma také úzce spolupracuje s americkou vládou...Rozhodně však bylo zajímavé si poslechnout názor odborníka.

Páteční program zahrnoval také hlavně prezentaci o implantátech, se kterou se vrátil na veřejnost Dr.Roger Leir. Byl pro zdravotní potíže trochu mimo dění v poslední době. Oznámil mimo jiné svou novou knihu, která by se měla objevit na trhu během následujících třech měsíců. Prozradil, že bude obsahovat mnoho detailních vědeckých informací o výzkumu z poslední doby a data z nových analýz starších případů. Všem skeptikům dal jasně najevo, že by měli knihu prostudovat a konzultovat data s odborníky a ne s ním, protože jsou prý nezpochybnitelná. Jsou výsledkem několikaleté práce jeho týmu vědců z mnoha oborů. Výsledek: lidé na celém světě jsou unášeni a implantováni neznámými předměty umělého původu ! Většina z těchto jedinců o tom nemá ani ponětí a k odhalení případů dojde mnohdy jen náhodou, při jiné lékařské procedůře, nebo rentgenu těla.
Následovala panelová diskuze na téma pradávných astronatů, což jsem si pochopitelně užíval nejvíc, které se zůčastnil David H.Childress, A.Huneeus a Michael Dennim. David a Michael jsou známými protagonisty úspěšného seriálu Ancient Aliens a bylo velice zajímavé sledovat diskuzi zaníceného Indiana Jonese a člověka z akademických kruhů a vědce. Paradoxně se v mnoha momentech debaty shodli, alespoň na základních faktech. Občas se do věci vložil pan Huneeus, jakožto historik a žurnalista a celá debata měla tak velice dobré tempo a atmosféru.
Oficiální program dne skončil a po krátké přestávce představil Ben Hansen nejnovější technologii k pozorování noční oblohy. Akci sponzorovala firma Night Optics USA a zájemci se sešli pod noční oblohou a mohli si vyzkoušet osobně vojenské dalekohledy s nočním viděním, termo a infra kamery a další techniku včetně upraveného terénního vozidla ( ATV ), které má na své korbě zabudovány dva teleskopy slušné velikosti. Uvnitř kabiny je zbytek elektroniky s počítačem a obrazovkou a vše je řízeno dálkově :) To bylo zajímavé zpestření celého dne. Nezdržel jsem se příliš dlouho, takže nedošlo k pozorování ničeho zvláštního, ale určitě bylo zajímavé si vyslechnout dva osobní UFO příběhy, které Ben všem rád převyprávěl. 

 

 Ze sobotních přednášejících bych vyzdvihnul především Stantona Friedmana, který po dlouhé době trochu aktualizoval svoje přednášky. A dobrým směrem. Mluvil především o vývoji ufologie za posledních několik desetiletí, a v jaké pozici je dnes. Očividně se hodně změnilo, ale některé věci příliš ne. Jako například přístup vědecké komunity k problémům ufologie. Ukázal tak na konkrétních případech z historie jak je akademická věda arogantní a ignorantská. Až dodnes. Velmi příjemně sestavená přednáška, protože jsem po delší době začal být k němu trochu skeptický :) 

Dále vystoupil francouz Alain Boudier jakožto zástupce Sigma Commission. Mezi lety 2008 až 2012 proběhla ve Francii vysoce odborná studie UFO případů z celého světa, která určitým způsobem navazuje na legendární Kometa Report, ovšem daleko více do hloubky a za pomoci nových odtajněných dokumentů a informací. Pan Boudier představil v krátkosti výsledky této studie, ale zároveň naznačil, že úplná závěrečná zpráva bude zveřejněna v letošním roce. Ať tak nebo jinak, jednoznačně z této studie opět vyplývá, že "některá" UFO pozorování jsou skutečná a planetu navštěvují stroje technicky dokonalejší, než jsou naše vlastní, pravděpodobně nepozemského původu. Toto je opět jedna z již několika podobných studií, které byly během let provedeny s podobným, nebo stejným výsledkem. Dobré je, že tato je velice čerstvá a asi se o ní ještě bude hodně mluvit v letošním roce.

Závěr sobotního dne zařídil nefalšovaný Indiana Jones jménem David Hatcher Childress, který vzal publikum na hodinovou cestu kolem světa záhadných monumentů a megalitických staveb. Tuto část víkendu jsem si užil asi ze všeho nejvíc, protože mi to ukázalo kam všude se v následujících několika letech chci podívat :)

 

 

Zdroj: UFO kongres, Fountain Hills, Arizona

Foto: Michael M.Faitl

 

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode