Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Teotihuacan a matematický kód

17.11.2011 21:23

 

Japonský archeolog Saburo Sugijama zjistil, že architekti starověkého města Teotihuacán plánovali výstavbu na základě číselné konstanty 83 centimetrů, oznámil to mexický Národní ústav antropologie a historie INAH.

Sugijama předložil objev během pátého setkání Teotihuacán-kulatého stolu, setkání expertů na největší město postavené domorodým obyvatelstvem v Mexiku, které INAH sponzoruje.

Výzkumný pracovník řekl, že na základě výpočtů z měření pyramid v Teotihuacánu  byl schopen určit " stálou přítomnost " jednotky 83 centimetrů.

 

Sugijama, který je profesor na Arizonské státní univerzitě a profesor na univerzitě Prefectural Aichi v Japonsku řekl,  že schodiště, střešní nosníky a vzdálenosti mezi sochami   pyramidy Quetzalcoatl používají tuto jednotku.

" Střešní nosník má 1.66 metru na délku, což odpovídá dvojnásobku čísla, které naznačuji. Totéž se odehrává mezi sochami, což je čtyřikrát jednotka a s délkou schodiště, které má 13.2 metrů, což se rovná 16 krát 83cm ", řekl.

Tento číselný vzor lze také sledovat u pyramidy Slunce a Měsíce, a stejně tak i v Citadele,".

Teotihuacán, který se nachází asi 80 km (50 mil) severovýchodně od mexického hlavního města, vzkvétal mezi prvním a sedmým stoletím a byl druhým největším městem předkolumbovské éry na jižní polokouli.

Město mělo maximální velikost 20 kilometrů čtverečních (7.7 čtverečních mil) a obývalo ho 100 000 lidí, ale není známo, kdo ho založil, nebo proč bylo opuštěno.

Sugijama hovořil o možné symbolice Pyramidy Měsíce, kde byly nalezeny lidské pozůstatky a dary během výkopových prací v letech 1998-2004, které vedl.

Expert řekl, že pyramida byla svatý chrám, ve kterém " byly prováděny obřady spojené s pohyby nebeských těles, dualitou ohně a vody a znovuzrození dne."

 

Sugijama provrtal tunel do nitra této struktury a objevil až sedm různých úrovní výstavby.

V některých z těchto úrovní našel lidské ostatky a " náhrdelníky a náušnice ze zeleného kamene s designem jako vázané šňůry."

Mayové tento design spojovali s elitou nebo autoritou, což  naznačuje nějaký druh vztahu mezi Mayi a obyvateli Teotihuacánu ", řekl.

Na dalším pohřebišti výzkumný pracovník objevil kosterní pozůstatky orlů, jaguárů, pumy, vlků, chřestýšů a králíků - " fauna spojovaná s válkou a obětováním."

Toto pohřebiště také obsahovalo 12 lidských koster se svázanými rukami, 10 z nich bylo sťato a další dvě s ornamenty a jadeitovým nebozízkem  zapuštěným do jejich ramen, což bylo používáno při sebeobětování. 

 

Zdroj a foto: latino.foxnews.com

Překlad: Michael M.Faitl

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode