Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Tajná komora nalezena v Machu Picchu

24.02.2013 22:47

 

 

Francouzský archeolog a cestovatel Thierry Jamin prozkoumává po více jak 15 let pralesy jižního Peru a hledá pozůstatky permanentního osídlení Inků v Amazonii, ale také legendární ztracené město Paititi. Poté, co objevil zhruba třicet neuvěřitelných archeologických nalezišť v severní části okresu Cuzco během let 2009 až 2011, která obsahují pevnosti, pohřebiště, náboženská centra a malá města skládající se ze stovek struktur, narazil Jamin na neobvyklou stopu, která ho přivedla do srdce Machu Picchu. Jamin se domnívá, že jeho tým před několika měsíci učinil významný archeologický objev ve městě Inků, které objevil v roce 1911 Hiram Bingham.

Objev byl učiněn díky výpovědi francouzského inženýra Davida Crespyho, který žije v Barceloně. Crespy navštívil v roce 2010 ztracené město a všiml si podivného “výklenku”, který se nachází uprostřed města a ve spodní části jedné z hlavních budov. Nepochyboval o tom, že se jedná o dvěře, vchod zapečetěný dávnými obyvateli města. V srpnu 2011 se Crespy náhodou obeznámil s prací Thierry Jamina v jednom francouzském magazínu. Rozhodl se ho okamžitě kontaktovat. 

Jamin, který zkoumal několik míst severně od Cuzca vyslechl pozorně příběh Crespyho a rychle chtěl potvrdit případné skutečnosti v pozadí příběhu. Byl schopen navštívit místo několikrát v doprovodu archeologů z regionálního zastoupení ministerstva v Cuzcu. Jeho základní průzkum je jasný: je to skutečně vchod, zablokovaný obyvateli města v blíže neurčeném čase. Vchod je velice podobný těm, které byly nalezeny na jiných místech jako například v údolích Lacco a Chunchusmayo, která Jamin zkoumal. V prosinci 2011 podal Jamin a jeho tým oficiální žádost k prozkoumání případných prostor pod budovou za pomoci geofyzikální techniky a za využití elektromagnetických přístrojů. Licence byla vydána o několik měsíců později. Průzkum byl proveden mezi 9.- 12.dubnem 2012 a nejenže potvrdil existenci podzemní komory, ale hned několika! Hned za dveřmi bylo objeveno také schodiště a dvě hlavní chodby vedou do specifických místností včetně jedné hlavní, která je čtvercová. Několik různých technik, které archeologové použili umožnilo zviditelnit přítomnost důležitých materiálů včetně kovů a velkého množství zlata a stříbra! 

Thierry Jamin se v současnosti připravuje na další krok: otevření vchodu, který byl zapečetěn zhruba před 500 lety. V květnu 2012 oficiálně podal žádost u peruánských úřadů k otevření vchodu a vstoupení do podzemních prostor. Projekt s názvem “Machu Picchu 2012” je nyní prodloužen o dalších šest měsíců. Jedná se o vyjímečný archeologický poklad a další nová odhalení o zapomenuté historii říše Inků. Brzy uvidíme Machu Picchu ze zcela nové perspektivy, protože tento nález může být hrobka krále Pachacutec...

Na základě těchto úspěchů musel francouzský archeolog v lednu 2012 transformovat svou starou organizaci do více stabilnější výzkumné společnosti: Instituto Inka of Investigación and Revaloración Indígena, zkráceně Inkari Institut - Cuzco. Tato nevládní, neprofitová organizace má hlavní cíl vědecký výzkum, ochranu a rozšíření archeologických nalezišť existujících na území Peru.

www.instituto-inkari.org

 

 

 

Zdroj a foto: heritagedaily.com

Překlad: Michael M. Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode