Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Tajemná Aljaška

20.01.2013 23:37

 

 

Není to tak dávno, co jsem zveřejnil překlad článku o zajímavém místě na Aljašce, jakýsi tamní bermudský trojúhelník, kde dochází k častému mizení lidí, letadel a podobně. Byla to jedna z takových těch zpráv, co se objeví a hned zmizí a většinou už se o tom později nic nedozvíme. To ovšem neznamená, že Aljaška jako taková je nezajímavá. Právě naopak. Sice se o ní tolik nemluví jako o jiných vyhlášených lokalitách, ale má své neodmyslitelné záhady, které sahají mnoho let do minulosti. Například pozorování bytosti známé jako Big Foot, nebo zde přímo nazývané Sasquatch jsou na Aljašce takřka na denním pořádku, zejména pak v oblasti ostrova Prince of Wales. Nad Aljaškou se také odehrálo jedno z nejlépe dokumentovaných pozorování UFO, které vstoupilo navždy do historie světové ufologie. 17.listopadu 1986 posádka japonského nákladního Boeingu 747 na lince z Paříže do Tokya pozorovala objekty provádějící manévry, které žádný známý letoun nemohl v té době uskutečnit. Pozorování bylo navíc potvrzeno radary na palubě, na letišti i na vojenské základně. Jsou k dispozici originální záznamy mezi piloty a řídícím letovým centrem a celá událost je velmi dobře zdokumentována. Dodnes bez oficiálního vysvětlení, co tyto objekty byly. Toto je však jen špička ledovce, co se UFO týká. Aljaška má také svou vlastní lochnesskou příšeru. Již mnoho desítek let je pozorován místními rybáři na jezeře Iliamna tvor obrovských rozměrů, který žije zřejmě v temných hlubinách tohoto vodního světa. Jezero je na několika místech velice hluboké, až 301 metrů, rozloha je nějakých 35 na 124 kilometrů a celá oblast není dodnes příliš dobře probádaná. O tom, že cosi v jezeře žije není pochyb, protože lidé tvora ( nebo tvory ) pozorují již po mnoho generací. V seznamu aljašských záhad bychom mohli pokračovat do nekonečna a to nemluvím o věcech jako HAARP a podobně. Mají tyto skutečnosti nějaké vzájemné souvislosti? Kdo ví, ale to není předmětem tohoto článku. Letos v létě se objevila totiž další zpráva z této odlehlé části světa, která mě zaskočila natolik, že nevím jestli to vůbec brát alespoň trochu vážně. Ale pokusím se. Záležitost je relativně nová, takže to zabere nějaký čas, než se vyjasní zda-li se jedná o další rafinovaný podvod, nebo jestli na tom něco bude. 

 

Někde v regionu mezi horou Mt.McKinley a městem Nome se pod povrchem nachází pyramida, která je větší, než ty v Egyptě !!

Ano, zní to naprosto šíleně a normálně bych se tím příliš nezdržoval, jenže v momentě, kdy se podíváme na detaily a pozadí celého příběhu, vše začíná být poněkud zajímavé. S touto informací přišla loni v létě badatelka Linda Moulton Howe, která byla kontaktována osobou s vojenskou minulostí. Asi tak jako každý v tu chvíli byla velice skeptická k celé události a první věcí, kterou požadovala od tohoto člověka byl důkaz, že opravdu sloužil v armádě na dané pozici a že je alespoň v tomto směru důvěryhodná osoba. Jak víme z mnoha jiných případů, a to zejména v ufologii, častokrát jsou informace založeny čistě na anonymních zdrojích a tudíž mlhavé a neověřitelné. Zde to ovšem není náš případ. Douglas A. Mutschler o sobě doložil potřebné dokumenty a dokonce souhlasil se zveřejněním svého jména. Dnes je mu 55 a je v důchodu. Takže zde s jistotou víme odkud informace přichází. Zde je překlad původního emailu zaslaného Lindě Moulton Howe, který tento fascinující příběh odstartoval.

 

22.červen 2012

“ Dobrý den,

Jmenuji se Douglas A. Mutschler CW2, USA ( v důchodu ) a během své vojenské služby na Aljašce jsem byl informován o pyramidě pod povrchem. Existuje další infomace o tomto tématu, se kterou jsem se setkal v roce 1992. Zkoušel jsem tuto informaci předat ostatním, ale neobdržel jsem žádnou reakci. Mohu Vás ujistit, že to, co říkám je pravda a myslím, že tato informace je utajována naší vládou, protože zpráva z médií byla odstraněna okamžitě druhý den poté, co jsem ji zaregistroval. Pokud mi chcete pomoci s předáním této informace, prosím zavolejte mi, abych s Vámi mohl o tom hovořit. Moje číslo je ........Celý příběh je velice zajímavý a mohl by být ověřen kontakty, které máte, jsem si tím jist, protože já je nemám a od lidí z místních médií jsem nezjistil nic. Řeknu Vám celý příběh, pokud Vás to zajímá. Kontaktoval jsem zatím dva lidi, ale neobdržel jsem od nich zatím žádnou odpověď. Přemýšlím, jestli dostali moje emaily, nebo jestli to není stará informace o kterou nikdo nemá zájem? Děkuji za Váš čas ”

Douglas A. Mutschler 

 

Pochopitelně v tomto originálním emailu nenajdeme žádné konkrétní informace a vše bylo zveřejněno v audio rozhovoru, který Linda pořídila a který je možné celý slyšet ať už na jejích stránkách earthfiles.com, nebo na YouTube v pořadu Coast to Coast George Nooryho. 

 

Krátká chronologie

  • Douglas Mutschler kontaktuje Lindu Howe, protože je znepokojen nálezem na USGS mapě, kterou obdržel ke své práci. Je na ní velká bílá oblast mezi Mt.McKinley a Nome, která údajně není prozkoumána, přestože bylo všeobecně známo, že v té době již Aljaška byla slušně zmapovaná.
  • Večer v listopadu 1992 vysílá stanice Channel 13 v Anchorage zpravodajství o objevu velké pyramidální struktury v podzemí na Aljašce, která byla objevena díky geologům, kteří studovali záznamy z května 1992. Tehdy došlo k velké nukleární explozi v Číně. Mutschler sleduje toto zpravodajství spolu s dalšími 39 kolegy na základně Ft.Richardson. 
  • Když se později vydal do televize zjistit více informací,  bylo mu řečeno generálním manažerem, že žádný takový program nebyl odvysílán. Věděl, že to není pravda a při odchodu byl zastaven technikem, který mu potvrdil, že zpravodajství se skutečně odehrálo, ale poté přišel příkaz informaci stáhnout a vymazat. 
  • Když hledal jakoukoliv informaci v archívech ve Fort Meade, která by nějak souvisela s oblastí na Aljašce, byl konfrontován dvěma muži, kteří mu nařídili nechat tuto záležitost být a dále nehledat.

 

Při svém pátrání se Linda Howe spojila s profesionálním geologem a požádalo ho o analýzu těchto informací, především pak jestli je možné zachytit na přístrojích na Aljašce nějaké konkrétní údaje o podzemní detonaci v Číně. Tento člověk potvrdil, že detektory jsou citlivé a seizmické vlny opravdu putují na veliké vzdálenosti, ale je prý nepravděpodobné, že by byly schopné rozeznat určitý konkrétní tvar, nebo strukturu pod zemí. Zde se příběh trochu komplikuje, protože tvrzení odborníka je v rozporu s původní zprávou, že struktura byla nalezena právě pomocí těchto měření. Podle něj to je technicky nemožné. 

Zatím poslední aktualizace přichází 30.listopadu 2012, jelikož tato záležitost se stále vyšetřuje. Linda Howe se snaží přijít celé věci na kloub a zatím nelze s jistotou říci, jedná-li se podvod, nebo alespoň částečně skutečný příběh. 26.září najmula leteckého fotografa Franka Flavina a společně se vydali v helikoptéře na údajnou lokalitu, podle GPS souřadnic obdržených od kapitána NAVY. 

Oblast je v nadmořské výšce okolo 1000 stop a letecké fotografie neukazují žádný popisovaný viditelný čtverec ( lokalitě byl dán název “The Square” ), ale jen neurčité místo, kde neroste bujná vegetace tak jako v jeho bezprostředním okolí. Když se Linda zeptala NAVY kapitána proč jím popisovaný zelený čtverec není viditelný z helikoptéry z výšky 3000 stop, odpověděl emailem, že se zřejmě jedná o sezónní změnu vegetace, jelikož se neví, kdy byl původní snímek na Google Earth pořízen. Je však nutné poznamenat, že při pozdější snaze prostudovat souřadnice na Googlu, se Linda setkala jen s rozmazaným flekem v přesné lokalitě, tak jak se pravidelně děje i v jiných případech, kdy vyšší moc nechce abychom viděli, co se na povrchu v místě nachází.  

 

Je to jako příběh z podařené sci-fi knížky, ale čím více se informací zveřejňuje, tím více přicházejí další a objevují se noví svědci. Jednou z posledních zajímavostí je údajná spojitost s letištěm Farewell, které bylo postaveno v roce 1942 poblíž McGrath. Email od současného pilota společnosti Alaska Airline popisuje jak pracoval dříve pro USAF a tudíž zná všechny vojenské instalace na Aljašce. Jako civilní pilot pracuje od roku 1983. Ve svém dopise zdůrazňuje, že sleduje výzkum Lindy Howe a temné pyramidy od začátku a přiznává, že nejpodivnější místo na kterém kdy přistál ve své vojenské kariéře, bylo malé letiště, které neprovozovala armáda. Jmenuje se Farewell Airport, ranvej je dlouhá 4600 stop a nachází se asi 70 mil od údajné lokality “čtverce” . Farewell je skoro přesně dvouhodinový let helikoptérou z Unalakleet, jak popsal otec Bruce Pearsona. 

“ Pilot řekl mému otci, že oblast na Aljašce byla každým dílem stejně tajná jako Manhattan Project. Pilot mu také řekl, že to nebylo jaderné zařízení, nebylo to vyrobeno lidmi, nikdo nesmí mít ani tušení, že toto místo existuje. Tahle věc je nějaký generátor energie starý tisíce let a je  vyroben z kamene, stejně tak jako pyramidy. Nikdo neví odkud se to vzalo, kdo to vyrobil a jak to pracuje, ale může to vyrobit dostatek energie k zásobování celého západu, Aljašky a zřejmě celé Kanady....”

 

Bruce L. Pearson, New Jersey

 

Tito letci mohli pracovat jako agenti a jejich mise byla dodávka těžkého zařízení a techniky na místo podzemní pyramidy. Otec Bruce Pearsona řekl, že byl schopen vidět Mount McKinley v dálce. Tento nový svědek, civilní pilot, je velice znepokojen záhadnou historií letiště Farewell, které se nachází uprostřed tundry a nejbližší město je McGrath, asi 63 mil daleko. Navíc, v současné době byla ranvej údajně prodloužena na 4970 stop - 1514 metrů. Letiště nikdy nebylo pod zprávou armády, nejprve bylo řízeno CAA a poté FAA. Nicméně jinou civilní agenturou mohla být také CIA, či podobná zpravodajská organizace. 

Ať už tak, nebo jinak, celý příběh se s postupujícím časem stále více zamotává a těžko momentálně říci, jestli se na Aljašce opravdu nachází prehistorická mimozemská, či jiná technologie. Víme však s jistotou, že naše podivná tam určitě je, jmenuje se HAARP a má také hodně společného s energií. Náhoda? Snad se časem objeví více informací o temné podzemní pyramidě na Aljašce...

 

 

 

Text: Michael M. Faitl

Foto: google

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode