Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Stopy bohů

12.05.2013 19:30

 

První týden v červenci vyjde nová kniha Magdaleny Zachardové Stopy Bohů. Přinášíme vám malé nahléhnutí do této jistě zajímavé publikace od nakladatelství Alpress ve formě dvou ukázek a obsahu. Přátelé a zastánci teorie pradávných astronautů se mají tedy určitě na co těšit.

______________________________________________________________

 

 

Předmluva

 

 

Je očividné, že v naší minulosti cosi nesouhlasí. Archeologové po celá desetiletí odkrývají stopy dávných návštěvníků, které teprve dnes, v čase moderní techniky a cest do kosmu, dokážeme rozluštit.

  Na každém kroku narážíme na důkazy o zásahu do naší civilizace. Nevíme zatím, kdo byli, odkud přišli a ani jaký byl jejich záměr. Víme jen, že tu byli a že se jednou vrátí.       Archeologie a věda dneška pokročily do stadia, kdy by měly brát v potaz, že slovo nemožné či nepředstavitelné se může velice snadno stát skutečností. 

Takové myšlenky však dosud vyvolávají podobný odpor, jaký v minulosti vyvrcholil zapalováním hranic pod hlasateli nevhodných, a proto kacířských názorů. Před dvěma tisíciletími byla většina lidí pevně přesvědčena o tom, že naše Země je plochá deska. Není tomu také tak dávno, před pěti sty lety, tedy z hlediska historie téměř včera, kdy došlo k tomu, že jeden z učenců provolával v soudní síni tato slova:

„Zdravý lidský rozum musí člověku říci, že Země nikdy nemůže být kulatá, protože kdyby tomu tak bylo, lidé na její spodní polovině by spadli do beze dna!“Jak moc se tehdy onen pán mýlil, víme dnes všichni. Přesto setrváváme tvrdošíjně v přesvědčení, že to, co se nehodí do pohodlné skládanky našich zažitých představ, nemohlo nikdy existovat.

To, že lidé v dávnověku uctívali návštěvníky z jiných světů jako bohy, budeme muset jednou uznat jako skutečnost, jako součást naší historie. 

Postupně se začínáme zvolna smiřovat s myšlenkou, že představy o světě, jak ho známe, dostávají zcela jiný rozměr.

          

Je možné, že odhalení naší minulosti bude ještě tajemnější, než si můžeme představit. 

 

 

„Tvrzení, že mimozemští astronauti se nevrátili a už nikdy nepřiletí, není pravděpodobně správné. Měli bychom se spíše omezit na konstatování, že po jistou dobu s nimi neudržujeme přímý kontakt.“

 

                                                                                  Peter Kolosimo (1922 - 1978)

 

_____________________________________________________________

 

 

Pocházíme z hvězd?

 

Je zajímavé, že veškerá světová náboženství jsou založena na skutečnosti, že kdysi dávno sestoupila z nebes na Zem božstva, která se nesmazatelně zapsala do posvátných textů a tím i do paměti lidstva. Tito Bohové ovládali vyspělou technologii, někdy se sblížili s lidmi a jindy přímo zasahovali do jejich vývoje.

Není tedy jistě náhoda, že se to ve starověkých písemnostech bohy pocházejícími z hvězd jen hemží. Číňanům, domorodcům z Afriky, Peršanům, Féničanům, Arabům, australským Aboriginům, jihoamerickým indiánům a vládcům dávné Indie své vědomosti předávali bohové, které vidíme dnes na skalních rytinách, soškách a jiných vyobrazeních.

        

Po celém světě narážíme na zmínky hovořící o tomto zásadním momentu v naší historii. A nejen to, četné dochované historické a literární prameny se zmiňují nejen o návštěvě, ale i o původu bytostí, přicházejících z kosmu, které přinesly lidem kulturu a civilizaci:

    

- Sumerové, jako představitelé nejstarší kultury na Zemi, hovoří o tom, že kdysi sestoupili z hvězd mimozemští bohové, zvaní Anunnaki.

- Inkové o sobě tvrdili, že jsou „Synové slunce.“

- Mayové jsou prý potomky bohů z Plejád.

- Aboriginové, původní obyvatelé Austrálie, mají mýty o Stvoření, ve kterých vystupují 

božské bytosti Wandjiny,   

- Tibeťané a Indové spatřovali svou vlast ve vesmíru.

- Indiáni tvrdí, že jsou potomci „Hromových ptáků.

- Domorodci, žijící na Malekulách, na Nových Hebridách, jsou přesvědčeni, že lidé  

jsou „děti Synů nebes“.

- Severoameričtí indiáni kmene Hopi hovoří o „Strážcích nebes“, kteří je navštěvovali.

- Na Velikonočním ostrově byli dávnými předky zdejších domorodců „Ptačí lidé“

- Egypťané věřili, že jejich bohové přišli z vesmíru.

- Staří Germáni byli přesvědčeni, že jejich otcové přišli společně s „létajícími Wany.“ 

- Kmen severoamerických indiánů Zuni vyryl před 12000 lety do skal obrázky bytostí, 

které k nim sestoupily z hvězd a jejich dopravních prostředků. 

- Indové odvozovali svůj původ od boha Indry, Gurkhy a Bhimy, kteří létali po obloze 

v „zářících lodích“ a ovládali zbraně schopné zničit vše živé.

- První čínský císař Chuang-ti, neboli Žlutý císař, přiletěl v roce 3000 př. n. l. z nebes

v břiše draka a i ostatní čínští panovníci létali na dracích, chrlících oheň. 

- Kmen Dogonů hovoří o tom, že jejich vlastí je hvězda Sirius.

- Řekové a Římané měli bohy, kteří létali na ohnivých vozech, sestupovali na zemi a 

mísili se s lidmi, aby vytvořili polobohy, jako byla Helena Trojská či hrdina Herkules. 

          

Ukazuje se, že formování inteligence lidstva nebyl rozhodně pozvolný proces, ale že se uskutečnil náhle. Stejně náhle se objevily některé technologie bez předchozího vývoje, takže je více než nápadné, že něco nebo lépe řečeno někdo musel tento proces získávání znalostí notně urychlit. 

Otázka je tedy stále stejná: „ Kdy a pomocí čeho se z našich předků staly inteligentní bytosti, kterými jsme nyní my?“ Získali dávní lidé tyto znalosti od „ bohů?“

Zřejmě ano, protože i legendy o stvoření světa jsou u všech národů na celém světě podezřele podobné. Staré prameny hovořící o bozích, působí dojmem, že potom, co naší planetu opustili, jako například Mayský bůh Kukulkan, neboli „ létající had“, zanechaly zde tyto podivuhodné bytosti pro nás mnoho důkazů o svém pobytu.

Čteme bez dechu dávné příběhy o létajících strojích a podivuhodných katastrofách, způsobených strašlivými zbraněmi bohů, jejichž stopy nacházíme ve starých indických městech, jako je například Mohendžo daro. Díváme se na tajemná vyobrazení astronautů na skalních malbách starých třicet tisíc let a ve starých kronikách.

Nechápeme také dosud, jak mohly před mnoha tisíciletími národy, které dávno zavál čas, používat tak pokročilé znalosti z oboru matematiky, lékařství, architektury a astronomie, ovládat technologie umožňující přepravovat neuvěřitelně těžké kamenné bloky a vytvořit tak neskutečně náročné monumentální stavby, které přečkaly tisíce let.

Když lidé hledí k nekonečnému hvězdnému prostoru, často uvažují o existenci inteligentních mimozemských civilizací. Podle mnoha badatelů existuje ale možnost, že nás tyto vyspělé mimozemské civilizace navštěvují již odedávna.

Vědcům jsou takové myšlenky jaksi velmi nepříjemné. Možná proto, že na ně zatím nenašli žádnou uspokojivou odpověď. 

Existuje totiž mnoho důkazů, které nasvědčují tomu, že se tito neznámí návštěvníci v dávnověku mohli podílet na vývoji naší kultury a civilizace. 

________________________________________________________________________________
 
 
 Anunnaki a genetický kód.

  

V Íráku byly v roce 1849 objeveny zlomky starověkého mýtu, zapsaného na tabulkách, které byly součástí proslulé Aššurbanipalovy knihovny v Ninive. Podle těchto 6000 let starých textů je lidstvo potomky rasy lidí z jiné planety, kteří sestoupili na zem v létajících strojích. 

Tyto mimozemské bytosti, zvané Anunnaki se objevují v mnoha světových legendách. V překladu znamená Anu nebe, či obloha, jinak také „ bůh nebes, pán souhvězdí.“ Hovoří o nich i známé babylonské, akaddské , asyrské a sumerské hliněné tabulky, pocházející z jedné z nejstarších civilizací světa vůbec.

        

Sumerská říše se rozkládala na území Mezopotámie v roce 3000 - 2000 př. n. l. Název 

Sumer, neboli „ KI. EN.GIR.“, se dá přeložit jako „Země králů s planoucími raketami“. 

Sumerská kultura vznikla náhle a je dodnes považována za naprostý základ našeho vědění, protože dala světu mnoho převratných vědních odvětví, jako matematiku, lékařství a chemii. Zejména v astronomii předběhla svou dobu, stejně jako u vynálezu kola a písma.

Také tehdejší architektura byla pozoruhodná: Sumerové jako první začali používat dlažební kostky a ulice byly pravoúhle řazeny do bloků, jaké známe z dnešních velkých měst, jako je například New York.

Významné jsou sumerské pečetní válečky patřící mezi nejstarší miniaturní památky světa. Tyto válečky pocházejí z doby urucké kultury z jižní Mezopotámie, z předdynastického období mezi lety 3200-2200 př. n. l. Jejich provedení je vysoce umělecké. Na délku měří jen jeden či maximálně šest centimetrů a jejich majitelé je nosívali kolem krku. Používaly se k potiskům hliněných nádob a razítkovaly se jimi listiny. 

Nejstarší z nich zpodobňují mytologické postavy a symboly, ptačí lidi, pohádková zvířata, napůl lidská a napůl zvířecí stvoření, postavy v létajících bárkách, v nichž sedí bytosti podobné lidem a létající koule na nebi. Najdeme zde i neznámé bohy v helmicích u „Stromu života,“ jak z ní jedno z nesmyslných vědeckých pojmenování, stejně jako „Létající duchy.“

Tito „duchové“ jsou zde vyobrazeni jako člověku podobní tvorové se dvěma či čtyřmi křídly, či lidé s hlavou dravého ptáka, na několika dalších se objevuje i podivný znak nápadně připomínající nákres atomu.

Hádankou pro archeology zůstává již zmíněný „ Strom života.“ Jednou má podobu kříže, jindy jde o výtvor jakoby navzájem spojených přaden, či nití, takže někdy se tak nejspíše podobá schematickému vyobrazení genetického kódu. O tom by ale před tisíciletími neměli mít tehdejší lidé ani ponětí! Že by opravdu zasáhli bohové Anunnaki?

Je zajímavé, že tyto podivné bytosti byly dobře známé i u jihoamerických kultur. Zde se o nich zmiňují ve svých mýtech staří Mayové, jejichž bůh Tlaloc měl podle vyobrazení na mayských reliéfech na sobě něco jako leteckou kuklu, splývající až na ramena a vysoké rukavice, jaké nosí dnešní astronauti. Podobné astronauty znali i Aztékové a Inkové. Právě Anunnakové prý kdysi naučili tyto národy starověku prvním základům zemědělství, řemeslům i umění. 

Všichni shodně popisují tyto záhadné tvory jako statné, 3-4 metry vysoké jedince, podobné člověku. Byli nadčasově oblečení, měli moderní vysoké boty, přilby a náramkové hodinky. Zprvu prý dokonce vládli lidem jako první panovníci a lidé je uctívali jako bohy. Starý zákoník je nazývá Elohim. Židé či Habirové je znali pod jménem Nephilim, což v hebrejštině znamená „spadnout na zem.“

Na tom je jistě něco pravdy, protože všechny legendy shodně uvádějí, že Anunnaki nebyli pozemského původu, ale že sestoupili na Zemi z nebes před 450 000 lety z planety Nibiru.

S touto teorií vystoupil roku 1875 anglický archeolog, historik a lingvista George Smith. Když se zabýval studiem starověké Mezopotámie, došel k závěru, že i biblická kniha Genesis je založena na velmi podobných starodávných textech

Hovoří totiž o době, kdy na úsvitu lidstva vládl lidem, kdo jiný, než právě Anunnakové! Jejich domovskou planetu Nibiru Sumerové znali pod jména Nemesis nebo také Vetřelec. Babyloňané ji nazývali Marduk. Tato tajemná 12. planeta obíhá kolem Slunce a vrací se do naší sluneční soustavy jednou za 3600 let. 

Záhadní hvězdní příchozí měli neskutečné schopnosti, dokázali se prý přemístit do jiných dimenzí a dokonce zastavit proces stárnutí. 

Podle amerického lingvisty a spisovatele ruského původu dr. Zecharia Sitchina (11. 7. 1920 - 9. 10. 2010), autora mnoha knih podporujících teorii o původu lidstva pomocí zásahu astronautů z vesmíru, jako jsou například „Kroniky Země“a který překladu sumerských textů zasvětil celý svůj život, vytvořily tehdy tyto vesmírné bytosti před 450 000 lety Homo sapiens pomocí genetických manipulací. To není jen hypotéza, jak by se mohlo zdát. Je to součást sumerské historie. A nejen to, s lidmi byla později geneticky křížena i zvířata.

Tomu by odpovídala mnohá neskutečná stvoření zachycená na sumerských reliéfech, kde jsou zpodobněni četní kříženci člověka a zvířete. Většinou mají tělo se zvířecí hlavou připojené na lidský krk. 

My jsme na tomto stupni vývoje až dnes, kdy se američtí experti, kteří se podíleli na genetických pokusech, pokoušeli smíchat lidské a kravské geny. 

V Číně se již povedlo dokonce vypěstovat embrya, ve kterých byla směs králičích a lidských chromozomů. Tímto způsobem prý lze kombinovat geny takřka u všech organismů. Mohli něco podobného dokázat i dávní mimozemští experimentátoři?

Anunnakové prý hledali na naší planetě zlato a jiné nerostné zdroje. Zlato je podle odborníků jedním z nejlepších tepelných vodičů, a proto je vždy velmi potřebné u civilizace, která umí získat elektrickou energii pomocí termo-energetického jevu - přeměnit teplo v elektřinu.

Pro technicky vyspělou společnost, jako je naše, je zlato naprosto nepostradatelné při výrobě elektrického vedení a nanočástic. Výborně také odráží infračervené světlo a je mimo jiné i neobyčejně tvárné, takže z něho lze vyrobit tenké plechy, díky čemuž zlaté šperky dodnes odolávají času.

Jak tvrdí i známý historik a lingvista a spisovatel Maxmilien de Lafayette, Anunnaki potřebovali stvořit fyzicky silné a zároveň rozumné tvory, kteří by za ně vykonávali v dolech všechnu těžkou práci. Stejný názor má také již zmíněný dr. Zecharia Sitchin, který napsal o příchodu Anunnaki a planetě Nibiru knihu s příznačným názvem „12. planeta.“

Pro pravdivost této hypotézy by svědčil i fakt, že podle starých textů je člověk označován jako „ lul“, což znamená v překladu doslovně primitiv, nebo „ lulu amelu“, tedy primitivní dělník nebo nádeník! 

Bohové Anunnaki tehdy vytvořili rasu kříženců, hybridních lid, když smíchali lidskou DNA a zvířecí, z čehož vznikali podivní geneticky zmutovaní jedinci. Kříženci vytvoření pomocí lidské DNA a DNA od Anunnaki se stali pak prvními sumerskými králi a jak hovoří kniha Genesis i „ prvními slavnými válečníky a panovníky starověku.“

S kříženci lidí a zvířat se setkáváme po celém světě. Vyskytují se v legendách mnoha národů zavátých časem. Mnohokrát o nich ale můžeme najít zprávy spolu s nesporně prokázanými reálnými událostmi.

Obzvláště krásným příkladem je stéla legendárního asyrského panovníka Aššurbanipala II.(668-626), vystavená v současné době v Britském muzeu v Londýně, která popisuje slovem i obrazem válečná tažení a mnohá vítězství tohoto velkého vládce. 

Nejedná se tedy o jen o fantazií dokreslenou pověst. Naopak tu vidíme přímo před sebou konkrétní výjevy. Jsou tu vyobrazeny zástupy vítězných bojovníků, nesoucích hory uloupené kořisti, za nimiž se vlečou zástupy zajatců. Dále tu pochoduje karavana velbloudů a slonů, tvořící živou kořist, stejně jako – kříženci!

Vojáci drží na krátkém řetězu podivné živočichy s tělem lva a lidskou hlavou a dlaněmi. Další z vyobrazených vojáků nese na ramenou opičího tvora s lidskou hlavou. Nezdá se, že by těmto tvorům byla prokazována nějaká zvláštní úcta jako nějakým nadpřirozeným bytostem. Naopak to vypadá, že byli sice pozoruhodnou, ale celkem naprosto běžnou součástí života tehdejších lidí.

V Aššurbanipalově knihovně, v Ninive se dochovala v nápisu krále Aguma II. zmínka o těchto monstrech, která se vyskytovala v babylonských svatyních. Asyřané a Sumerští nejvyšší králové podnikali dokonce na tato „ člověkozvířata“ hony a také staré knihy tvrdí, že ještě v historických dobách byli tito kříženci chováni jako chrámová zvířata. Podle historika Hérodota (490-425 př. n. l.) žili u ústí perské řeky Araxes lidé křížení s rybami.

V Národopisném muzeu v Berlíně mohou návštěvníci dnes na vlastní oči spatřit v expozici Předasijského muzea desítky podivuhodných reliéfů okřídlených býků s lidskou hlavou, lidí - ptáků, sirén a dalších rozmanitých nestvůr s podivně poskládanými těly, stejně jako v Chetitském muzeu v turecké Ankaře, v bagdádském muzeu a v Muzeu Louvre, v Paříži.

V mexické Tule jsou zase k vidění na stěnách chrámů nestvůrní a hrůzu budící kříženci lidí a škorpionů.

 

 

________________________________________________________________

 

 

                                                      O  B  S  A  H :

Předmluva:……………………………………………………………   2 

Obsah:....................................................................................................  3

                           I. část:   EXPERIMENT ZEMĚ

------------------------------------------------------------------

 

  I. kapitola:  Evoluce – pravda, nebo velký podvod?....................... 5

                       

                        Hledání našich předků………………………………… 7

                        Nevysvětlitelný vývojový skok a chybějící článek…… 9

                        Haeckelova tabulka a padělané kresby………………   10

                        Miliony let staré stopy promluvily...............................  12

                        Existoval třetihorní člověk ?...........................................14

                        Paluxy River - stezky lidí a dinosaurů…………………15

                        

 

 II. kapitola: Je naše Země podstatně mladší?................................. 17

                       

                        Zkamenělý prst a chybné datace C-14………………   18

                        Neuvěřitelné nálezy……………………………………20

                        Spatřil člověk někdy na vlastní oči dinosaura ?.............23

                        Kamenná obrazárna Dr. Cabrery………………………25

                        Po stopách ztraceného světa…………………………   27

                        

 III. kapitola: Smrtící asteroid…………………………………………………..30

                       

                        Dávné zvířecí hřbitovy.………………………………  31

                        Potopa světa- legenda, nebo reálná skutečnost?.............33

                        Námořní civilizace stará 10 000 let……………………35

                        Gobekli Tepe - Noemova archa, vytesaná v kameni…  37

                       

 IV. kapitola: Pocházíme z hvězd?..........................................................39

                        

                        Anunnaki a genetický kod……………………………..41

                        Kříženci v Egyptě……………………………………    44

                        Egyptské pyramidy a nástroje budoucnosti…………… 46

                        Uměli Egypťané odlévat umělý kámen?........................ 48

                        Korálový hrad a antigravitační přístroj…………………50

                                II. část:    DÁVNÍ BOHOVÉ                                              

-----------------------------------------------------------------

 

  V. kapitola:  Kdo byli vesmírní cizinci ?..............................................  52

                       

          Chirurgické zákroky před 100 000 let…………………  54

          Deformované lebky – mimozemský ideál krásy………  56

          Mumie z Egypta a Paracasu……………………………..58

          Odkud pochází Hvězdné dítě?........................................  60

          Objevili v Jižní Americe mumii mimozemšťana?........... 62

 

 VI. kapitola: Záhadné létající stroje ……………………………………………    64

                       

                         Král Šalamoun, indiáni Hopi a letadélka z Kolumbie… 67

                         Egyptská letadla a helikoptéry z Abydosu……….……  69

                         Podivné létající objekty na starých obrazech…………   71

                         Obrazy UFO z doby kamenné…………………………  73

 

                        

VII. kapitola:Návštěvníci z dávnověku - přátelé či démoni ?.......76  

 

                        Odkud přišli Strážci nebes ?............................................. 78

                        Kdo vymyslel Mayský kalendář…?……………………  81.

                        Megalitická observatoř Korahunge- cesta ke hvězdám… 83

                        Leonardo da Vinci a kniha proroctví…………………     85

 

Doslov: ………Změnila by návštěva UFO náš svět?.............................  87

Použitá literatura……………………………………………………….  89

          

 
 

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode