Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Star People: Nová kniha popisuje mimozemšťany v dávné historii Ameriky

10.02.2013 22:20

 

Moderní pojem, že lidstvo mohlo být ovlivněno v dávné minulosti inteligencí, která vysoce přesahovala naší vlastní je nejen populární, ale je skoro endemický v západním světě. V kruhu věrných stoupenců paleo-kontaktu, jak to nazval Carl Sagan, byly pradávné inovace lidského rodu  výsledkem mimozemského kontaku s bytostmi, které nám ukázaly techniku, která vedla k formování civilizované společnosti, nebo byla provedena přímá manipulace naší genetické struktury za účelem urychlení přirozeného evolučního procesu.

 

 

Naopak, více skeptičtí myslitelé cítí, že umístění naší víry do rukou mimozemské intervence v dávné minulosti jen podkopává ducha lidské vynalézavosti. Jestliže byli mimozemšťané zodpovědní za cestu, kterou jsme učinili abychom se stali více pokročilími, jak potom tito návštěvníci byli schopni zvládnout vlastní evoluci, ptají se někteří? Vyvolává to otázku jestli, když půjdem zpět do minulosti  v generacích vyspělých civilizací, někdo, nebo něco bylo zodpovědné za stejný úkon provedený na našich mimozemských učitelích. Na paleo-kontakt se většinou odvolávají ti, kteří se snaží najít nějaké souvislosti mezi reporty UFO, únosy a mytologiemi amerických indiánů. Nicméně, nová kniha na toto téma Encounters With Star People se dívá na fenomén také z historické perspektivy a z pohledu moderních kontaků s bytostmi, které mnoho domorodých obyvatel nazývá “ Star People “ ( Lidé z hvězd ). 

 

“ Představitelé teorie pradávných astronautů tvrdí, že Star People navštěvovali Zemi od začátku časů,” píše Ardy Sixkiller Clarková, profesorka při Montana State University a autorka knihy. “ K podpoře svých tvrzení často ukazují indiánské legendy jako důkaz kontaktů mezi člověkem a lidmi z hvězd. Existuje také mnoho současných příběhů o kontaktech s UFO, haváriích a mimozemšťanech od cestovatelů, kovbojů, vojáků a horníků na pláních severu.”

Ano, skutečně jsou. Jeden z příběhů, o kterém Clarková píše v kapitole “ Muž, který zastřelil ufona “, popisuje detailně událost starého indiána Chauncey, jehož povídání neobsahuje konkrétní zastřelení mimozemšťana, ale podivné setkání s astronautem, který se slušně snažil vzít jeho psa jménem Blue Son. Příběh dále popisuje, že malá průzkumná loď ( zřejmě nějaký typ malého UFO ) očividně přistála za skálou poblíž jeho domu a poté se objevil hubený, bledý muž, který s ním hovořil. Po této návštěvě šli Chauncey a Blue Son vyprovodit návštěvníka k jeho korábu a v ten moment mimozemšťan projevil zájem o fakt, že pes na slovo poslouchá svého pána. Astronaut gestikuloval způsobem, aby ho pes následoval do lodi spolu s ním a v ten okamžik se Chauncey chopil své zbraně, spíše aby jen zastrašil návštěvníka a aby pokračoval ve své cestě, pochopitelně bez jeho psa.

 

Více moderní záznamy o interakci s mimozemšťany a pozorováních UFO jsou v knize v tomto směru velice unikátní, hlavně když se snaží popisovat stále probíhající kontakt indiánů a Lidí z hvězd až do bodu, kdy se to zdá být skoro každodenní součástí jejich života a společnosti. V knize se také objevuje několik hlášení, která popisují aspekty ufologie, které mají více konvenční souvislosti, včetně UFO, které se vznáší nad vojenským zařízením, podzemní základny, únosy do UFO a populární mýty spojované s mimozemskými astronauty jakožto osvoboditeli lidstva.

Je velice zajímavé vidět důkladnou studii legend amerických indiánů a jejich paralel se Star People a související fenomén, ale ne úplně všechno společné s konvenčním pojetím “mytologie amerických indiánů”, jejichž legendy popravdě popisují jen některé podobnosti se současnými UFO ( pamatujme i přesto, že mnoho moderních kmenů stále zastává názor, že současný UFO fenomén je ve skutečnosti manifestací, nebo dokonce pokračováním známých návštěv, které se odehrály v dávné minulosti ). Jestli mýty za každou cenu zapadají do více komplexního, moderního obrázku o fenoménu, který obsahuje skutečné návštěvy mimozemšťanů je každého názor, ale Clarková ve své knize rozhodně nabízí mnoho otázek o současném fenoménu. Je to téma, které pokud vůbec něco, tak zůstává hojné mezi původními indiány současné Ameriky a určitě ukazuje na jisté všudypřítomné elementy vyskytující se v pozadí legend, které mají minimálně nějaké podivné protějšky ve fyzickém světě.

 

Zdroj: Micah Hanks, mysteriousuniverse.org

Překlad: Michael M.Faitl

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode