Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Skalní malby v Austrálii

13.10.2010 23:27

Ochránci přírody ve vzdálené lokalitě Kalumburu objevili čtyři důležitá místa, kde se nacházejí skalní malby. K objevu došlo ,když procházeli hornatý terén rozsáhléhlo regionu Wunambal Gaambera country, severní Kimberley, Austrálie. Malby se nacházejí poblíž Drysdale River, kam turisté létají na piknik helikoptérou. Malby, kromě jiného znázorňují také Wandjinas, božské duchovní bytosti s černýma očima a tváří bez úst. Přesná lokalita nálezu je držena v tajnosti, ale ochránci pořídili fotografie, které předali Kimberley Land Council v naději, že skalní malby budou oploceny, aby se zabránilo poškození místním dobytkem. 

“ Teď, když víme, že to tu je, musíme to hlídat, “ řekl Neil Waina, který vedl skupinu objevitelů na začátku letošního roku.

Waina a kolegové Heather Unghangom, Jason Adams a Desmond Williams žijí v malé komunitě na severním konci Západní Austrálie. Kalumburu na řece King Edward je vzdáleno 550km od města Derby a cesta je za mokra neprůjezdná. Ochránci přírody Uunguu jsou jednou z šesti domorodých skupin, které jsou podporovány pozemkovým úřadem jako součást programu Working on Country. Kimberley Ranger Initiative zaměstnává domorodé muže a ženy, aby se starali o zemi a současně jim uděluje TAFE kvalifikaci k údržbě a správě půdy. KLC zaměstnává šest skupin na plný úvazek přes program Working on Country a také šest nových skupin v celém region Kimberley. Součástí programu je více než 50 osob. Většina z nich jsou domorodí obyvatelé, kteří takto nemusí opouštět své izolované komunity za prací. Jejich úkolem je správa pozemků a ochrana přírody, kontrolované vypalování porostu a záchrana ztracených turistů. KLC věří, že pokud bude dostatečný přísun prostředků, pomůže to zlepšit soudržnost těchto komunit, protože tito lidé jdou příkladem pro ostatní. Zatímco každý člen skupiny z Kalumburu řekl, že dříve odešel za prací a studiem, i přesto chtěl zůstat doma.

“ Když jdete pryč, chybí vám země, rodina, všechno,” řekla paní Unghangomová.

 

Zdroj: The Australian

Překlad: Michael M.Faitl

 

 

© NA - PerthNow

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode