Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Situace ohledně rabování památek v Egyptě stále nejasná

27.02.2011 19:24

 

 

 Nour El Din Abdel Samad je - manager of antiquity locations - při egyptském ministerstvu. Následující rozhovor s touto osobou byl zveřejněn na arabské webové stránce www.alwafd.org. Anonymní překladatel poznamenává, že některé gramatické chyby byly opraveny, ale že celý překlad z arabštiny do angličtiny nebyl profesionálně přehodnocen. Originální video přikládáme na konci článku a pokud je někdo schopen rozumět o čem se mluví, budeme jedině rádi za případné komentáře. Není totiž zcela jasné do jaké míry je tento příspěvek věrohodný. Do češtiny byl přeložen z webu Projektu Camelot Kerry Cassidy a z minulosti víme, že ne všechno co se tam objevuje můžeme brát seriózně. Nicméně pokud je pravda to co se v rozhovoru říká, je to zřejmě poměrně závažné téma. Doslechl jsem se, že se dokonce na českém internetu objevilo vyjádření českých egyptologů ke stejnému problému, které tato tvrzení zaměstnance egyptského ministerstva potvrzuje, ale nedaří se mi tuto zprávu zpětně dohledat. Celá věc je rozhodně velice kontroverzní a zřejmě nikdo pořádně neví, co se vlastně v Egyptě stalo a možná ještě děje. Udělejte si obrázek sami....

                                                                                    Michael M.Faitl

 

 

 

 

 

Můžete začít s tím, co jste předložil nejvyššímu egyptskému soudu?

 

Poslal jsem jim zhruba 1600 dokumentů z období působení Hawasse a Farouka Hosniho, některé dokumenty se týkají finančních záležitostí, jiné pak historických artefaktů, které byly drženy v muzeu, nebo v inventáři. Každopádně klademe důraz na 29 zločinů, které se staly a jsou zdokumentovány. Doufáme, že soud podnikne okamžitou akci proti pachatelům a nejméně zablokuje jejich majetek, který ovládal Farouk Hosni, protože byl nejen ministrem kultury, ale také šéfem oddělení starožitností ( Antiquities department ), které bylo založeno vyhláškou #82 v roce 1984 prezidentem Mubarakem.

 

OK, pojďme mluvit o zločinech.

 

Inu, tyto zločiny se týkaly především mnoha projektů pod vedením autorit z oddělení památek a starožitností, a které stály miliardy liber ( 1USD = 6 liber ). Projekty se ukázaly být fiktivní a nikdy ve skutečnosti neexistovaly. Současný stav bankovních rezerv památkového ústavu se rovná nule. Ukradli všechny peníze a toto ministerstvo bývalo jedno z nejbohatších v zemi, to je jen jedna část.

Co se týká starožitností, zmíním rychle jeden incident. Z káhirského muzea zmizelo 38 artefaktů a ministr nechtěl, aby se na veřejnost dostalo jediné slovo. Reportér přesto o tom napsal do novin a ministr to musel vysvětlit, těchto 38 předmětů mělo podle muzea hodnotu  1.5 miliardy dolarů. Že tyto artefakty chybí se zjistilo v roce 2004 a je to samozřejmě zločin a podle toho se věc také ohlásila vyšetřovatelům. Podivné je, že od roku 2004 do dnešní doby, nebylo vyšetřování uzavřeno. Víme, kdo to udělal, ale nemáme dostatek důkazů v ruce, abychom mohli říct jména. Mohu jen zmínit, že příkazy musejí přicházet z míst nad Hawassem, aby se vyšetřování protahovalo tak dlouho. Musí to přicházet z daleko vyšších vrstev, od nařízených Farouka Hosniho. Co je ještě horší je, že jsme také předložili soudu podezření o artefaktech ukradených z trezorů a zjistili jsme, že Hawass napsal a podepsal dokument, který říká, že se neuskuteční žádné vyšetřování v tomto směru. Musíte pochopit, že nic takového se nemůže stát aniž by přišel příkaz shora, daleko výše než tito dva muži Hawass a Hosni.

 

5.minuta

Řekněte nám více.

 

Pamatujete si například, když před nějakou dobou přijel tým z National Geographic a začal se šťourat v pyramidách? Všichni byli údajně Američané s americkými pasy. Byli to zionisti a řeknu vám co tam dělali. Dokonce Susan Mubaraková je přivítala a dala jim nějaký dar. Co tam udělali? Prodali práva 144 televizním kanálům na celém světě, kdy každý z nich zaplatil 5 milionů dolarů za to, aby mohl vysílat co se objeví. Jestli si to pamatujete, tak udělali v září 2002 díry v pyramidě a objevili dveře. Tvrdí, že na těchto dveřích byly proto sinaitické znaky. Toto není pravda, bylo to nastrčeno a zfalšováno ( jsou dokonce na stránce Hawasse ). Židé tvrdí, že jejich jazyk pochází z proto sinaitických znaků a tak to mohou považovat za jasný důkaz, že postavili Velkou pyramidu. Jak víte zionisti si nárokují svoje území, které má být od Eufratu k Nilu. Takže to použili jako nástrahu podle které měli objevit něco úžasného ve Velké pyramidě. Namísto toho objevili proto sinaitické znaky. Hmm, ještě horší je, že během živého vysílání Dr. Mervat Mohsen Mohamedová, dcera známého spisovatele, řekla živě do televize, že  “ jsme práve objevili první znamení Býka ve Velké pyramidě “. To je jedna z věcí po které tito lidé šli. Až tak daleko zašli a prodali svou zemi. Tady to však neskončilo, zmínili také královské mumie ( Susan Mubaraková se zůčastnila ) a tvrdili, že tento projekt trval několik let. Byly provedeny testy DNA a utraceny miliony. Výsledky byly odvezeny mimo Egypt a tvrdilo se, že egypťané měli na tomto výzkumu účast. Světově uznávaný Dr.Saleh Bedir byl přiřazen k tomuto DNA výzkumu královských mumií. Tento muž, kterého velmi uznávám a respektuji rezignoval na funkci a přestal spolupracovat s týmem. Tvrdí, že to byl projekt zionistů za účelem dostat určité výsledky, které byly nepodložené. Tento projekt, o kterém Hawass tvrdil, že byl Egyptsko-zahraniční, nebyl ve skutečnosti egyptský ani trochu. Jediný člověk z naší strany rezignoval na funkci a odešel z projektu. Většina z výsledků výzkumu a testů byla provedena mimo území Egypta.

 

Minuta 10:21

 

Když vstoupím do inventáře a zjistím, že chybějí objekty, musím zavolat autority a kontaktovat Interpol. Zahi Hawass se naštve a snaží se to ututlat. Když totiž objekty prohlásíme za zmizelé, můžeme si je potom nárokovat jako ukradené a můžeme se pokusit je získat zpět. Pokud nejsou nikdy prohlášeny za ukradené už na začátku, nemůžeme je nikdy nárokovat zpět, přestože se později někde objeví a to je opravdu nebezpečné. Kdykoliv jsme chtěli prohlásit, že bylo něco ukradeno, Hawass se rozčílil a řekl, že potřebujeme stabilitu a nesmíme říkat takové věci. To samozřejmě nebylo v zájmu Egypta. Jednou jsem například šel oznámit něco ukradeného v Marině. Zodpovědná osoba ( vysoce postavený úředník ) byla odvolána ze své pozice...nevím jak to udělali a potom, řekněme jen, že člověk, který ukradl artefakt byl chycen a předán k zodpovědnosti. Zahi byl na mne tak naštvaný, že se snažil mé kolegy proti mne obrátit a zabránit tomu, abych tyto krádeže hlásil. Mám svědky, kteří slyšeli jak Hawass říká přímo “ nechte Nour el dina ať se tentokrát nachytá “, požádal jsem soud, aby znovu otevřel tento případ.  

 

Minuta 12:32

 

Další případ byl ještě strašnější. Kompletně celý chrám se všemi artefakty byl prodán. Pan Ibrahim Abdel Meguid, který je zodpovědný za obnovu všech ukradených a ztracených artefaktů, a který požádal soudní komisi, aby zločin vyšetřila, byl Hawassem odmítnut a poté propuštěn, co na to můžeme říci...? Všechno co vám tu povídám je dokumentováno a dokázáno. Další věc, když je Zahimu zaslán důvěrný dopis  a chceme provést něco s dokumenty o královských mumiích, které přicházejí z National Geographic podporovaného zájmy zionistů, je to pro nás velice nebezpečné. Předal jsem tuto informaci příslušným orgánům, ale bohužel se nic nestalo ( za vlády Mubaraka ). 

 

Minuta 18

 

90 procent egyptských artefaktů je stále pod povrchem a když začaly nepokoje, vykopávky se objevily skoro všude. Všichni důležití činitelé popřeli, že by bylo cokoliv ukradeno, ale například jen v Alexandrii samotné máme dnes hlášeno 14 případů ukradených artefaktů. Takže když teď máme ve věci jasno a byl jste ( pane Hawass ) chycen při lhaní lidu o ukradených artefaktech během nepokojů, jediné co můžete teď udělat je rezignovat na funkci. Lid vás nechce, Hosni Mubarak vás umístil do funkce a ten je pryč. Teď nadešel váš čas.... Když Hawass lhal o bezpečnosti archeologických nalezišť a artefaktů, armáda tomu již nevěnovala dostatek pozornosti a nepokusila se zabezpečit naleziště. Hawass je za toto zodpovědný a musí zaplatit za svoje tvrzení.

 

Minuta 25

 

Dělali jsme exhibici v Paříži v L’institute du Monde Arabe. Srandovní bylo, že vedle našeho stánku měli Izraelci svůj, s egyptskými artefakty, není to divné, že Izraelci mají egyptské artefakty? Přestože nám vrátili všechny objekty, které vzali ze Sinaje, byl jsem jedním z lidí, kteří měli na starost dokumentaci o tom co vzali a co vrátili. Nějaké z těch věcí byly boty mrtvého egyptského vojáka a kousky keramiky bez velké hodnoty. Muzeum Moshe Dayan má egyptské artefakty, které nikdy nevrátilo a byly vystaveny v Paříži vedle našeho stánku. Před šesti měsíci. On tvrdí (kdo? pozn.redakce ), že je v tom namočený Mossad a cituje bývalého šéfa Mossadu, že “ jsme zapustili v Egyptě kořeny a bude to trvat nejméně 50 let, než se je podaří odstranit. Říká, že podle toho čeho byl svědkem během těch let, je Hawass součástí tohoto dění....

 

 

Poznámka původního překladatele z arabštiny:

Vypadá to podle toho co říká, že se Izraelci snaží změnit historii Egypta ve svůj prospěch, tak aby mohli v budoucnosti dostat názor světové veřejnosti na svou stranu, když se rozhodnou dostat zpět svou zaslíbenou zemi. Nemluvil o žádných konkrétních věcech ukradených z muzea, ale naznačil, že Hawass je zapleten do mnoha špatných aktivit velkého rozsahu a že příslušné orgány byly informovány. Ve svých posledních slovech žádá šéfa armády, aby odstranil Hawasse hned, než bude příliš pozdě.

 

Zdroj: projectcamelot.com

Překlad z anglické verze: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode