Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Sitchin, ufoni a bohové

15.02.2012 19:20

 

 

Jako někdo, kdo se často objevuje v seriálu Ancient Aliens  na History Channel, jednou z nejčastějších otázek, nebo námitek, které dostávám je, zda mimozemšťané zabili Boha. Moje odpověď je, že v žádném případě ne a nechte mě vysvětlit proč.

Existují různé druhy hypotéz o pradávných mimozemšťanech a čím více jsou doslovné , tím více často zjišťuji, že jsou chybné, zejména v případě, když se jedná o "megateorie". Vezměme nejznámější příklad oboru: Zecharia Sitchin představil pojem existence 12.planety v naší sluneční soustavě tvrdíce, že se jedná o znalost starých Sumerů a že rasa, která žila na této planetě s názvem Nibiru kolonizovala Zemi a geneticky modifikovala naše předky. Tvrdil, že jen on mohl správně přeložit sumerský jazyk a i když tak tvrdil čtyři desítky let, dnes víme, že četl sumerský jazyk přinejlepším – špatně.

Podle Sitchina má planeta Nibiru eliptickou dráhu, která podle astronomů – a obyčejné logiky – je nepravděpodobná, zvláště pokud by ta planeta měla udržet život na své oběžné dráze 3600 let naší sluneční soustavou. Nicméně čím méně důkazů pro existenci Nibiru je, tím více fundamentalistů ji propaguje a jsou o ni přesvědčeni.

S příchodem fenoménu 2012 se fanoušci Sitchina rozhodli, že je to možná dobrý nápad propojit 2012 s představou, že to je návrat Nibiru. Ale faktem je, že kdyby to tak bylo, tato planeta nyní bude jasně viditelná na naší obloze, i v případě, že by existoval masivní vědecký cover-up, jak někteří tvrdí. To však jen podtrhuje příliš častou představu, že pokud jsou spolu dvě nevysvětlitelné záhady, tak to je to důkazem, že jsou obě pravdivé!

Fanoušek Sitchina tvrdí, že astronomové zaznamenali neobvyklý pořádek v přílivu komet do naší sluneční soustavy, což má napovídat, že tam možná existuje planeta v takzvaném Oortovu mračnu. Anomálie by se dala vysvětlit, kdyby tam existovala planeta jednou až čtyřikrát větší hmotnosti Jupiteru. Někteří astronomové tvrdí, že tomu tak skutečně je, ale nejsou k tomu žádné důkazy, i když by měly být snadno zjistitelné, zejména pokud by se objekt měl přiblížit k Zemi tento rok. Takže zkráceně, promotéři  Planety X – jak je planeta nazývána – nemají důkazy.

Možná přemýšlíte, proč není Sitchin, nebo jeho teorie více prominentní součástí seriálu Ancient Aliens. Odpověď je velmi jednoduchá: Sitchin měl teorie a snažil se jim přizpůsobit své důkazy. Takže ano, přestože Sitchin uvádí, že " mimozemšťané tu byli ", jeho teorie je v detailu ztracena. A já bych šel tak daleko, že řeknu, že neudělal celému oboru dobrou službu, neboť byl panovačný a nekritický v obraně své teorie. Sitchin špatně přeložil, ale především vyložil. Špatně pochopil.

Je-li Nibiru cokoliv, je to skutečné místo přechodu: přechodu jednoho světa do druhého. Ne z planety Země na planetu Nibiru, ale z pozemské sféry do země mrtvých a země bohů. Je to metafyzické vysvětlení a ano, beru vysvětlení duševního přenosu doslova. Ne doslova ve fyzickém smyslu, ale doslova v metafyzickém smyslu. Protože jsem přesvědčen, že součástí tohoto vesmíru je  mnohem víc, než jen pouhý fyzikální vesmír. Tím myslím, že jsou mimozemšťané a také bytosti z jiných světů..., které jsou rozhodně cizí pro naši civilizaci, ale když studujete taková témata jako povídky o vílách starých Keltů, je zřejmé, že tyto prastaré civilizace byly mnohem více obeznámeny s těmito tvory než my.

Takže ještě jednou, žijeme ve vesmíru a zažíváme vesmír: vesmír s prostorem pro bytosti z jiného světa a mimozemšťany. Proto máme nejen jedno téma, které věda musí blíže prozkoumat, ale hned několik jimž se vyhýbala a nadále vyhýbá. Potřebujeme nejen klást otázky, zda jsme byli sami, ale také klást otázky o jiných dimenzích. Historie a realita jsou mnohem komplexnější, než úhledné teorie vědy, nebo pana Sitchina. Realita je složitější. Stejně jako historie. A to dělá všechno mnohem krásnější.

 

 

Copyright Philip Coppens © Všechna práva vyhrazena

 

 

 

Autor: Philip Coppens, www.philipcoppens.com

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode