Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Serapeum v Sakkáře znovu otevřeno

21.09.2012 19:45

 

 

V Egyptě bylo ve čtvrtek znovu otevřeno Serapeum v Sakkáře, obrovské podzemní pohřebiště jižně od Káhiry, které bylo zasvěceno býkům z Apisu. 11 let trvala kompletní renovace této historické lokality. Serapeum, jehož počátky se datují do období kolem 1400 PNL bylo objeveno v roce 1851 francouzským egyptologem Auguste Mariettem, který založil první department úřadu egyptských památek. Bylo zavřeno dočasně v roce 2001 z důvodu zaplavení vodou a pohybu pevniny. Místo obsahuje obrovské podzemní galerie ve kterých jsou hrobky asi 30 posvátných býků a stély informující o obdobích, kdy zvířata žila. 

Mohammed Ibrahim, ministr starožitností, řekl, že Egypt byl zaneprázdněn pracemi na znovuotevření historických lokalit pro veřejnost více jak 18 měsíců, což je snaha obnovit turistický ruch po politické nestabilitě.

 

“ Egypt nezastavil práce v porevoluční době “, která ukončila režim Hosniho Mubaraka v únoru 2011, řekl reportérům. “ Toto znovuotevření musí být následováno dalšími. Věříme, že to pomůže obnovit domácí a mezinárodní turistický ruch v Egyptě “, dodal.

 

 

Zdroj:  english.alarabiya.net

Foto: Reuters

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode