Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Rozhovor s Erichem von Dänikenem

29.09.2010 22:31

 LTM: Jak jste se poprvé dostal k tématu Starodávných astronautů?

 

EVD: Byl jsem vychováván jako katolík na internátní škole ve Švýcarsku. Jako chlapec jsem věřil v koncept Boha jak to známe ze Starého zákona. Ale díky překladům z Latiny do Řečtiny a z Řečtiny do Němčiny jsem si uvědomil, že tento “Bůh” ze Starého zákona nikdy nemohla  být spirituální entita. Bylo to něco jiného. Ve Starém zákonu, “Bůh” sestupuje s hlukem, ohněm a jinými detaily, které vypadají více technicky než spirituálně. Tak jsem začal pochybovat o mém katolickém náboženství a chtěl jsem zjistit jestli i jiné národy mají podobné tradice, víru. A představte si, mají ! Tak to vše začalo.

 

LTM: Jak provádíte svůj výzkum?

 

EVD: Věda má dvě cesty jak něco prokázat. Jedna je přímá, pomocí důkazů a druhá je díky indikaci - jako antropologie atd. Toto je směr, který jsem adoptoval, jelikož nemáme přímý fyzický důkaz v našem případě. Tak jsme formulovali a definovali hypotézu. Jsem také přesvědčen, že dříve, nebo později najdeme uspokojivé důkazy. Navíc, když se dívám na náš moderní kalendář, tak mimozemšťané, kteří nás navštívili v dávné minulosti slíbili, že se vrátí, za dalších 20 - 30 let.  

 

LTM: Říkáte to s velkým přesvědčením. Jak to můžete vědět?

 

EVD: Všechno to souvisí s kalendáři. Starodávné kultury měli velice přesné kalendáře. Například Mayská civilizace ve Střední Americe. Začátek Mayského kalendáře, když přeloženo do našeho moderního kalendáře, se datuje na 11.srpen 3114 př.n.l. Jak všichni víme, Mayové v té době neexistovali. Proč bylo tedy toto datum tak důležité? Podle mayských kněží kalendář začal přesně v den, kdy “bohové” sestoupili z nebe. Novodobý výzkum tak předurčil, že Mayský kalendář je neuvěřitelně přesný, dokonce víc než náš současný, a že končí 12.prosince 2012. No a dle mayských textů to je přesně čas,  kdy se “bohové” opět vrátí.

 

LTM: Takže svět nezanikne jak mnoho badatelů předpovídá?

 

EVD: (smích)  Nesmysl ! Samozřejmě, že ne. Badatelé a spisovatelé, kteří publikují knihy o konci světa v roce 2012 jen straší lidi a vydělávají jednoduchým způsobem peníze. Nic nekončí. Přesně naopak.

 

LTM: Kterou ze všech Vašich knih máte nejraději?

 

EVD: Mám vždycky nejradši tu nejnovější. ( pozn. redakce, jelikož interview je již starší a Erich vzpomenul v detailu jednu z knih, není to již aktuální, protože na trhu je nová kniha...)

 

LTM: Vaše knihy pojednávají o setkání lidstva s mimozemšťany. Můžete vysvětlit tuto teorii?

 

EVD: Před tisíci lety, když naši předkové žili ještě v době kamenné, vesmírná loď mimozemšťanů zakotvila na orbitu kolem Země. Z této “mateřské lodi” menší stroje přistály na naší planetě. Naši předkové neměli žádné technické znalosti a zkrátka mysleli, že tyto bytosti z masa a kostí jsou Bohové. A to bylo obrovské nepochopení situace na bedrech našich praotců. Tímto způsobem celý příběh vstoupil do budoucích pověstí, Bible a dalších svatých textů a náboženství, například také v Indii. 

 

LTM: Takže tvrdíte, že neexistuje žádný Bůh?

 

EVD:  Samozřejmě, že ne! Něco rozhodně existuje co se dá považovat za Boha, jen to není ve Starém zákoně! Bohužel naši předkové se dívali na tyto mimozemšťany jako na Boha. Nepochopená technologie, to je celé! Podívejte, tyto bytosti měli svoji vlastní evoluci a stvoření. Universum, Duch stvoření, To -  jakkoliv to chcete nazývat je jedno. Existuje absolutní Bůh, který stál na počátku toho všeho, o tom není pochyb.

 

LTM: Na čem jsou přesně založené Vaše teorie?

 

EVD: Mám stovky náznaků. Mnoho z těchto takzvaných “Bohů” navštívilo Zemi před tisíci lety. Naučili lidstvo mnoho věcí v nejrůznějších oborech. V mnoha případech předali našim předkům informace, které by nikdy sami o sobě nemohli znát. Například, na obloze je souhvězdí, ve kterém je hvězda Sirius. Ve skutečnosti je toto dvojitá hvězda. První je ta, kterou známe na severní obloze a druhá je její dvojče, neviditelné lidským okem, které astronomie nazývá Sirius B. Zajímavé je, že naši předkové tento fakt věděli, přestože nemohli nic vidět. V těchto dobách lidé neměli výkonné dalekohledy, aby to mohli zjistit. Takže jak to věděli? Pravděpodobně, a jejich příběhy to zmiňují, že “bohové” jim vše řekli. Vypadá to, že tito “bohové” našim předkům přenechali instrukce, návody a znalosti.

 

LTM: Zde je jedna otázka, kterou by mnozí čtenáři rádi položili. Viděl jste někdy UFO?

 

EVD: Ne. Ani jednou. Nikdy jsem UFO neviděl. Zdá se, že kdekoliv se Erich von Daeniken objeví, UFO okamžitě zmizí. ( smích ). Nikdy jsem také nezažil vystoupení z vlastního těla. Jsem čistý realista, badatel, který se drží při zemi, hledám fakta a důkazy, které by podpořili moji teorii po celém světě.

 

LTM: Říká se, že fantazie a duchovno mají hodně společného. Co si o tom myslíte?

 

EVD: Řekněme, že naše základní myšlenka je akceptována, potom další otázka bude zřejmě “ odkud tyto mimozemské bytosti přicházejí?”  Z vědeckého hlediska i oni museli projít svojí vlastní evolucí. A oni též se museli ve své dávné minulosti setkat s jinými mimozemšťany a ti také měli svoji evoluci atd. Takže, když půjdeme takto milióny let do minulosti, musíme konečně dorazit na začátek, prvopočátek všeho. To je podle mého názoru Stvoření samotné - Bůh. Takže, přestože akceptujeme Teorii pradávných astronautů, zároveň můžeme akceptovat Boha, nebo Ducha stvoření vesmíru...

 

LTM: Zmiňujete se o mnoha různých kulturách. Která z nich Vás nejvíce ovlivnila?

 

EVD: Je to civilizace starověké Indie. Indie má velmi, velmi staré tradice. Myslím, že je to nejstarší kultura na světě. Ale kruté války, tak jak je popisuje Mahabharata, zničily mnoho vědomostí. Navštívil jsem Indii mnohokrát, přednášel jsem na univerzitách v Bombaji, Madrasu a Calcuttě. Mnoho z mojich přátel jsou vynikající znalci sanskritu a přeložili pro mě mnoho starých textů. V některých z nich naprosto jasně čtete o tzv. vimánách - starodávných létajících strojích. Mimochodem v mojí nové knize je poslední kapitola plná indické mytologie s doslovnými překlady. To se čte jako Hvězdné války !

 

Zdroj: časopis Legendary Times

Překlad: Michael M.Faitl

 

 


 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode