Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Roswell a ruské experimenty - pohled na knihu A.Jacobsenové

08.07.2012 19:01

 

 

Můj názor na UFO je, že je to skutečný fenomén, ale že většina z toho v co věříme – od Roswellu, přes MJ-12 a "konspirace" – je záměrná vládní dezinformace. Moje série článků na toto téma, souhrnně nazývaná “UFOgate”, patří mezi nejméně požadované články do časopisů, což naznačuje, že není mnoho alternativních badatelů, kteří by chtěli slyšet toto stanovisko.

Jsem proto velmi šťastný, že kniha analyzuje Roswell novým inovativním způsobem. Odpovědná osoba je Annie Jacobsen, novinářka z Los Angeles, která ve svém bestselleru a velmi exponované knize o Oblasti 51 tvrdí, že pravda o Roswellu možná leží u Josefa Stalina, který posílal Hortenovy disky obsazené dětmi do centra amerického atomového výzkumu ve snaze vystrašit vládu Spojených států.

UFO badatelé, kteří udržují teorii, že Roswell je mimozemský, poukazují na to, že "vše", co máme v knize je anonymní zdroj – inženýr, který pracoval na místě v roce 1978 – a který mluvil s Jacobsenovou, nebo že přímo ona sama by mohla být součástí dezinformační kampaně popírající "mimozemskou pravdu". Někteří badatelé UFO jako Dick Farley vyjádřili svou nespokojenost se svými kolegy, kteří odmítají se podívat na důkazy, nebo přečíst si knihu, protože by to zničilo jejich křehký dům z karet.

Od vydání knihy byl anonymní zdroj identifikován jako 89 letý bývalý vědec firmy EG & G Rotron  Alfred O'Donnell. Když byl kontaktován UFO badatelem Anthony Bragliou,  potvrdil, že zná Annie Jacobsenovou, ale nepřiznal, že by byl jejím zdrojem pro Roswellský příběh, i když to zároveň ani nepopírá.

Jacobsenová, která spoléhá na jediný zdroj nemusí mít zcela pravdu, ale není pochyb, že je jí velmi blízko. Nuance je v některých interpretacích. Nejsem však naprosto přesvědčen, že by to mělo být projevem zastrašování ze strany Stalina. A inženýři v Oblasti 51, nebo v CIA nemohli znát motivace, proč Stalin udělal to, co udělal. Všechno co víme je, že Hortenův disk, zřejmě dálkově ovládaný, s geneticky manipulovanými dětmi uvnitř, havaroval během bouřky blízko Roswellu, který v té  době – kdy neexistovala Oblast 51 – byl v srdci amerického jaderného programu; Roswell byla jediná základna, kde byla letadla s jadernými bombami. V dobách, kdy ještě nebyly satelity musel Stalin nějak získat informace z tohoto zařízení a incident u Roswellu mohla být jen nehoda, protože loď havarovala během bouřky.

Hortenův disk je jeden z těch strojů, o kterém jste četli v knihách o "volné energii", a který byl vyvinut nacisty za použití "nových" technologií a pak zmizel v zapomnění, zřejmě v ruských rukou. To, že stroj havarovaný u Roswellu byl ve skutečnosti Hortenův disk, je podpořeno lepšími důkazy, než jen slovy jednoho anonymního zdroje. A přestože leckdo by mohl prohlásit, že zdroji byla řečena lež a že plavidlo nebylo ruské, ale mimozemské, následující dokumenty ukazují, že tomu tak není.

 V roce 1994 odpověděla americká vláda na požadavek přes zákon o svobodě informací, který podal UFO badatel Timothy Cooper a uvolnila podrobnosti o "Operaci Harass". Ukázalo se, že to jsou doklady prokazující, že v letech 1947-8 měla CIA velice naspěch a snažila se za každou cenu najít bratry Hortenovy, kterým se nějak podařilo uniknout jak Američanům, tak Rusům. CIA je nakonec lokalizovala. Proč s nimi chtěla najednou CIA tak naléhavě mluvit? Odpověď pochází od novináře, který kontaktoval Reimara Hortena v Argentině. Horten souhlasil s rozhovorem, ale řekl, že nechce mluvit o CIA. Proč? Horten prohlásil, že CIA k němu jednou přišla s otázkami, že údajně zkonstruoval létající talíř! To je velmi zajímavý důkaz, že to, co havarovalo v Roswellu, byl skutečně Hortenův disk a že následně šla CIA po bratrech Hortenových, aby zjistila podrobnosti.

Otázkou je, zda měl Hortenův disk špehovat jaderná zařízení a zda jeho havárie byla záměrná, nebo nehoda. Jacobsenová věří, že havárie byla úmyslná a že Stalin doufal, že zprávy můžou způsobit paniku v USA, stejně tak, jak k tomu došlo při rozhlasovém vysílání Války světů Orsona Wellese v roce 1938. Dokud nenajdeme dokumenty ze Stalinovy éry, jednoznačně se přikláním k nehodě jako nejpravděpodobnějšímu scénáři.

A co osazenstvo disku? Teorie je, že bytosti byly důsledkem vědeckého experimentu prováděného na lidech nacistickým doktorem Josefem Mengelem. Myslím, že je pravděpodobné, že tito cestující sami byli součástí testu. Nacistické Německo bylo známé svými pokusy na lidech. Základní myšlenkou bylo, že lidské tělo by mohlo být upraveno určitým způsobem tak, aby se lépe vyrovnalo s vysokou nadmořskou výškou a nulovou gravitací. Nacisté měli nehumánní přístup k řešení problému, ale v devadesátých letech, bylo zjištěno, že vláda USA používala lidské subjekty také. Je tedy logické se domnívat, že Rusové nezůstali pozadu.

Kniha Jacobsenové tedy přináší novou perspektivu v otázce Roswellu. Není pochyb, že je velmi blízko pravdy, ale nemusí to být konečná pravda.  Proto dokumenty z roku 1947 musejí být uvolněny, zejména staré archivy SSSR, protože pravda o Roswellu se zřejmě nachází tam. Ale do té doby můžeme jen doufat, že někteří lidé v oblasti UFO výzkumu budou mít příležitost se vážně podívat na teorii Jacobsenové a související materiál a přehodnotí incident u Roswellu.

 

Autor: Philip Coppens

Překlad: Michael M.Faitl

Foto: google

 

 

Pozn. redakce: Velice krátce. Přestože Philip Coppens je můj velice oblíbený autor a vážím si jeho práce, s tímto názorem se nestotožňuji. V případu Roswellu je mnoho informací, které svědčí proti takovéto teorii. Především výpovědi lékařského personálu a lidí, kteří měli možnost bytosti vidět na vlastní oči. Myslím, že je dost pravděpodobné, že by poznali zmutované děti od něčeho kompletně cizího, atd...Na druhou stranu by bylo neseriózní se názorem paní Jacobsenové nezabývat. Jedno je pravda, přináší nový pohled na téma Roswell a je tudíž potřeba předkládané informace zvážit a posoudit. Knihu jsem ještě nečetl, takže můj názor je zatím odrazem doposud zveřejněných a dostupných informací o Roswellu. I přesto mi tato stalinovská hypotéza zatím připadá víc přitažená za vlasy, než ta mimozemská :))

Michael M.Faitl 

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode