Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Richard Dolan

22.02.2011 20:31

 

 

Richard Dolan v minulosti studoval strategii studené války v Americe a je odborníkem na ruskou historii a kulturu a mezinárodní diplomacii. Je autorem série knih UFOs and th National Security State, která mapuje éru moderní ufologie s důrazem na vojenské a vládní utajování. Jeho dílo bylo oceněno jako nejlepší shrnutí historie UFO fenoménu. V roce 2010 byl též spoluautorem knihy A.D. After Disclosure: The People’s Guide to Life After Contact. Toto je první seriózní pokus o studii situace, kdy dojde ke konci utajování UFO v naší společnosti a možných následků. Nabízí případné odpovědi na otázku jakým způsobem dojde k odhalení a jaké budou následky tohoto dění na ekonomickou, kulturní, náboženskou a politickou situaci ve světě. Snaží se též analyzovat kdo jsou ti “ druzí “, kdo mají na svědomí UFO fenomén a jakým způsobem ovlivňují náš život.

Dolan také publikoval nespočetně článků, přednáší na konferencích po celém světě a objevuje se v televizních pořadech. Je autorem jedinečného pohledu na otázky ufologie, snaží se věci vidět střízlivě a někdy až nekompromisně, protože jak sám tvrdí “ teorie, které nejsou podložené skutečnými fakty a ověřitelnými důkazy, jsou stále jen teorie a spekulace “. Jeho hlavním zaměřením v současné době je problematika praktických otázek mimozemského odhalení. Jak hluboká je struktura utajení a jaké konkrétní faktory ovlivní průlom tohoto utajení. Podle Dolana čeká lidstvo vzrušující období vývoje. Následující roky budou naplněny nadějí, ale také překážkami. Čeká nás těžký úkol, protože lidstvo stojí před důležitým okamžikem ve své historii, kdy dojde k reorganizaci moci, vyrovnání se s novými skutečnostmi, opuštění starých dogmat a to vše ve spojitosti se skutečným odhalením existence mimozemské intervence zde na Zemi.

 

 

M: Můžete pro nás blíže objasnit téma operací, které nazýváme “ false flag “? Myslím, že jste na své přednášce zmínil, že tomu až tak nevěříte...

 

RD: Ne tak doslova. Určitě existují operace “ false flag “ , které se odehrávají v tomto světě, 11.září byla jedna z nich a myslím, že každý, kdo se o to aspoň trochu zajímá to může vidět. Jedna věc, kterou jsem včera zmínil a o které dnes víme s jistotou, byla snaha CIA na začátku šedesátých let naplánovat takovou akci, kterou pojmenovali North woods. CIA plánovala zabít tisíce amerických občanů a poté z toho obvinit Fidela Castra a Kubu. Byli ve skutečnosti rozhodnuti to udělat a celý plán přerušil prezident Kennedy. Takže víme s určitostí, že americké tajné služby mají tyto operace nazývané “ false flag “. Moje prohlášení na včerejší přednášce se týkalo projektu  Blue beam , což má být údajně snaha o vytvoření falešné invaze mimozemšťanů za účelem ustavení celosvětové policejní diktatury. OK, můj negativní postoj vůči této teorii je proto, že když se podíváme na skutečný původ tohoto konceptu Blue beam , skončíme u člověka jménem Sergio Monas, který je kanaďan s francouzským původem. Když jsem se podíval na jeho údaje, jednoduše jsem zjistil, že není nic k dispozici. Jinými slovy, měl mít údajně kontakty na lidi z NASA, OSN a řekl jsem mu to. Není nikde nic jak to ověřit. Nevím jak byl schopen získat tyto informace. Nemluví žádným jiným jazykem, je velice izolovaný a osamocený člověk z toho co jsem byl schopen vypátrat a zkrátka mi to celé připadá, že to je pouhý výplod jeho fantazie. Nicméně, existují technologie, které by byly schopny vytvořit takovou falešnou holografickou invazi? Ano, myslím, že takové věci existují, ale otázka je jaké máme dnes v ruce důkazy, abychom mohli zveřejňovat taková prohlášení. Pokud někdo takové věci tvrdí, měl by za to být zodpovědný a já stále čekám na opravdové důkazy ve prospěch tohoto scénáře s názvem  Blue beam. To je to, co jsem řekl, ne, že se to nemůže stát, ale musíme si uvědomit, že každé takové nepodložené zprávy ve skutečnosti situaci nepomáhají, ale naopak škodí, když někdo kopíruje na internetu a na Facebooku informace nepodložené jediným faktem a straší lidi. Takže to je moje prohlášení.

 

M: Děkuji, to bylo vyčerpávající. Zabýval jste se někdy myšlenkou, že celý tento UFO fenomén může mít na svědomí někdo jiný? Například bytosti, které ve skutečnosti žijí zde na naší planetě daleko déle, než naše rasa, nebo případně naši vlastní pra pra předci? Jednoduše nějaké teorie bez mimozemšťanů jako takových?

 

RD: V mojí poslední knize  AD: After disclosure  je to jedna z teorií, kterou se rozhodně zabývám. Již po mnoho let mám tento pocit, že existuje obrovská díra v lidské historii, jsou mnohá chybějící místa v naší dávné minulosti. O tom není pochyb. Je možné, že část naší lidské rasy nějakým způsobem objevila tajemství, která jí umožnila se v dávné minulosti oddělit od zbytku světa? Studuji koncept, který nazývám “ breakaway civilization “, hlavně ve spojitosti s tajnými projekty a černými vládními rozpočty v současnosti. Je možné, že jsme měli takovouto civilizaci před mnoha tisíci lety a že tato skupina dokázala mnohem víc, než jsme dnes schopni? Musím říci, že odpověď je asi ano. Nevíme to jistě, ale já bych to nechal otevřené jako jednu z možností, ano.

 

M:  Jakou si myslíte, že hraje roli v této ufologické hře Vatikán a kostel obecně? Myslíte si, že tito lidé ví více na téma mimozemšťanů, než široká veřejnost?

 

RD: Vatikán je nejdéle souvisle fungující institucí na světě. Sahá to až do doby starého Říma, což je úžasné. Jsem přesvědčen, že existují nějaká tajemství pod jejich ochranou. Myslím si, že to není náhoda, že bývalý blízký přítel papeže Jana Pavla II pan Corrado Balducci mluvil po mnoho let nejen o realitě mimozemšťanů ve vesmíru, ale také o realitě mimozemšťanů zde na Zemi. Byl velice blízko papeži, což není náhoda. Takže ano, věřím, že existují věci, které oni ví. Myslím, že každý, kdo si dá práci a přečte si knihu Holy blood holy grail, podle které byl natočen film Da Vinci code, musí být přesvědčen, že Vatikán udržuje nějaká tajemství. Nepochybně. Nehledě na to, že Vatikán má jedny z nejlepších astronomů na světě, kteří dodnes hovoří o tom jak s největší pravděpodobností existuje život na jiných planetách a že to vše je podle božího plánu. Teologicky to pro ně není problém. Věřím, že buďto se snaží postavit do výhodné pozice, protože ví, že se něco stane, nebo se to snaží přímo osobně propagovat.

 

M: Může to být také proto, že kostel měl vždycky přístup k informacím díky svatým válkám a rabování jiných kultur a národů? Mnoho artefaktů, knih a informací bylo buď zničeno, nebo ukradeno během staletí...?

 

RD: Ano, dnes už se ví, že mnoho cenných starých textů a knih z vyloupených knihoven skončilo později v Římě. To bylo zřejmě jedním z největších zločinů, které má kostel na svědomí a jisté, že tyto artefakty jsou drženy v tajnosti. Ano existují tajemství ve Vatikánu.

 

M: Další otázka navazuje částečně na toto téma. Myslíte si, že na světě v současné době existuje skupina vlivných, která určitým způsobem řídí naši planetu? Jinými slovy, skupina lidí, kteří mají neomezené prostředky, moc a informace včetně těch o mimozemšťanech, a kteří existují nezávisle na vládách a náboženských institucích jako Vatikán?

 

RD: Ano, je jedno jak je budeme nazývat, jestli skupina Bilderberg, Ilumináti.....důležité je, že zde mluvíme o privátních penězích, obrovském jmění, které existuje mimo vlády a politiku. Peníze, které tito lidé investují do sponzorování nejrůznějších exotických projektů a vysoce pokročilého technologického výzkumu, který je podle mého názoru mnohdy podložen nálezy mimozemských artefaktů. A myslím, že toto takovým lidem umožňuje provádět skutečné průlomy ve vědě a technice, což je postupně posunuje daleko na jinou kolej, než jsou ostatní a zbytek světa. Tito lidé jsou nezávislí na vládě, například zde v USA si můžete položit otázku: kdo je skutečně u moci? Prezident, nebo osoba, která ho posadila do Bílého domu? To je očividně struktura moci, na kterou bychom se jako obyvatelé světa měli zaměřit. Kdo jsou lidé, kteří vlastní zdroje na této planetě? Toto jsou lidé, kteří jsou v pozici, že mohou manipulovat politickou situací a právě oni jsou v pozici, kdy mají přístup k tajným informacím, mimo jiné v souvislostech s mimozemskou technologií a přítomností, jinými slovy mají nejlepší přehled o UFO fenoménu celkově. 

 

M: Včera mne napadla v této souvislosti další otázka. Předpokládejme, že tato supervlivná a mocná elita lidí existuje, ale co třeba situace na nižší úrovni. Myslíte, že například vlivní lidé na úrovni státu, nebo okresů mají nějaké povědomí-zasvěcení do těchto věcí? Tito lidé také mají určitou moc a rozhodují o našem každodenním životě...reaguji na v současné době probíhající volby zde v Kalifornii.

 

RD: V USA, to je tedy systém, o kterém bych měl vědět nejvíce, máme dvě politické strany, demokraty a republikány. Obě strany jsou ovlivňovány penězy, jsou vysoce kontrolovány a centralizovány. Obě strany vybírají své kandidáty v utajení a rozhodují, kdo bude kandidovat. Jak postupně jdeme do nižších politických vrstev, mění se tím samozřejmě priority a nikdo nebude zveřejňovat věci, které jsou předmětem národní bezpečnosti. Takže myslím, že státní a lokální úroveň je jiná, je notoricky známé, že lokální politika zde v USA je extrémně zkorumpovaná. A zřejmě v ostatních zemích je to stejné. Politika je proces, ve kterém jsou politici kupováni a prodáváni a na různých úrovních jsou různé priority. Máme zde v Americe vysoce kontrolovanou politiku, bohužel.

 

M: Takže pokud tomu rozumím dobře, na nižších úrovních politici nemají přístup například k informacím o UFO? 

 

RD: Myslím, že tak by se to dalo charakterizovat. 

 

M: Další otázka se týká médií. Proč podle Vašeho názoru není věnován dostatek seriózního prostoru UFO tématice v médiích obecně? Víme, že většinou, když se někde nějaká zpráva objeví, je to většinou v duchu tento fenomén zesměšnit, přestože se situace podle mne v poslední době trochu zlepšila, ale přesto....

 

RD: Historicky vzato, a opět mluvím především o situaci zde v USA, i když ve světě to bude asi velmi podobné. Víme s jistotou v dnešní době, že CIA má velmi úzké kontakty se všemi hlavními provozovateli celonárodních médií. Víme, že toto je fakt a není to už více předmět debaty. Vše se provalilo na konci sedmdesátých let, kdy byly tyto problémy analyzovány a diskutovány. Jen jednou v historii země bohužel. Víme, že existovaly stovky důležitých novinářů, kteří byly tajně placeni CIA. Otázka je, jestli něco takového stále pokračuje? Samozřejmě ano, jen systém a vztahy jsou daleko více propracovanější. Skutečnost je, že každý žurnalista chce mít kontakt se CIA pokud chce mít kariéru a někam to dotáhnout. Tyto vztahy zjednodušeně řečeno dělají novinářům kariéru. V případě velkých institucí jako jsou třeba New York Times, Washington Post, nebo LA Times, není žádné tajemství, že odjakživa spolupracovaly s tajnými službami a inteligencí a že udržují speciální postupy a strategie, pokud je třeba ! To se týká témat jako je například UFO. Vypadá to, že je důležité držet tuto tématiku na mrtvém bodě a mít některé hlasy v médiích, které budou pokračovat v zesměšňování. Je to velice účinná metoda a vlastně vůbec nezáleží na tom, jestli určitý počet méně významných magazínů a novin reportuje tyto věci seriózně, protože do té doby dokud budou hlavní média držet tento směr zesměšňování, bude pro nás velice obtížné uskutečnit celonárodní debatu a seriózní výzkum na toto téma. A to je to co média odjakživa dělají.

 

M: Máte pocit, že je situace jiná, než například před třiceti lety?

 

RD: Rozhodně, dnes je to více otevřená hra. Před třiceti lety neexistoval internet. V té době se mohl stát nějaký UFO incident, lokální média tuto událost dokumentovala, ale nikdy se to nedostalo do celonárodního povědomí, protože hlavní média odmítala tyto zprávy velmi striktně publikovat. V dnešní době existuje mnoho způsobů jak dostat lokální zprávy mezi širokou veřejnost, takže zjišťujeme, že situace je podstatně lepší. Nicméně, do dnešní doby je utajení stále úspěšně drženo za zavřenými dveřmi, protože hlavním médiím se stále daří, řekl bych “ držet svůj trend “ . Jak dlouho? Nevím. Možná dalších deset patnáct let? Možná ne. Věci se mění velice rychle v současné době a svět se posouvá dopředu obrovskými skoky směrem pryč z těchto starých mocenských struktur.

 

M: Jedna z takových věcí mě nedávno šokovala. Byla to reklama na BBC o tom, jak nám mimozemšťané přicházejí na pomoc a že se nemáme čeho bát. Viděl jste tento klip?

 

RD: Hm, zajímavé. Neviděl jsem to, ale pokusím se na to mrknout, především proto, že BBC je jedna z institucí, která nejvíce desinformuje a zesměšňuje podobné věci. To mě zajímá...

 

M: Poslední otázka je jakou roli podle Vás hraje Hollywood v problematice odhalení a manipulace široké veřejnosti?

 

RD: Nemám jasný názor na tuto věc. Mnoho lidí si myslí, že Hollywood je součástí odhalovacího procesu, ale já o tom nejsem až tak přesvědčen. Nezastávám ani názor, že nějaké odhalení v současné době vůbec probíhá, kromě toho co odhalují lidé na konferencích jako je tato. Můj názor je, že lidé u moci se naopak snaží co nejvíce vše zpomalit. Pokud je Hollywood skutečně součástí tohoto spiknutí, pak musím konstatovat, že jejich poselství není úplně jasné, protože z tohoto místa přichází mnoho nejrůznějších poselství. Podívejme se například na Steva Spielberga, tento muž nemá konstantní poselství ve svém díle. Ve starší produkci jsou to filmy s pozitivní UFO tématikou ( ET mimozemšťan, Blízká setkání třetího druhu ), ale zároveň je autorem seriálu Taken, který očividně příliš pozitivní není. Nemluvě o Válce světů, rozhodně nic pozitivního. Takže moje otázka zní, pokud je tento muž součástí postupného odtajňování těchto věcí, jaké je jeho poselství? Co nám říká? Já bych spíš řekl, že je to profesionál, který se obecně zajímá o toto téma a snaží se zkoumat nejrůznější varianty a možnosti a navíc veřejnost je tím fascinována. Podle mne se Hollywood snaží jen vydělat peníze na tom, co lidi zajímá a co je zrovna v kurzu. Nejsem přesvědčen, že pracují ruku v ruce se CIA na způsobu jak nenápadně přivést téma UFO mezi širokou veřejnost. Zkrátka to tam nevidím. Nelze to sice vyloučit, protože CIA má lidi očividně všude, kde potřebují, ale otázka je, jak velkou kontrolu mají nad Hollywoodem. Já vím, že mnoho lidí tvrdí “ oh ano, oni ovládají celý filmový průmysl “, ale znovu, nejsem o tom až tak přesvědčen. Nemám rád, když někdo hází do éteru nějaké zaručené zprávy, které ve skutečnosti nejsou nijak podložené. Je potřeba mít v těchto věcech nějaký standart, pořádek. Ne jen tak něco říkat...

 

M: OK, dovolím si tedy ještě jednu. Proč mimozemšťané zkrátka neodhalí svoji přítomnost sami? Proč to už neudělali před mnoha lety? 

 

RD: Podívejme se, kde bylo lidstvo před mnoha lety. Byli jsme civilizace, která jezdila na koních a tahala dřevěné vozy. Není to tak dávno. Zeptejte se sám sebe, jak by reagovala společnost na přítomnost mimozemských bytostí před sto lety? Myslím, že odpověď je: ne příliš dobře. OK, myslím, že teprve v současné době, poprvé v naší historii se dostáváme do bodu, kdy jsme zřejmě schopni se s tímto faktem poprat pozitivním způsobem. Trvalo to velmi velmi dlouho. Ovšem to, že se sami ještě neukázali může být také proto, že nejsme na dostatečné úrovni vývoje dle jejich požadavků a možná na nás hledí z jiné perspektivy. Může to být něco podobného jako, když pojedeme do Afriky a budeme studovat gorily. Půjdeme nutně za hlavním vůdcem tlupy si potřást rukou se slovy: “ dobrý den, rádi vás potkáváme, chtěli bychom ustavit diplomatické styky s vaší komunitou “ ?  Nemyslím si. To může být přesně stejná situace jak se mimozemšťani mohou dívat na nás. Existuje mnoho možností. Nicméně realita odhalení je takováto: odhalení bude a stane se tak ne proto, že ufoni to zařídí, ne proto, že tajné služby nám to řeknou, ale stane se to díky lidem, díky naší civilizaci, protože lidé si to vynutí. Jsme to my, kdo bude mít největší vliv ne celé dění, tak jak tomu bylo již mnohokrát v posledních padesáti letech. Předpovídám, že v následujících dvaceti letech se situace změní, společnost bude donucena tuto změnu udělat. Nevím ještě co to bude, jaká událost, ale myslet si, že zůstaneme na věky v roce 2010 by bylo velmi naivní. Jak bude náš svět vypadat v roce 2020, nebo 2030? Budeme mít zřejmě možnosti, jaké si dnes neumíme ani představit. Někdy v tomto období se dostaneme na vrchol našeho UFO bádání, kdy se nám podaří jednou pro vždy a otevřeně dokázat, že tu nejsme jediní a že ostatní s námi komunikují. To bude moment, kdy dojde k opravdovému odhalení. A je třeba si uvědomit, že to není konec, ale teprve začátek všeho. Lež bude dál existovat, budou se dít různé věci a bude naším úkolem monitorovat tento proces a hledat, kde se nachází pravda.

 

M: Děkuji mnohokrát za rozhovor.

 

 

 

Autor, překlad a foto: Michael M.Faitl

Bay Area UFO Expo 2010

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode