Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Red Bull, Dr.Zahi Hawass a Edgar Cayce

26.06.2010 01:36

 Pozn.redakce: před poměrně krátkou dobou se objevilo několik zpráv na různých místech o podivných aktivitách v okolí Sfingy. Asi nejvíce informací obsahují dvě webové stránky, které se tomuto tématu věnují. První je osobní web badatele Richarda Gabriela - www.richardgabriel.info, na kterou navazuje interaktivní www.gizamap.com. Je těžké si udělat v současné době nějaké konkrétní závěry, jelikož osobně se mi nelíbí prezentace údajných nálezů a informací a současného propojení s ezoterickými a spirituálními tématy. Je to jakýsi podivný mix, kde je poměrně složité najít nějaký pořádek a chronologii událostí, což se mi zdá přinejmenším podezřelé. Navíc jak se naříklad člověk jako A.Collins vyjádřil v souvislosti s tématem, zdá se, že okolo toho panuje hodně spekulací a on jakožto známý badatel ne zrovna se vším souhlasí. Ani fotogalerie mi nepřipadá zrovna stoprocentně podporující silná tvrzení autorů. Snímků je k dispozici sice poměrně dost, ale na druhou stranu žádné opravdu unikátní. Popravdě, takových si může každý vytvořit stovky, když navštíví Egypt jako turista. No a nakonec ani rozhovor, který autoři poskytli Projektu Kamelot mě příliš zatím nepřesvědčil, ale to vše může být jen můj osobní pocit, takže to berte s rezervou. Nic to nemění na tom, že se v Gíze zřejmě skutečně děje cosi podivného a něco, co se zodpovědným autoritám nechce zrovna dvakrát zveřejňovat. O tom ( a nejen ) vypovídá také následující článek. Obrázek a názor ať si každý už udělá sám.....

                                                                                                                                        Michael M.Faitl

 

 

 

Co mají Red Bull, Dr. Zahi Hawass a Edgar Cayce společného a co se děje pod Sfingou?

 

21.století je k Egyptologii poměrně příznivé. Na konci května bylo oznámeno, že byla objevena další hrobka starosty Memphisu Ptahma, který byl zároveň velitel armády, hlídač pokladu a královský písař za vlády Setiho I a Ramsese II v 13. století př.n.l. Důležité nálezy tohoto typu jsou předkládány s horečným tempem jak dokazuje výzkum, který probíhá v Údolí králů, jehož nekropole v současnosti odkryla nová data v souvislosti s obdobím Amarna faraónů jako Akhenaten, Smenkhare, Tutankhamen a Ay. Skutečnost je, že objevy se dějí s tímto šíleným tempem od roku 1997, kdy bylo 60 lidí, většinou turistů ze Švýcarska a Japonska spolu s egyptskou policií a průvodci, zavražděno v Luxoru extrémisty z organizace Islamist Al-Gama’a Al-Islamiya, která byla napojena na Al Qaedu. To mělo za následek, že bezpečnost turistů se stala více problematickou, ale též práce archeologů se stala více riskantní.

Takže obojí, důležitost a množství nových nálezů přicházejících z Egypta jsou pozoruhodné při vědomí stále neklidného válečného stavu na Středním východě. To vše se prý odehrává, jak mnozí tvrdí, díky vedení člověka, kterému se někdy přezdívá “ Egyptský Indiana Jones “, jeho jméno je Dr. Zahi Hawass. 

Magazín Time ho zařadil v roce 2006 mezi 100 nejvlivnějších osobností roku. Jak časopis cituje, Hawass “ rozhoduje kdo, kdy a kde bude dělat vykopávky v Egyptě.” Držitel ocenění Emmy, svůj vlastní promotér, Hawass je opravdový stroj na vytváření titulních stránek časopisů, velice často je viděn na televizních stanicích a kanálech jako Discovery, když dochází k otevírání hrobek. List Pennsylvania Gazette náležící Univerzitě v Pennsylvánii ho nazývá  “ archeologickou odpovědí na Carla Sagana...celebritou...prodejcem...vědcem...učitelem...kouzelníkem a bavičem.” Dr. Farouk El-Baz, egyptský ředitel centra Remote Sensing v Bostonu ho nazývá s respektem “ něco jako mediální děvka. “ Pravdou je, že Google je schopen najít na jeho jméno více než 290 000 odkazů, a je také fakt, že má svůj vlastní fan klub.

Ať už tak nebo jinak, Hawassovi je připisováno znovunalezení slávy Egypta, především v období posledních tří let, ve kterých došlo k několika významným objevům, ale také shromáždění egyptských nálezů, které byli původně ve vlastnictví mnoha muzeí po celém světě. 

 

Kdo je tedy tato charismatická a kontroverzní osoba?

 

Jeho vlastní webová stránka je přeplněna chválou současných objevů, ale příliš nevypovídá o jeho dřívějších letech: “ Dr. Hawass obdržel Fulbright Fellowship a studoval v USA. Svůj doktorát obdržel na Univerzitě v Pennsylvánii v roce 1987. Napsal nespočetně odborných článků a je velice respektovaný egyptolog.”

Jeho list oficiálních detailů vypadá na první pohled jako relativně ne příliš působivý kariérový postup, doplněný jen běžnými akademickými úspěchy. Do roku 1979 pracoval jako Inspector of Antiquities a postoupil jen na pozici Prvního inspektora za těch deset let. Ve svých 33 letech získal titul bakaláře v Umění v řecké a římské archeologii a diplom z Egyptologie. 

Ovšem, existují také více podrobné životopisy o tomto muži, ale na jiných místech. Speciálně pokud se zmiňují o jeho začátcích, je to portrét méně proslulé osobnosti. A možná tyto biografie odkrývají více tajemný a konfliktní obraz, než šklebícího se Indiana Jonese, který šťastně a s úsměvem otevírá dávné hrobky před televizními kamerami.

Dr. Hawass zaujímá místo o jednu pozici níže, než je egyptský parlament a jeho moc nad výzkumem památek v Egyptě, které jsou jedny z nejstarších na naší planetě a svým rozsahem a vědomostmi stále neprobádané - je absolutní. Jeho zastánci věří, že je vyvolen sloužit v zlaté éře egyptské archeologie, a že jeho zručnost v jednání s médii byla velice přínosná k získání potřebných finančních prostředků pro výzkum. Bohužel se ukazuje, že náš hodný doktor má své stinné stránky, které stojí za zamyšlení. Například, v roce 2003 obdržela odbornice na starověké mumie Dr. Joann Fletcherová povolení od Hawasse k provádění výzkumu v hrobce označené KV35 v Údolí králů, která se několikrát ukázala jako cenný zdroj mumií. Při této expedici Joann tvrdila, že objevila mumii Nefertiti, informace, kterou Hawass kompletně popřel a který hned poté doktorku bez milosti vyřadil z projektu a vyhodil z Údolí králů za komentáře, že “ Dr. Fletcherová porušila pravidla.”

Zatímco někteří předpokládají, že doktorka nemohla udělat větší chybu, než že vše ohlásila novinářům, čímž zbavila Hawasse pozornosti médií, kterou tak dychtivě vyžaduje, jiní tvrdí, že její závěry byly nesprávné, porušila pravidla a zaslouží si tak zavržení. V každém případě toto jednání vedoucího egyptologa bylo dostatečným důvodem pro CBC - Canadian Broadcasting Corporation, aby zrealizovali pětidílný dokument k tomuto tématu.

 

Ještě záhadnější jsou události kolem výzkumu německého inženýra Rudolpha Gantenbrinka. Ten byl pozván v roce 1992 a 1993, aby nainstaloval ventilační zařízení do Velké pyramidy. Byl natolik fascinován tím co se běžně nazývá “ vzduchové šachty “, malé tunely stoupající diagonálně z centra struktury, že přesvědčil Supreme Council of Antiquities, který musel vyžadovat Hawassovu spolupráci, jakožto Hlavního inspektora pyramid v Gíze, aby mu povolili prozkoumat tyto šachty za pomoci malých robotů vybavených miniaturními kamerami.

To co objevil v šachtě vedoucí z Královniny komory pomocí robota Upuat II a co bylo vysíláno do světa následným televizním dokumentem, je dnes známo jako “ Gantenbrinkovi dveře”, hladká kamenná deska s měděnými doplňky, která blokuje v dalším postupu robota. Objev byl neuvěřitelný a teorie co se nachází za dveřmi, včetně tajné komory, se jen množili. Každopádně Hawass odsoudil Gantenbrinka a jeho kolegu Dr.Roberta Bauvala ze spekulace a touze po senzacích. Bylo to později stejného roku, kdy se zvláštní události začali odehrávat. Jak popsali autoři Lynn Picknett a Clive Prince ve své knize z roku 1999 The Stargate Conspiracy, Dr.Hawass byl propuštěn a hned zase přijmut o měsíc později, na základě skandálu ohledně ukradené sochy. Jeho přímý nadřízený Dr. Muhammed Bakr, který byl v té době President of the Supreme Council of Antiquities a muž, který Hawasse vyhodil, byl krátce nato sám propuštěn. Bakr si později stěžoval na “ mafii ”, která má pyramidy pod kontrolou už 20 let.

 

Dveře zůstaly zavřené dalších deset let až do chvíle, kdy byl Hawass již jmenován do své Secretary-General pozice. Zkoordinoval speciální pořad na stanici National Geographic pod názvem Secret Chambers Revealed. Jednalo se o prozkoumání šachty speciálně zkonstruovaným robotem americké firmy I-robot, který přišel na 250 000 dolarů a dostal název Pyramid Rover. O tři roky později byl tento přístroj objednán americkou armádou a na jeho základě byl vyroben prototyp pro budoucí bojové zbraně - combat robots. V tento moment byl originální robot génius a muž, který provedl více výzkumu v šachtách, než kdokoliv jiný, Rudolph Gantenbrink, odstraněn z projektu, když mnohokrát vyjádřil nesouhlas s Hawassem. Diváci s údivem sledovali jak robot vrtá díru nazkrz, vkládá malou kameru a objevuje........další dveře. Zklamání bylo zřejmé, ale Hawass to popřel a nazval objev významným nálezem: “ Jsem velice šťastný, že se nám to podařilo, našli jsme další uzavřenou komoru, Laura, toto je velice důležité, je to něco na co jsem velice hrdý, konečně jsme odhalili první záhadu Velké pyramidy. Budeme to zkoumat a zjistíme jak můžeme přijít na ještě více tajemství Velké pyramidy, ale toto je velice důležité.”

Krátce poté oznámil National Geographic objevení třetích dveří v jiné šachtě ( severní ) a tak záhada stále pokračuje, stejně tak jako pátrání po tajemné komoře. 

 

Zvláštní události však pokračovaly i během expedice financované organizací ARE ( Association for Research and Enlightenment ) z Virginia Beach, kterou vedl britský badatel a autor Andrew Collins v roce 2008. Expedice tvrdí, že znovuobjevila rozsáhlý jeskynní systém pod planinou Gíza, který původně dokumentoval řecký historik Herodotus a později Giovani Caviglia a britský diplomat Henry Salt, který popsal nález ve svém životopise. Collins použil jeho text k nalezení systému průchodem v tzv. Ptačí hrobce ( Tomb of the Birds ), označené NC2, několik stovek metrů západně od Velké pyramidy. Zanedlouho po tom co Collins oznámil publikaci úspěšné knihy na toto téma, Dr.Hawass se do věci vložil a převzal kontrolu nad dalším výzkumem.

“ Právě odkrýváme tento systém a jsou to katakomby z Pozdního období, tak jako mnoho jiných v Egyptě. Není v tom žádná záhada a nemá to žádnou souvislost ezoterikou. Zveřejníme naše výsledky normálním postupem, tak jako vždy.”

Collins věřil, že Hawassův zájem na tomto objevu souvisel více s diskreditací jeho nálezu, protože popisuje systém jako katakomby vytvořené člověkem a ne přírodní jeskyně.

“ V srpnu jsme věděli, že začal čistit hrobku “ řekl, “ vykopávky začaly skoro okamžitě poté, co se informace o jeskyni objevila na internetu...spolu se svými kolegy jsme prozkoumali fotografické důkazy z katakomb v Egyptě a tyto se zdají být vytvořené člověkem...ty v Gíze jsou přírodní a zasahují stovky metrů hluboko do skály ”

 Jak se ukázalo, Collins měl zřejmě pravdu, že Hawass se pokusí vyvrátit jeho teorii a na svých webových stránkách Dr.Hawass očividně debatuje o Collinsově objevu jako o normální hrobce.

“ Když jsem četl na internetu tento příběh o novém objevu v Gíze, věděl jsem, že je to zavádějící. Článek hovoří o obrovském systému tunelů a jeskyní. Nicméně, mohu prohlásit, že nic takového na tom místě neexistuje...Gíza patří mezi jedno z nejvíce prozkoumaných nalezišť v Egyptě, byla zmapována, prozkoumána a katalogována mnoha archeology, včetně mne. Víme všechno o tomto místě tak je se v současnosti nachází, přestože nové nálezy se mohou objevit, protože vykopávky stále probíhají... Můj akademický názor, podložený oficiální zprávou, je, že tyto prostory jsou katakomby, vyhloubené v římském období a byly využívané jako pohřebiště posvátných zvířat, podobně jako v Saqqaře a Tuna el-Gebel.”

Ovšem Collins zveřejnil videozáznam ze svých vykopávek, který ukazuje podzemní prostory vytvořené přírodní cestou a které očividně nejsou vytesány v římském období a ani v žádném jiném. Collins v reakci na prohlášení Dr.Hawasse řekl:

“ Cítím, že je důležité reagovat kompletně na prohlášení pana Hawasse, zvláště pak, když zveřejnil velice nepravdivou zprávu o našich objevech, o tom, že víme o jeskyních a jejich účelu...Dr.Hawass teď tvrdí, že věděl všechno o souvislostech mezi hrobkou a katakombami, které objevil Salt a Caviglia v roce 1817, a že záležitost je kompletně zdokumentována. Nicméně, mám podezření, že se mu dostalo povědomí o celé věci teprve v dubnu 2009, kdy jsem mu poskytl kopii zprávy o nálezech ( Collins a Skinner-Simpson, 2008 ). Pochopitelně, naše zpráva byla doložena fotografiemi z místa již o rok dříve v říjnu a v té době Hawass dal najevo, že pokud je mu známo, nikdo nikdy hrobku nezkoumal... Nepovažuje za důležitý fakt, že existují tyto přírodní jeskyně, které vyúsťují z hrobky dále nejméně 100-120 metrů a sporných několik stovek yardů, které Salt a Caviglia údajně prošli, než se dostali ke čtyřem velkým komorám . Pamatujme také, že Caviglia prozkoumal 300 stop dále v jednom směru a naprosto jasně nikdy nedošel až na konec tunelu, který zřejmě zasahuje ještě dále pod oblast pyramid. “ 

V každém případě, další výzkum ať už Collinsem, či kýmkoliv jiným, byl znemožněn rozhodnutím Dr.Hawasse  na začátku tohoto roku uzavřít přístup do Ptačí hrobky a tím pádem do celého jeskynního systému. 

Takže máme postačující důkaz, že Hawass jedná současně rezolutně a navíc nevyzpytatelně. Oficiálně jedná jako oponent alternativních teorií a všech “ pyramidiotů “ na Zemi, kteří urážejí hrdý lid Egypta. Je zapleten veřejně v tahanicích a sporech s badateli jako Robert Bauval, Graham Hancock a John Anthony West za jejich “ příliš bláznivé teorie “ a navíc podporuje pochybné a antihistorické projekty jako bylo položení zlaté desky na pyramidu k oslavě milenia, plán , kterému se postavilo mnoho akademiků z Univerzity v Káhiře, a který byl nakonec zrušen.

Jedna z důležitých věcí, která stojí za zmínku o tomto projektu je také existence Zednářského proroctví, že “ Nový řád věků - New Order of the Ages “ bude oficiálně uvedený položením tohoto zlatého kamene na vrchol pyramidy ( to je též smysl zkrácené pyramidy na americké dolarové bankovce ). Co je ještě divnější, Edgar Cayce “ spící prorok “, předpověděl stejnou událost v jednom ze svých proroctví, že tento akt bude signalizovat znovuobjevení “ Hall of Records of Atlantis.”  Bude to ještě výraznější skutečnost, když se zaměříme více na Hawassovu minulost a pozadí. Jak se zdá, tak on sám, stejně tak jako jeho velice vlivný kolega Dr. Mark Lehner mají výrazná pouta s organizací Edgara Cayceho. O svém kolegovi Hawass řekl : “ někdy můžete mít bratra, který není vaší vlastní krve...”

 

Ještě než se podíváme na detaily, musíme se vrátit do roku 1946, kdy Stanfordova univerzita založila Stanford Research Institute ( SRI ) za účelem komerčního  výzkumu a přínosu extra financí do instituce. Plán kompletně dosáhnout prostředků pro komerční výzkum se nikdy nepodařilo naplnit, přestože SRI se stala soběstačná díky získání mnoha státních zakázek. Do roku 1993 to byla jedna z největších nezávislých výzkumných institucí na světě, kterou ze 75% financovalo Ministerstvo obrany USA ( US Department of Defense ). V začátku sedmdesátých let byla SRI silně zapojena do programu výzkumu “ dálkového nazírání - remote sensing/viewing “. Tyto techniky se měli použít při nenásilném zkoumání pyramid v oblasti Gízy a hledání tajných místností. Zároveň probíhal podobný výzkum pro CIA a jejich Office of Technological Services and Office of Research, ve kterém byly zapojeny osoby jako Ingo Swann a Uri Geller. Přibližně ve stejném období byl mladý Mark Lehner vybrán synem a dědicem po Edgaru Caycem jakožto odborník na egyptologii pro organizaci Association for Research and Enlightenment ( ARE ), kterou Cayce založil v roce 1931. ARE Lehnerovi platila Americkou univerzitu v Káhiře a podle Picknetta a Prince, v roce 1974 napsal: “ Velká pyramida byla postavena za účelem uchování vědomostí a jako chrám zasvěcený Bílému bratrstvu.” Ve stejném roce se Lehner potkal s Hawassem a následující rok ho představil svému sponzorovi, Hugh Lynn Caycemu. Pouze o tři roky později, institut SRI - v té době provádějící výzkum v okolí Sfingy ( resistivity technology studies ), a financovaný z ARE, nachází anomálie, které poukazovaly na podzemní prostory a místnosti. Podle Picknetta a Prince, tento objev nabudil Hugh Lynn Cayceho založit  v roce 1978 Sphinx Exploration Project, který se měl pokusit prokázat proroctví jeho otce o Sfinze a Hall of Records. Zapojil do projektu nejen SRI, ale také Egyptian Antiquities Organization ( což byla předchůdce současné Supreme Council of Antiquities ), a která byla reprezentována nikým jiným než Markem Lehnerem a Zahi Hawassem. Šokující bylo, že tým odvolal svoje dříve nenásilné výzkumné techniky a začal dělat vykopávky poblíž pravé nohy Sfingy. Přestože bylo objeveno ještě několik anomálií a prostor, žádný “ Hall of Records “ se nenašel. Každopádně H.L.Cayce byl Hawassovi vděčný, že pomohl Lehnerovi, nadaci a ARE, a nepochybně v něm viděl užitečnou osobu potřebnou na “ místě činu “. 

 

Podle tvrzení Roberta Bauvala, Cayce zaplatil Hawassovi doktorát, který byl vstupenkou pro egyptologa z pozice obyčejného inspektora do “ chrámu moci “, ve kterém se dnes nachází.

“ Zajistil jsem mu stipendium na University of Pennsylvania v oboru egyptologie, aby získal titul. Zajistil jsem prostředky přes člověka z ARE, který byl náhodou členem komise Fullbright scholarship board.”

Může toto být pravda? Může být šampion egyptského-pouze původu pyramid, bičovatel pyramidiotů a oponent zastánců alternativních teorií jen nastrčenou loutkou organizace ARE? Nástroj, který zajistí Cayceho spolku ( a nikomu jinému ) neomezený přístup k bádání kdekoliv v místech, která byla předpovězena a předurčena k uchování tajných vědomostí potopené Atlantidy? Těžko říci. Prohlášení H.L.Cayceho, které Bauval zmiňuje, je nepodložené a jako takové, nesplňuje standard vyžadovaný pro tak silné tvrzení. Ale pokud je to pravda, tak by mnoho věcí dávalo smysl. Například Hawassovo podivné chování a vystupování. Vysvětlilo by to také proč je na jeho osobní stránce “ The Plateau “ informace potvrzující, že Hawass měl přednášky na ústředí ARE ve Virginia Beach až do roku 1998 a proč v tom stále pokračuje. Jeho další přednáška je naplánována na říjen tohoto roku. Takže, můžeme prokázat, že Hawass je nástrojem Cayceho New Age následovníků, kteří zoufale hledají pozůstatky Atlantidy? Ne. Ale pokud je, nemůže už snad svoji práci dělat lépe.  

Toto vše navíc uvádí současné události na planině v Gíze do jiného zajímavého světla. 9.května zveřejnil Brooks Agnew ve svém rozhlasovém vysílání novinky o podezřelých aktivitách a vykopávkách v okolí Sfingy. Jen krátce předtím, zakladatel Gizamatrix webu Richard Gabriel zveřejnil velice podobné informace na své stránce richardgabriel.info. 

“ můžeme v tuto chvíli říci, že před několika dny jsme zachytili za svitu Měsíce konkrétní situaci, kdy jsou vynášeny objekty z podzemí v oblasti Sfingy a je to součást projektu, který je podporován SCA ( Supreme Council of Antiquities ) a který probíhá již skoro rok. Objekty nesmírné hodnoty jsou veřejně přemisťovány před zraky místních a celého světa. Nikdo do dnešního dne nebyl schopen proti tomu cokoliv učinit. Na poslední chvíli zdroj z Egypta tvrdí, že nic nebylo nalezeno, ale očití svědkové nesouhlasí.”

Další pozorovatelé dokonce poukazují na podezřele divnou událost, která se připravuje v oblasti. Exhibice na motorkách pod názvem Red Bull X-Fighters má údajně sloužit k odvedení pozornosti veřejnosti od důležité činnosti v pozadí a zakrýt tajné vykopávky.

Každopádně, veterán z Gízy Andrew Collins, přestože si prožívá své a je neustále objektem Hawassova výsměchu, nemá o tom žádné podrobnosti. V článku, který zveřejnil ve svém blogu píše:

“ moje šetření prokázalo, že byla objevena šachta až 100 stop hluboká. Nicméně, neobsahovala žádný poklad a je více pravděpodobné, že to je hrobka náležící egyptské 26.dynastii z Saite období před 2500 lety. V posledních letech byly podobné šachty objeveny západně od Sfingy poblíž Campbellovi hrobky. To naznačuje, že šachta může být propojena s jeskyněmi, možnost, která musí být brána v úvahu. Víme, že planina je jakoby dutá, skoro jako ementál a je vždy šance, že jakákoliv šachta může být propojena s přírodními prostorami a jeskyněmi. Jestli jsou tyto propojeny s tajnými prostory, které obsahují ukryté starodávné znalosti lidstva - Hall of Records, je jiná otázka a bylo by hloupé na toto téma spekulovat bez více podrobnějších informací.”

Takže co se vlastně v Gíze děje při všech těchto podivných okolnostech? Nic více než sportovní událost a neuvěřitelné náhody? Nebo snad něco více důležitého, jako třeba hon na tajuplnou Hall of Records, závod, který tajně probíhá již desítky let?

 

Jedno je jisté, Dr. Zahi Hawass nám to neřekne.... 

 

 

Zdroj: Clifton Bertram, News Tilt

Překlad: Michael M.Faitl

Foto: Wikipedia

 

 


Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode