Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Pyramidy pod hladinou moře

04.08.2013 20:33

 

 

Vědci Paul Weinzwieg a Pauline Zalitzki pracující poblíž kubánského pobřeží a používající podmořského robota, potvrdili existenci obrovského města na dně oceánu. Naleziště, které obsahuje několik Sfing a nejméně čtyři gigantické pyramidy a další struktury, se záhadně rozkládá v oblasti známého Bermudského trojúhelníku. Podle zprávy Arcleina - Cuban Subsea Pyramid Complex - ukazují důkazy na město, které se současně propadá do podmořského dna, zatímco hladina vody nad ním stoupá. To se přesně shoduje s legendou o Atlantidě. Na konci poslední Doby ledové mohlo dojít k velké katastrofě. Když ledová pokrývka severní polokoule náhle roztála, hladiny moří rychle stouply na celém světě. Pobřeží se změnilo a mnoho ostrovů zmizelo.

 

Arclein poznamenává: “ V tom čase se části vyzdvižené nad oceánem, včetně pevniny v okolí ostrovů Azory, potopily. A i kdyby se tak nestalo, tento proces byl i tak obrovský. Mohl vyprodukovat tlak vytvářející sílu působící východním, nebo západním směrem. Jelikož pohoří mezi Kubou  a Yukatánem je přirozenou slabinou, nestabilním bodem mezi  poklesem Mexického zálivu a Karibské oblasti, přirozeně se ponořilo hluboko. Důvodem byly hydrostatické změny přinesené jak původním pohybem zemské kůry před 12 900 lety, tak pomalým vyzdvihnutím zálivu Hudson Bay na konci Doby ledové “.

 

Podle novináře Luise Mariana Fernandeze bylo město objeveno před mnoha lety, ale jakýkoliv přístup k němu byl zastaven během kubánské krize. Americká vláda objevila místo během krize v šedesátých letech, když atomové ponorky plavící se  v zálivu nalezly pyramidy. Místo bylo okamžitě uzavřeno a armáda převzala kontrolu nad zálivem, aby se informace nedostala do ruských rukou. Vědecký tým archeologů a oceánologů nalezl ruiny pradávných staveb v hloubce 600 stop. Tvrdí, že se jedná o Atlantidu. Důkazy o tom, že ostrov Kuba je pozůstatkem kdysi rozsáhlé civilizace jsou podpořeny objevy, které Zalitzki učinila na povrchu. Extrémně staré symboly a piktogramy jsou stejné jako ty viditelné na podmořských strukturách. Za použití podmořských robotů byly objeveny obrovské pyramidy podobné ( ale větší ) těm v Gíze. Odhaduje se, že tyto pyramidy jsou postaveny z kamenných bloků vážících stovky tun. Na otázku jestli je možné, že ruiny jsou opravdu pozůstatkem Atlantidy dostal Fernandez odpověď:

 

“ ...v kulturách Yukatánu v dnešní době, to co stále přežívá je pověst zřejmě pocházející od původních Olméků, nebo nějaké primitivní kultury ze severní části Střední Ameriky, která podle nich má své kořeny na ostrově, který se potopil díky katastrofě. Ostrov se nazývá Atlanticú “.

 

Toto také zapadá do příběhů o náhlé zkáze Atlantidy.

Atlanticú, Atlantida. Domorodci to tak stále nazývají ve své historii. Během rozhovoru, který provedl Fernandez s vedoucí výzkumnicí P.Zalitzki se zeptal na civilizaci, která stavby vytvořila:

 

“ Když jsme zveřejnili první novinky o tomto nálezu “, řekla, “ Univerzita ve Veracruz projevila zájem o naši práci a pořídili jsme snímky struktur na mořském dnu. Dostala jsem pozvání především od Institutu antropologie této univerzity. Prováděli studie na ruinách civilizace Olméků. Olmékové a další domorodé kultury mají svou primární morfologii označující příchod na tento kontinent. To znamená ze směru od Kuby a v průběhu velkého zemětřesení, které potopilo jejich zemi. Morfoligie ukazují, že pocházejí ze tří rodin, které se zachránily. Jedna z nich přišla na pobřeží u Veracruz, což jsou pravděpodobně Olmékové. Další přišli do Střední Ameriky a cestovali na pobřeží Tichého oceánu a tyto rodiny vytvořily civilizaci Ameriky jak ji známe dnes, protože rozšířily své veškeré vědomosti. Když antropologové viděli podmořské snímky města a některých kamenných monolitů, symbolů a nápisů, identifikovali je jako Olmécké. Byli velice překvapeni.”

 

Olmékové jsou potomky Atlanťanů, daleko více pokročilé kultury, která byla zničena na konci Doby ledové. Svět byl přetvořen povodněmi, supercivilizace zničena a zapamatována jen díky legendám a vyprávění filozofa Platóna. 

 

Každopádně Atlantida byla reálná, je reálná: vědci Paul Weinzweig a Pauline Zalitzki ji nalezli. 

 

 

Pozn.překl.: doprovodná fotografie se zdá být počítačová animace vytvořená na základě dat ze sonarů a jiných přístrojů. Očividně se nejedná o skutečnou fotografii města. Ověřené to není a tak je nutno to brát s rezervou...

 

 

Zdroj a foto: altering-perspectives.com

Překlad: Michael M.Faitl 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode