Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Profesor podporuje teorii mimozemského života

23.03.2012 23:55

 

 

Nestává se tak často, aby vědci otevřeně hovořili o možnostech mimozemského života. Podle známého profesora astronomie existuje důvod proč většina vědců ignoruje toto téma - je to cenzurováno!

 

Přestože veřejnost myšlenku mimozemského života podporuje, od vědy se očekává, že tuto věc odmítne bez ohledu na to, jak silné jsou důkazy. Funguje “ tichá konspirace “. Je to nepsaný zákon vědy, že mimozemský život nemůže existovat v naší blízkosti, nebo pokud takový je, nemůže mít spojení se Zemí. 

Profesor N.Chandra Wickramasinghe se narodil v Colombu na Srí Lance 20.ledna 1939. Studoval astrofyziku na Cambridge, kde byl studentem Hoyla. Svůj titul Ph.D. obdržel v roce 1963 a Sc.D. v roce 1973. Dnes je profesorem na Applied Mathematics and Astronomy při Univerzity College v Cardiffu, Wales. Je expertem na infračervenou astronomii při studiu vesmírné hmoty. 

“ Moje osobní zapojení do tohoto tématu sahá do sedmdesátých let, když jsem společně s Fredem Hoylem zkoumal podstatu vesmírného prachu. V tomto čase se rychle hromadily důkazy o organických molekulách ve vesmírných mracích a malé částice, o kterých  se předpokládalo, že jsou složeny z anorganického ledu se ukázaly, že obsahují komplexní organické polymery možného biologického původu. Tyto objevy překvapily astronomy a po dlouhou dobu byly závěry typu, že takové molekuly mohou mít spojitost s životem na Zemi, odmítány “, říká profesor Wickramasinghe. 

Hoyle a Wickramasinghe patřili mezi první vědce, kteří hovořili o spojitosti mezi komplexními organickými molekulami v mezihvězdných mračnech a životem na Zemi.

“ Můj první pocit nějaké cenzury ve spojitosti s mimozemským životem se objevil, když jsme udělali intelektuální skok z předbiologie ve vesmíru do plně seriózní biologie za hranicemi Země.”

Při zkoumání hypotézy, že mezihvězdné částice nejsou jen abiotické organické polymery, ale buňky bakterií v různém stádiu rozkladu, jsme učinili prognózu, že mezihvězdný prach musí mít v infračerveném spektru známky bakterií. Zdroje poblíž centra galaxie byly hlavním cílem tohoto pátrání a náš návrh byl předán vedení Anglo-Australského teleskopu za účelem získání času na tomto zařízení k otestování naší zdánlivě bláznivé myšlenky. Žádost o pozorovací čas pro tento projekt, kterou podal můj bratr Dayal T. Wickramasinghe a David Allen, byla řádně odmítnuta se slovy že, “ nemá vědeckou hodnotu.”

“ Po roce 1982, když se důkazy pro vesmírný život a panspermii staly skoro nezpochybnitelné, publicististické možnosti, které byly lehce dostupné, se náhle uzavřely. S neočekávaným objevem, že komety mají organické složení a prachem z komety disponujícím konsistentním infračerveným spektrem, to došlo až k bodu, kdy byly panspermie a související otázky tabu ve všech úctyhodných denících a institucích."

Wickramasinghe věří, že tato kampaň vědomého odmítání a cenzury začala v letech 1962 až 1965, když byly ze stratosféry zachyceny mikroorganismy pomocí balónů ve výšce 20 a 45 km.

“ Tato důležitá průkopnická práce NASA na počátku vesmírného věku zřejmě rozezněla zvon a autority musely zareagovat, a to rozhodně udělaly. Leslie Hale, odbornice na atmosféru řekla, že tento vzrušující projekt byl náhle zrušen díky odmítnutí financování. Nic nebylo dále vysvětleno “, říká Wickramasinghe.

Když jeho kolega Hans Dieter Pflug zkoumal Murchinsonův meteorit, objevil velkou škálu organických struktur neskutečně podobných pozemským mikroorganismům. Pflug byl pozván do Cardiffu a uskutečnil přednášku. Byl představen Fredem Hoylem a publikum zůstalo v němém úžasu. Pflug nebyl obviněn z kontaminování artefaktů, ale dostalo se mu něco jako “ tichý souhlas “. Současná analýza tohoto meteoritu, kterou provedl Richard B. Hoover potvrzuje objevy Hanse Pfluga.

Pomocí špičkové technologie dokazuje Hoover, že mikrobiální fosilie jednoznačně existují ve velké míře. 

Rozruch se kterým se tato nová publikace setkala, spolu s hlasitým odsouzením od vědeckých novinářů a špiček NASA dokazuje, že předchozí taktiky tichého mlčení byly nahrazeny hlučným pokřikováním a dokonce osobním urážením. Profesor Wickramasinghe říká, že “ kdybychom žili ve středověku, pravděpodobně bych já, Richard Hoover, Fred Hoyle a Pflug zažili osud Giordana Bruna v roce 1600! “ 

Je život na jiných planetách? Lidé chtějí vědět, ale vědci nechtějí mluvit. 

Profesor Wickramasinghe byl v současné době odstraněn ze své pozice a je kritizován za svůj postoj a podporu Richarda Hoovera a jeho mimozemskou teorii. Měli bychom dodat, že profesorův výzkum se soustředil jen na mimozemský život v mikrobiální formě. Můžeme si představit, co se stane, když náhle začne vědec veřejně mluvit o existenci vyspělého inteligentního života mimo Zemi. 

Ignorovat fakta a podporovat cenzuru se časem ukáže stejně jako zbytečné. Vesmír bude mít vždy konečné slovo.

 

Zdroj: sott.net

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode