Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Prof.Dr.Rostislav S. Furduj

18.08.2010 23:09

 “ Myslím, že opravdová užitečná fakta a kousky důkazů byly nalezeny. Nicméně, někteří doufali v definitivní objev, zázračný důkaz, nějaký absolutně neobvyklý nález, artefakt, který přesvědčí i toho nejsilnějšího skeptika....Myslím, že to je stejné jako doufat, že uhádnete všech šest čísel loterie.” Dr. Rostislav Furduj, 1999

 

Pragmatická pozorování z nadhledu a upozorňování na velké šance hovořící proti modernímu objevu reálného důkazu ve prospěch hypotézy AAT přicházejí od velice uznávaného vědce, který byl dokonce i v době Železné opony schopen následovat výzkum AASRA v Sovětském svazu, přestože v utajení a v neustálé obavě z možného vězení. Profesor Rostislav S. Furduj v této těžké době aktivně udržoval kontakt se členy AASRA v západním světě a pomáhal rozšiřovat zájem o Starodávné astronauty v Sovětském Svazu hlavně mezi mladou generací, pomocí vlastních publikací a analýz. Rostislav Furduj se narodil v roce 1933 a vyrostl v Nikolajevském okrese na Ukrajině. Již od mládí ho zajímaly přírodní a umělé kamenné formace, ale také záhadné struktury z dávné minulosti. Hladový za poznáním, studoval tento mladý muž na Univerzitě v Kyjevě, kde se mu podařilo získat titul z geologie a paleontologie. Krátce poté se stal profesorem geologie a od té doby byl učitelem na stejné univerzitě. Dr.Furduj prozkoumal nespočetné množství míst ve své rodné zemi ( a celé původní SSSR ), vždycky na základě čistě vědeckého a nezaujatého pohledu. Díky tomuto objektivnímu přístupu a stylu myšlení se mu častokrát dařilo vytvářet podivné geodetické souvislosti. Inspirován novými a záhadnými objevy v tomto oboru, začal rozšiřovat svůj výzkum na celou planetu. Jeho více jak čtyřicet let profesionální kariéry geologa mu pomohlo rozpoznat úžasné podobnosti a korelace. Dr.Furduj byl také schopen demonstrovat, že velké množství záhadných kamenných monumentů je zahaleno v roušce podivných a legendárních mýtů, což ho navedlo na Paleo-SETI výzkum. Publikoval více jak padesát příspěvků v nejrůznějších geologických časopisech v původním Sovětském Svazu. Je jedním z nejznámějších představitelů AA teorie ve východním bloku. Během posledních několika desítek let přednášel na mnoha AASRA konferencích, včetně Interlakenu a Berlína. Na konferenci v bývalé Jugoslávii v roce 1987 překvapil Furduj obecenstvo svým příspěvkem nazvaným “ Radiové přijímače v prehistorických dobách “. Tato poutavá přednáška pojednávala o posvátných oltářích a svatostáncích ve starých kulturách a snažila se určit, jestli tyto objekty mohly být jednoduše výjevy technického charakteru popisující elektronická radiová zařízení. O čtyři roky později, na světovém kongresu AASRA v Berlíně, prezentoval Furduj intenzivní přednášku věnovanou slovanskému bohu Perunovi. Vysvětlil, že křesťanské kostely v Kyjevě jsou většinou postavené na dřívějších pohanských posvátných místech a že objevil mnoho starých tradic mluvících o bohu Perunovi, který sestoupil z nebes přesně na těchto místech. Mnoho z nich se navíc nachází přesně v oblasti geologických zlomů a linií.

Později, v roce 2003, se AAT nadšenec zastavil v Interlakenu ve Švýcarsku a prezentoval záhadnou analýzu prehistorických hieroglyfů, které vypadají jako moderní technické přístroje a moderní kosmonauti. Jeho přednáška “ Technické vybavení Bohů “ ukázala fascinující podobnosti, které znázorňují helmy, mikrofony, zbraně, kombinézy kosmonautů a obuv ve více než třiceti prehistorických, ale moderně vypadajících vyobrazeních.

Během let přispěl Furduj mnoha důležitými články a výzkumem do našeho oboru, ale je také uznáván za svoje neocenitelné dodatkové reporty. V příspěvku nazvaném “ Více o kovovém pilíři v Delhi - nové poznatky “ představil důležitá fakta z výzkumu laboratoří v Sovětském Svazu, které důkladně prozkoumaly nerezavějící podstatu tohoto kovového pilíře v Indii. Mnoho cenných studií tohoto ukrajinského badatele bylo publikováno mimo jiné v knihách “ Discovery of the Grail “ od bratrů Fiebagových, v “ Cosmic Clues “ pana Daenikena a také v starém magazínu Ancient Skies, nebo současném Legendary Times. Dr.Furduj publikoval ve své zemi knihy “ Secrets of Antiquity “ ( 1988 ) a část 1 a 2 “ The Magic of the Mysterious “, na které se podílel fyzik J. Švajdak ( 1992 a 2001 ). Jedinečný odkaz Dr. Furduje mu dává neobvyklou perspektivu v AAT komunitě a jeho pragmatické a citlivé názory ho činí dalším důležitým spolupracovníkem a průkopníkem v Paleo-SETI oboru. Jsme hrdí nazývat takového významného vědce “ jedním z nás “.  

 

Autor: Hans Werner Sachman

Zdroj: časopis Legendary Times

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode