Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Přípravy na " to velké..."

09.06.2010 00:10

Seal Beach - přestože experti předpovídají, že se to stane někdy během dalších dvaceti a více let, obyvatelé místního domova důchodců se chtějí připravit již teď na velké zemětřesení, které s jistotou postihne brzy Jižní Kalifornii. Byla založena organizace, která pomáhá naplánovat postupy v případě ohrožení a zajišťuje potřebné zásoby surovin na přežití ještě než zemětřesení udeří. Skupina má svoji první schůzku ve středu a promluví na ní David Bowman z Oddělení geologie při Cal State Fullerton.

" při takovém velkém incidentu bude policii, požárníkům a záchranářům trvat týden, než se k nám dostanou " řekl víceprezident organizace Scott McIntyre. " říkají nám, že se musíme o sebe postarat sami a byli bychom hloupí tak neučinit. "

Podle časopisu National Geographic odborníci z U.S. Geological Survey předpověděli, že jižní tektonická část zlomu San Andreas Fault, který se táhne v délce 100 mil od San Bernardina do San Diega, byl klidný skoro 300 let. Příliš mnoho klidu, říkají experti. Vědci spekulují, že tlak pod tektonickými deskami v této části zlomu se hromadí, což znamená, že je jen otázka času, kdy nastane bodu zlomu. Geologové prohlásili, že v takovém případě to znamená zemětřesení o síle 7.5 a více v této oblasti. Mary Lou Zoback řekla National Geographic, že současná sezmická aktivita v oblasti Los Angeles a Orange County napovídá, že něco velkého je na cestě. Slavné zemětřesení v San Francisku v roce 1906 skoro zničilo toto město. Obrovské devastaci také předcházelo mnoho menších otřesů. Geoložka M.L.Zoback zmiňuje také incident z Northridge v roce 1994 jako případné varování. Tehdy otřesy dosáhly 6.7 stupňů . Obyvatelé Seal Beach a PEP prezident Ann Pepper řekli, že současný seizmický vývoj a aktivita dokazují, že Jižní Kalifornie je na řadě a je třeba se připravit.

" velká zemětřesení jsme už letos zaznamenali po celém světě " řekla Ann Pepper, " díky vzájemné spolupráci v den D, kdykoliv se to stane, budeme připraveni. Možná můžeme být i příkladem pro ostatní komunity v Jižní Kalifornii."

 

Zdroj: Orange County Register

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode