Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Premiéra dokumentu o mayské kultuře bude v srpnu

02.03.2012 18:54

 

Podmořské mayské město, stará přistávací plocha kdysi používaná pro kosmické lodi a lidský kontakt s mimozemšťany. To může znít jako trhák hollywoodských filmů, ale to jsou ve skutečnosti údajné objevy, které stojí za dokumentem Revelations of the Mayans 2012 and Beyond. Producent žijící v Los Angeles Raul Julia-Levy, syn zesnulého herce Raula Julia, hodnotí film jako změnu paradigmatu.

 

"Je to nejvýznamnější archeologický nález v dějinách lidstva," říká. " Otevře to oči lidstvu a zvýší to vědomí každé lidské bytosti na planetě. Za to ručím."

 

Odhalení je připraveno k zahájení výroby příští měsíc hluboko v džungli mexického zálivu na pobřeží státu Campeche, u mayských ruin Calakmul. Julia-Levy, který je producentem spolu s Edem Elbertem (Paraiso travel) říká, že matka všech tajemství bude odhalena v Calakmulu, ale odmítl uvést, co by snad přesáhlo již výše uvedená zjištění. Podvodní mayské město, které Julia-Levy popisuje jako "město, které bylo postaveno pod vodou a nikoli potopené město”, bylo nalezeno na dně jezera v Guatemale, říká producent. Říká, že diváci uvidí podmořské záběry z města.

Dále dává na mysl herec, který se stal producentem, že dokument také představí 3000 let starou kosmickou přistávací plochu, která údajně vznikla na vrcholku skalnaté struktury schopné pohltit elektromagnetické energie.

Julia-Levy nebude zveřejňovat produkční společnost a distributora doprovodného 3D dokumentu, i když říká, že jsou to "velcí" hollywoodští hráči. Oficiální oznámení projektu se očekává v následujících týdnech a datum vydání bylo nezávazně staveno na srpen.

Spolupráce mezi archeology, vědci a vlád Mexika a Guatemaly a film je výsledek deseti let výzkumu, který je  údajně založen na utajovaných informacích. Zpočátku byl k projektu připojen věhlasný mexický kameraman Juan Carlos Rulfo (Those who remain), ale nedávno skončil  kvůli konfliktu plánů s jeho ostatními filmy. Producenti mají ještě oznámit jeho nástupce.

Dokument přichází v době, kdy se na poloostrově Yucatan objevila lavina produkcí s mayskou tématikou. Někteří zachycují apokalyptické scénáře dle údajných proroctví, které souvisí s koncem mayského kalendáře.

Odborníci odmítli takové představy. Poukazují na to, že 21.prosinec 2012, přesné datum kdy končí cyklus 5,126 let kalendáře v žádném případě není signálem armagedonu. Ve skutečnosti argumentují, že se jen obnoví kalendář s každým novým cyklem. Ale to ještě mnoho televizních producentů neodradilo od zaměření na katastrofický aspekt.

V posledních letech se televizní štáby z Mexika a celého světa sešli v mayském regionu, aby záležitosti prozkoumaly z první ruky. NAT Geo, Discovery Channel a History Channel jsou jen některé z výrobních společností, které natáčejí v regionu.

Dokonce i mexická vláda silně podporuje cestovní ruch pomocí ambiciózního kulturního programu, přezdívaného Mundo Maya.

 

" To je explosivní ve všech směrech," říká René Blanco, vedoucí produkce firmy působící v Cancúnu, společnosti Riviera Maya Films. " To bude obrovský rok, protože všichni se snaží využít teorie konce světa."

 

Budiž, ale Julie-Levy trvá na tom, že jeho film nic takového nemá k odhalení. Říká, že je to historický dokumentární film, který ukazuje hlubokou úctu k mayské kultuře.

 

" Problém s většinou současné produkce vztahující se k tématu Mayů je, že jim dělají obrovsky nezodpovědnou reklamu" říká. " Tento dokument otřese světem."

 

Zdroj a foto: hollywoodreporter.com

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode