Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Pralidé z jeskyně Blombos

08.11.2010 22:33

 Jihoafrickou jeskyni Blombos obývali před 75 tisíci lety lidé, kteří svými způsoby výroby pazourkových zbraní nebo ozdob předběhli ostatní. Podle vědců, kteří o svém objevu informovali v pátek, představovala místní tlupa moderních lidí hi-tech civilizaci ve srovnání s ostatními dosud nalezenými.

Vedoucí výzkumu Vincent Mourre tvrdí, že na místě nálezu, je řada jasných důkazů, že zdejší obyvatelé používali metodu štípání kamene, která je jinde poprvé doložena až o 55 tisíc let později. O výzkumu informuje nové vydání časopisu Science.

Dávný výrobce nejprve prvním úderem kladivu podobným nástrojem rozštípl vhodný kámen a následně jej pomalu tvaroval - třeba do podoby velmi ostrého nože. Podle vědců, není zcela jasné, jak mohli lidé právě v této jeskyni o tolik let předstihnout jiné lidské tlupy.

Je však možné, že právě zdejší populace stála u počátku pravěké technologické revoluce, která jejím potomkům poskytla výhodu. Na základě ní mohli účinněji lovit a s pronásledováním migrující zvěře se šířit do všech koutů světa.

Zdroj:    novinky.cz

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode