Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Podivné zvuky

25.01.2012 19:17

 

“ V poslední době se nám zde rozmohl takový malý nešvar.”

 

Každý, kdo se trochu zajímá o nevysvětlitelné jevy a podobné věci, určitě zaregistroval gradující fenomén poslední doby, takzvané podivné zvuky v krajině. Na internetu se již objevil dokonce nový termín - UAO ( Unidentified Audible Object ). Tak tu máme novou záhadu. Nebo se snad jedná o rafinovaný podvod? Těžko říct, informací mnoho není, ale jedno je jisté, hlášení o těchto případech přicházejí z celého světa. Před několika dny nahrál uživatel Dutchsinse zajímavé video na You Tube ( níže ), které je jakousi kompilací případů z různých míst. Je velice zajímavé sledovat, jak jsou některé z těchto zvuků velice podobné. Jedno z “ konvenčních “ vysvětlení, které se objevilo je, že se jedná o seizmické projevy, nebo úkaz provázející zemětřesení. Tím si však nejsem až tak jist. Všichni víme, že při všech větších zemětřeseních v posledních letech nebyl žádný takový úkaz, který by jim předcházel, hlášen. Naopak, tento fenomén se zdá být otázkou několika posledních měsíců a určitým způsobem graduje. Co z toho bude si netroufám předpovídat. Jedno určité “přirozené” vysvětlení mě napadlo v souvislosti s jevem, který popisuje ve své knize Otisky bohů pan Graham Hancock. Mluví zde o pohybu celých litosférických desek, nebo kontinentů jako takových nezávisle na sobě, což v dávné minulosti mohlo způsobit poměrně velké přírodní katastrofy. Není tedy tak složité si představit, že takovéto pohyby mas, které nemusíme zákonitě na začátku ani pocítit, mohou vyprodukovat nejrůznější průvodní jevy, včetně takovýchto zvuků. Nutno podotknout, že mnoho těchto zvuků přichází jakoby z podzemí, a další také jakoby z oblohy. Toho se pochopitelně ujali nejrůznější konspirátoři a už tu máme teorie o mimozemské invazi a útoku zbraní typu HAARP. On se ale nikdo nemůže divit, protože některé tyto zvuky jsou opravdu skoro identické s projevy mimozemšťanů ve filmu Válka světů. Až možná příliš podobné. To mě přivádí na myšlenku, že některá hlášení, nebo videa mohou být nespíš podvod, to je bohužel úděl internetu. Narozdíl od manipulování videa s UFO by nebyl asi velký problém dodat do jakéhokoliv videa jeden zvukový kanál navíc. A hned máme záhadu. Bohužel celá situace není až tak jednoduchá, aby se dala vysvětlit tímto způsobem. V poslední době se také množí zprávy o hromadných uhynutích ptáků, ryb a podobných tvorů, kteří, čistě náhodou?, jsou velice citliví na různé vlnové frekvence a zřejmě dokážou vnímat daleko širší spektrum, než člověk. Ve většině případech odborníci zatím nebyli schopni určit přesné důvody těchto uhynutí. Velryby nevyjímaje. Dalším zajímavým fenoménem, který se šíří jsou různá “ dunění, rány “ připomínající zemětřesení. Avšak s tím rozdílem, že tyto anomálie seizmologové nejsou schopni vysvětlit konvenčním způsobem. Lidé hlásí mnohokrát, že se i samotné budovy třesou, ale když jsou kontaktovány příslušné instituce, nikdo pro to nemá vysvětlení.

Jedním z posledních takových případů byla pohraniční oblast Skotska a město Berwick. Mluvčí British Geological Survey prohlásila: “ víme, že se něco stalo, protože jsme obdrželi mnoho hlášení o otřesech a naše přístroje to zaznamenaly “.  Data jsou stále zpracovávána, ale mluvčí dodala, že nemohou potvrdit zemětřesení, nebo “ sonic boom “ nadzvukového letadla. Armáda popírá jakoukoliv svojí aktivitu v daný okamžik. Aby toho nebylo málo, je také několik hlášení o znetvořených koních ( horse mutilation ) ve stejný týden, kdy se odehrály tyto události. I v předchozích měsících a letech farmáři reportují stejné případy zmrzačeného dobytka. A to už nemá ani smysl se zde rozepisovat o pozorováních UFO ve stejné oblasti. 

 

To je jen z mnoha případů podivného dění na celém světě. 

 Když člověk tak nějak sleduje tyto věci globálně ( tedy ne jen samotné UFO, nebo jiné fenomény ), je naprosto jasné, že něco není v pořádku. Co to je se můžeme jen dohadovat, protože zkrátka nevíme. Minulý víkend došlo k UAO jevu ve městě Battlefords v Kanadě. Tentokrát však promluvil samotný starosta města Ian Hamilton, který si zvuk nedokáže vysvětlit: “ To, co jsem zažil bylo podivné skřípání, jako sněhový pluh. “  Profesor na univerzitě v Saskatchewan Jean Pierre St.Maurice má pro to však vysvětlení: “ nějakým způsobem jsme zaznamenali ruch z místní elektrické antény. Je to elektromagnetický jev.”  Inu, jak prosté.

 

Je však možné, že všechny tyto jevy spolu nějakým způsobem souvisejí? Těžko říct, ale jisté je to, že v mnoha hlášeních se objevují tyto věci dohromady v přibližně stejném časovém rozhraní, někdy jen několika dnů. Otřesy, ufo, zmrzačený dobytek, duchové a teď podivné zvuky? Trochu příliš na to, abychom to ignorovali. Zlobí se na nás Matka příroda a rozhodla se zakročit? Ač ne příliš pozitivní varianta, rozhodně by mě to nepřekvapilo. Asi budeme muset počkat, co se bude dít dál, ale pravdou zůstává, že z některých těch zvuků běhá mráz po zádech !

 

Autor: Michael M.Faitl

Zdroje a foto: YouTube, google

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode