Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Philip Coppens

09.06.2013 18:10

 

 

Philip Coppens se narodil v Sint-Niklaas v Belgii a svou kariéru spisovatele začal již ve 23 letech, kdy editoval odkaz belgického historika Marcela Mestdagha. Jednalo se o studii evropských megalitů. Philip je autorem 11 knih v anglickém jazyce a také jedné ve francouzském jazyce. Stal se postupně významným autorem na trhu se záhadologickou literaturou. Proslavil se zejména svým výzkumem na téma Rosslynské kaple, kterému věnoval většinu svého života. To mělo za následek publikování knihy The Stone Puzzle of Rosslyn Chapel ( 2002 ). Kniha o malé vesnici ve Skotsku a propojení tohoto místa se svobodnými zednáři a templářskými rytíři. Velkou část své práce také věnoval problematice křišťálové lebky Mitchell-Hedges, což mělo za následek řadu kontroverzních článků, které zaregistroval i list Washington Post. V roce 2011 vydal Philip knihu na téma pradávných astronautů, The Ancient Aliens Question, která je detailním pohledem na nejznámější důkazy archeoastronautické teorie. Svým originálním způsobem se snaží nezaujatě a bez předsudků postavit k jednotlivým případům a často i velmi kriticky ukazuje, že ne všechny kolující informace jsou pravdivé. Tuto knihu lze rozhodně považovat za jednu z nejdůležitějších v oblasti archeoastronautiky. 

Ve své další knize Killing Kennedy ( 2012 ) se prozměnu věnuje nikdy neutuchajícímu případu atentátu na prezidenta Kennedyho. Kniha ukazuje, že oficiálně podaná verze případu je jen kamufláž a že atentát byl výsledkem předem připravené konspirace. Když ještě pracoval jako novinář, vypracoval studii o vraždě Kennedyho, která byla předložena v žádosti do americké vlády v roce 1993. 

Byl také důležitou osobností v problematice čínských pyramid a zpopularizoval jako jeden z prvních tento fenomén pro západní svět.

 

V roce 1995 byl spoluzakladatelem časopisu Frontier 2000 ( později Frontier Magazine ). Po mnoho let byl také pravidelným dopisovatelem pro evropský Nexus magazín a časopis Atlantis Rising. Mezi další jeho aktivity bylo provozování rozhlasové show The Spirit Revolution se svou manželkou Kathleen McGowan. Objevil se v mnoha rozhlasových a televizních pořadech a zřejmě největší popularitu mu přinesla účast v legendárním seriálu Ancient Aliens, kde byl jedním z hlavních pravidelných protagonistů. V říjnu 2012 se objevil se svou přednáškou na konferenci Paradigm Symposium a to bylo jedno z jeho posledních živých vystoupení. Poslední zpráva na jeho osobním blogu zněla:

 

“  Byl mi diagnostikován velice ojedinělý případ rakoviny, angio sarcoma, která napadá méně než 200 lidí v USA ročně. Každý případ je prý naprosto unikátní....a tak tomu rozumím, že člověk, který se normálně zabývá anomáliemi, se stal také osobně jednou lékařskou enigmou.”

 

Několik dní poté Philip zemřel. 

 

Philip Coppens byl důležitou osobností pro každého, kdo hledá informace, které nelze nalézt ve školních učebnicích. Svým pečlivým a nezaujatým přístupem k dostupným zdrojům a následným závěrům si určitě vytvořil navždy své místo v srdcích mnoha čtenářů a pomohl v nejednom případě dostat pravdu na světlo světa. A to vše ve věku pouhých 41 let.

 

Michael M.Faitl

 

 

Zdroj:

philipcoppens.com

wikipedia

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode