Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Ochranné štíty pyramid

21.10.2014 00:36

 

Ochranné štíty pyramid ze slídy v Teotihuacánu

 

 

V Teotihuacánu, neboli v „Městě bohů“, ležícím 50 kilometrů severně od Mexico City, v nadmořské výšce 2200 metrů, stojí záhadné starobylé zříceniny. Celý komplex pyramid dnes pokrývá plochu téměř 20 čtverečních kilometrů. Středem města se táhne obrovský a široký „Bulvár mrtvých.“

Nejvýznamnějšími stavbami jsou pyramida Slunce a pyramida Měsíce, které jsou svou velikostí srovnatelné se slavnými egyptskými pyramidami. A ještě něco mají s Egyptem společné: všechny tyto stavby jsou jakoby náhodou orientovány ke hvězdám. Poloha těchto pyramid, stejně jako v Egyptě, kopíruje souhvězdí Orion. 

Otázkou je, jak mohla dva tisíce let stará civilizace disponovat tak rozsáhlými znalostmi vesmíru bez využití moderních astronomických prostředků? 

Největší rozkvět zaznamenala kultura Teotihuacánu v období let 250-650 n. l. Tehdy v něm žilo 200 000 lidí. Proto i jeho rozloha byla na tehdejší dobu neskutečná - 25 km čtverečních. Město mělo pevnou armádu a bylo ve své době zhruba šestým největším posvátným i obchodním střediskem světa. 

Staviteli tohoto unikátního města byli pravděpodobně Mayové. Aztékové tyto nedozírné rozvaliny osídlili až ve 13. století. V této době však již záhadné město chátralo plných 700 let. Vědci se shodují na tom, že Teotihuacán postupně vznikal z někdejších neolitických vesnic již někdy kolem roku 500 př. n. l.

Podle Aztéků bylo ale toto město ještě o hodně starší a Teotihuacán byl kdysi „ středem vesmíru“. Nejstarší texty, věnované Teotihuacánu nám sdělují, že: 

        

„ To bylo místo, kde se sešli bohové, aby stvořili nový civilizovaný život a kde se zrodil čas.“

 

 

Další záhadou je fakt, že starověké pyramidy a chrámy nalezené na území několika latinskoamerických států byly v době své největší slávy pokryty zlatými nebo slídovými pláty, takže zářily na kilometry daleko.

  Slída je ale materiál, který se používá mimo jiné v kosmickém průmyslu - u vesmírných lodí a raketoplánů jako součást ochranného štítu před elektromagnetickým zářením a vysokou teplotou, které jsou části těchto vesmírných plavidel vystavovány při přistávání.

Pyramida Slunce v Teotihuacánu byla pokryta slídovými pláty a deskami, ale slídu najdeme i v podzemí celého města a také v základech všech zdejších budov a chrámů.

Stejný materiál objevili archeologové na stěnách dlouhé podzemní šachty, která vede k pyramidě Slunce. Tato slída sem musela být dovezeny z naleziště, vzdáleného 5 000 kilometrů daleko v Brazílii. 

Byla tato nesmírná námaha vynaložena opravdu jen proto, aby se pyramidy skvěly ve slunečním světle? Nebo byla tato slída potřebná ke splnění jiného, nám dosud neznámého účelu? Mohly být zdejší budovy vystavovány vysoké teplotě? Nacházelo se tu snad nějaké zařízení, které tuto teplotu vydávalo?

Někteří badatelé považují za možné, že stejně jako egyptské pyramidy, mohly i pyramidy v Teotihuacánu být zdrojem energie. Další hypotézy dokonce tvrdí, že zde přistávaly létající stroje bohů, jak o tom hovoří zdejší mýty. Zavítali snad na území Mexika v dávnověku astronauti z jiné planetární soustavy?

 

Autor: Magdalena Zachardová

Foto: Michael M.Faitl

 

 

                

 

               

             

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode