Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Obsahuje Velká pyramida opravdu mimozemskou technologii?

31.01.2011 22:40

 Věci, které vedoucí egyptolog Dr. Alaaeldin Shaheen neřekl a které odstartovaly nekonečnou debatu....

Na konci listopadu se na internetu objevila zpráva, která tvrdila, že jeden ze světových egyptologů připustil, že mimozemšťané mohli postavit pyramidy v Gíze a dodal, že ve Velké pyramidě je “ něco z jiného světa “. Takováto ohromující tvrzení vždy přitáhnou pozornost každé internetové stránky a fóra, které se zabývá tématem mimozemšťanů a historických záhad a navíc je jisté, že příběh se také roznese po Facebooku a Twitteru jako oheň. Následoval jsem odkaz, který náležel očividně stránkám s novinkami allnewsweb.com. Novinářská senzace s nadpisem “ Egyptský archeolog přiznal, že pyramidy obsahují mimozemskou technologii “ mluví o “ šokujícím prohlášení “. Dr. Alaaeldin Shaheen je vedoucím Cairo Archeology Department a údajně informoval publikum, že “ na teorii, že mimozemšťané pomohli egyptskému lidu postavit pyramidy v Gíze, je trochu pravdy “. Moje logika se stále snaží pochopit důvody údajného prohlášení Dr. Shaheena. Zpráva dále uvádí, že archeolog byl také dotazován delegátem z Polska Markem Novakem “ jestli pyramidy mohou stále ukrývat mimozemskou technologii, nebo snad dokonce samotné UFO “. Dr. Shaheen byl nerozhodný a nepotvrdil, ale ani nevyvrátil tuto možnost. Navíc přidal, že “ uvnitř pyramidy je něco, co není z tohoto světa “. Říká se, že delegáti konference, která byla na téma starodávné egyptské architektury byli šokováni, ale Dr.Shaheen odmítl prý dále svá prohlášení na téma UFO komentovat. To je asi tak celé. Všechno další co se objevilo v novinkách na různých místech jako jsou blogy jsou jen čisté spekulace, anebo jen nepravdivé interpretace slov Dr. Shaheena. Nejprve jsem poslal odkaz na novinku na Facebook a řekl jsem, že by bylo zajímavé zjistit, co Dr.Shaheen opravdu řekl. Ještě jsem si zažertoval, že pokud je to pravda co řekl, tak nebude pravděpodobně jeho pracovní smlouva prodloužena na další období jeho nadřízenými ( Supreme Council of Antiquities, nebo univerzita v Káhiře ). 

 

Ztratil Dr.Shaheen přehled o svých slovech?

 

Každopádně po několika minutách jsem odkaz smazal, protože jsem následoval email, který jsem obdržel od prominentního britského egyptologa, který se mě ptal na názor na jiný email, který on dostal od jednoho z kolegů Dr.Shaheena z Belgie. Tato osoba byla velice zneklidněna novou zprávou, jelikož znala Dr.Shaheena osobně a nerozuměla tomu, jak mohl tak vysoce postavený člověk v SCA něco takového říct. A je to tak. Dr.Shaheen je na vrcholné pozici své odbornosti a měl se stát nástupcem Zahiho Hawasse až půjde do důchodu, což v roce 2008 sám oznámil. To se nakonec nestalo, protože Dr.Hawass byl postaven do funkce dohlížeče SCA na vládní úrovni, pozice, kterou teď může zastávat až do konce života. Kolega Dr.Shaheena byl ohromen tím co řekl a napsal: “ Vím, že by nic takového neřekl, pokud by neexistovaly stoprocentní důkazy pro takové tvrzení. Tento muž je velmi velmi skeptický ke každé teorii, která nezapadá do oficiálně uznaného kontextu “. 

Očividně to vypadalo, že je něco špatně s výroky Dr.Shaheena a to znepokojovalo jeho přítele, který se skutečně obával, že archeolog ztratil přehled nad svým jednáním, speciálně poté, kdy byl odstrčen Dr.Hawassem z potenciální lepší pozice. Toto byla znepokojivá situace a proto jsem okamžitě kontaktoval Dr.Shaheena v naději, že snad vnese trochu světla do toho, co se na konferenci skutečně odehrálo. Podíval jsem se také na původ těchto zpráv a okamžitě jsem začal nacházet směr, ze kterého přicházejí, jeden byl velice dobře známý. Zaprvé, údajná webová stránka s novinkami, která zprávu zveřejnila, se normálně zabývá problematikou UFO. Nic proti tomu samozřejmě, pokud je zpráva dobře podložena a je exklusivní, tak jim přeji hodně štěstí. Každopádně, později jsem zjistil , že osoby skryté za touto zprávou na allnewsweb.com jsou New Age fundamentalisté, kteří propagují až nezdravou agendu ve spojitosti s pyramidami a monumenty v Gíze jako takové.

 

Superkrystal z Antlantidy

 

Tito lidé věří a aktivně propagují myšlenku, že se uvnitř Velké pyramidy, v tajné komoře, nachází superkrystal původem z Atlantidy, nebo dokonce z jiného světa. Ten musí být právě jimi nalezen, aby došlo k aktivaci světové sítě pyramid, která potom ochrání lidskou rasu před destrukcí mimozemskou silou v roce 2012. Tito stejní lidé věří, že Zahi Hawass už zná pravdu a že je součástí obrovského spiknutí, které se vše snaží utajit. Nabádají ostatní lidi, aby bombardovali Hawasse pomocí petic, aby uznal jejich oprávnění a nárok k výzkumu monumentů v Gíze. Tato kampaň byla tak silná, že donutila Hawasse k veřejnému odsouzení těchto tvrzení. Takže kolotoč je asi takový - donutit veřejnost akceptovat, že alespoň jeden vedoucí egyptolog teď věří, že mimozemská technologie byla použita ke stavbě pyramid v Gíze. Navíc, když bylo ještě prohlášeno, že “ Velká pyramida obsahuje něco z jiného světa, co čeká teprve na své objevení “. Poté může být odstartována kampaň k vytvoření nátlaku na Hawasse, aby umožnil nový výzkum pyramid a monumentů v Gíze, což by otevřelo cestu k novému lovu na artefakty z Atlantidy, mimozemskou technologii a také superkrystal. Celý tento důmyslný kolotoč se navíc odehrává na účet Dr.Shaheena.

 

Odpověď Dr.Shaheena

 

A co na to prominentní archeolog sám? Co může na toto téma říct v situaci, kdy tato zpráva může ohrozit jeho reputaci v očích jeho kolegů? 1.prosince 2010 jsem obdržel od Dr.Shaheena tento email:

“ Slušně musím konstatovat, že jsem neudělal takováto hloupá prohlášení o mimozemšťanech a pyramidách. Jako egyptolog nemohu říkat takovéto nesmysly a teorie “.

Takže tady to máme. Další New Age kolotoč. Poslední věc, kterou bych poznamenal je, že by se mi určitě líbilo, kdyby se superkrystal z Atlantidy našel, nebo cokoliv mimozemského ať už uvnitř Velké pyramidy, či kdekoliv na planině v Gíze. Sním o takovém objevu! Problém je ten, že neexistuje nic, co by spojovalo Platonův koncept Atlantidy s Egyptem, dále nemáme dodnes přímý důkaz, že mimozemšťané navštívili  Zemi a nakonec není žádný důkaz o existenci jakéhokoliv superkrystalu. Věřte mi, přeji si, aby takové důkazy byly, to by bylo odhalení! Jediné co mohu v tuto chvíli říct je, že pokud se takový krystal najde, určitě vám dám vědět. 

 

Autor a foto: Andrew Collins ( andrewcollins.com )

Překlad: Michael M.Faitl

publikováno s laskavým svolením autora exklusivně pro astronauti.cz


Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode