Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Obsahuje naše DNA mimozemskou zprávu?

02.04.2013 23:41

 

 

Odpověď na otázku, jestli jsme ve vesmíru sami může ležet přímo před námi, nebo více doslovně, v každé buňce našeho těla. 

 

Mohou mít naše geny inteligentně vytvořené “ razítko výrobce “, které bylo vymyšleno před dávnými věky někde v naší galaxii? Takovéto “produktové označení” by mohlo být důkazem vysoce dokonalé mimozemské civilizace, která nás předstihla v řádech milionů, nebo miliard let. Jako svůj odkaz přetvořili Mléčnou dráhu ke svému vlastnímu biologickému obrazu. Vladimir Ščerbak z Al-Farabi Kazach National University v Kazachstánu a Maxim A. Makumov z Fesenkov Astrophysical Institute spekulují, že inteligentní signál uložený v našem genetickém kódu by mohla být matematická a významová zpráva, která nemůže být vysvětlena podle evoluční teorie. Nazývají to “biologické SETI”. Navíc argumentují, že toto schema má daleko větší životnost a šanci zachytit ufony, než mimozemské radiové signály. Tým tvrdí v žurnálu Icarus že: 

 

" když je jednou kód ustálen, může zůstat nezměněn v kosmologickém časovém měřítku, ve skutečnosti, je to nejtrvanlivější známá struktura. Proto představuje vyjímečně stabilní prostor pro uchování inteligentního podpisu. Pokud je genom správně přepsán, nový kód s podpisem zůstane zmrazen v buňce a jejích potomcích, což poté může být rozesláno prostorem a časem.”

 

Aby vše prošlo návrhářským testem, je nutné, aby byly veškeré součásti genetického kódu vysoce uspokojivé a aby obsahovaly známky inteligence, které jsou v rozporu s jakýmkoliv známým přírodním procesem, tvrdí autoři. Pokračují v argumentaci tím, že jejich detailní analýza ukazuje, že lidský genom vykazuje přesně takovou preciznost uspořádání v mapování mezi aminokyselinami a nukleotidy DNA.

 

“ Struktura kódu jednoduše ukazuje soubor aritmetických a ideogramatických vzorců symbolického jazyka.”

 

Říkají, že součástí je použití desítkového zápisu, logických transformací a použití abstraktních symbolů nuly.

 

“ Jakožto přesné a systematické, tyto zásadní vzorce se vyskytují jako produkt  precizní logiky a netriviálního výpočtu.”

 

Tato interpretace je vede k závěru přitaženému za vlasy: genetický kód se zdá být jakoby vytvořen mimo sluneční soustavu před miliardami let. Tento závěr podporuje teorii panspermie, tedy hypotézy, že Země byla “oživena” materiálem odjinud. Nicméně existují také jiné možnosti. Již dříve jsem napsal o teorii, že svět, který vnímáme byl vyroben jen pro nás a existuje uvnitř počítačového programu ( omlouvám se tvůrcům Matrixu ). Proto je myšlenka, že nějaký programátor napsal náš genetický kód v souvislosti s modelem kosmosu, konsistentní s plánem tvůrců, nebo autorů. Biologické SETI neodvratně naráží na myšlenku, která je absolutně protichůdná k vědě: koncept inteligentního designu. Záležitost ID je, že naše biologie je tak komplexní, že musela být vytvořena vyšší mocí.

 

Do dnešního dne nebyl ID nic víc, než jen biblický kreacionismus v šatech ovce. Křesťanští fundamentalisté to používají k prosazení kreacionismu ve školách jakožto alternativu k “světské” evoluci. Může být tvrzení o mimozemské stopě v našem genetickém kódu více důvěryhodné, nebo prokazatelnější, než biblický inteligentní stvořitel?

Víme tak málo o původu života na Zemi, že se nedá předpokládat identifikování genetické struktury, která údajně odporuje přírodnímu vysvětlení. Dokonce ani objev života někde jinde ve sluneční soustavě neposkytne nezávislý test této myšlenky. Panspermie se mohla přirozeně vyskytnout mezi planetami a měsíci. A i když by byl genetický kód považován za otisk mimozemského velkého tvůrce, kdo potom stvořil jeho?

 

Zdroj a foto: Ray Villard, news.discovery.com

Překlad: Michael M.Faitl

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode