Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Nový software firmy Sensable

03.12.2011 20:08

 

 

Společnost z Wilmingtonu, jejichž software a hmatová technologie se někdy používá k výrobě ergonomicky správného spotřebního zboží a částečných zubních protéz, našla další využití pro svůj 3D konstrukční software: pomoc egyptologům vytvořit profil mumií.

V tiskové zprávě poznamenala firma Sensable, že její volný nástroj 3D modelování " pomohl přiřadit vzhled dvěma egyptským mumiím, které byly přidány do exhibice právě tento měsíc."

První případ se týkal volného vytvarování návrhu tváře a  rekonstrukce byla provedena za pomoci počítačové tomografie na 3 letém mumifikovaném chlapci, který je součástí výstavy Národního Smithsonian muzea  " Vnější život ve starém Egyptě".

Podobné metody byly použity v jiném případě s mumií dítěte ve vlastnictví Spurlock muzea při University of Illinois.

 

Za starých časů Indiana Jonese vyžadovala rekonstrukce fyzické tváře práci s odlitky odebranými z kosterních ostatků, časově náročný a potenciálně destruktivní proces pro 2 000 let staré mumie. Podle Sensable je Freeform proces rychlejší a ohleduplnější k mumiím a zároveň přináší dokonalejší a reálnější rekonstrukce. 

 

Proto Sensable tvrdí, že Freeform se objevuje jako " 3D modelování a návrh vlastního řešení " pro experty na rekonstrukce mezi archeology a soudními umělci.

 

Pokud jde o obrázek k tomuto článku: prvním je digitální obraz, CAT-scan Smithsonian mumie. Druhá je  rekonstrukce hlavy provedená soudním malířem Joe Mullinsem.

 

Zdroj: bostonglobe.com

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode