Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Nový důkaz o teorii panspermie

18.01.2013 21:06

 

 

V současné době objevená zkamenělina řasy v meteoritu ze Srí Lanky může konečně prokázat existenci mimozemského života, tak tvrdí autoři nové studie.

V nově publikovaném článku v magazínu Journal of Cosmology s titulkem Fossil Diatoms in a New Carbonaceous Meteorite, vědci z Anglie a Srí Lanky tvrdí, že našli zkamenělou řasu v meteoritu.

Píše se zde, že ve vzorku byly nalezeny mikroskopické zkamenělé rozsivky ( druh řasy? překl.). Meteorit spadnul v prosinci loňského roku. Nález silně podporuje teorii panspermie, která argumentuje, že život je přenášen mezi planetami pomocí meteoritů a asteroidů. Teorie panspermie tvrdí, že život byl na Zemi přinesen odjinud z vesmíru. Vědci shrnuli, že “ existence struktur tohoto druhu v jakémkoliv mimozemském prostředí může být interpretována jako jednoznačný důkaz

biologie “. 

 

Vzorky z meteoritu byly odebrány okamžitě poté, co se větší kus rozpadl ve vzduchu a spadl poblíž osady Araganwila na Srí Lance 29.prosince 2012. Vědecká komunita uvítala zprávu s nadšením, ale jako velice kontroverzní, protože prý mohl být vzorek kontaminován zde na Zemi.

 

Zdroj a foto: sott.net

Překlad: Michael M.Faitl 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode