Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Nové pyramidy objeveny v Egyptě

12.08.2012 11:02

 

 

Dva pyramidové komplexy byly zřejmě nalezeny v Egyptě pomocí průzkumu Google Earth. Jsou od sebe vzdáleny přibližně 90 mil a obsahují neobvyklá seskupení zvláštně vypadajících kopců se zajímavou orientací. Tak tvrdí archeoložka Angela Micolová z Maiden, N.C.

 

Jedno místo je dvanáct mil od města Abu Sidhum na Nilu a skládá se ze čtyř kopců a každý z nich má na svém vrcholku návrší ve tvaru trojúhelníku. Dvě větší struktury jsou přibližně 250 stop veliké a dvě další jsou menší, přibližně o délce 100 stop. Tento komplex je umístěn v naprosto zřetelné formaci, velký kopec přesahuje do vzdálenosti 620 stop - skoro třikrát velikost Velké pyramidy. 

“ Při bližším prozkoumání této formace se zdá, že tento kopec má velice plochý vrch a zajímavě symetrický tvar, který prošel těžkou erozí během let,” napsala Micolová na svém webu. 

Zajímavé také je, když příblížíme vrch formace, uprostřed se objevují dvě kruhové struktury o velikosti 20 stop. 

 

Nějakých 90 mil severně, u oázy Fayoum se objevuje pravděpodobný druhý komplex, který obsahuje čtyřstěnný, zkrácený kopec o velikosti přibližně 150 stop. 

“ Má rozeznatelný čtvercový střed, cože je velice neobvyklé pro kopec této velikosti a při pohledu shora se zdá být skoro pyramidální,” napsala Micolová.

“ Pouhé 1.5 míle na jihovýchod od pradávného města Dimai se nacházejí další tři kopce v jasné formaci, podobné diagonálnímu uspořádání pyramid v Gíze,” zveřejnila Micolová pro tisk. “ Barva kopců je tmavá a podobná kompozici materiálu zdí města Dimai, které jsou vyrobeny z hliněných cihel a kamene.”

 

Dimai bylo postaveno na pozůstatcích staršího osídlení ve 3. století PNL Ptolemaiem II. Známé bylo také jako Dimai al-Siba, Dimeh of the Lions, a je obehnáno hliněnou zdí, která je až 32 stop vysoká a 16 stop široká. Ve svém středu pak obsahuje ruiny kamenného chrámu věnovaného krokodýlovému bohu Soknopaios. Řecké jméno města “ Soknopaiou Nesos “ opravdu znamená “ Ostrov Soknopaios “. Je velice známé mezi odborníky, protože se zde našlo velké množství papyrusů a dalších záznamů. Dimai bylo ve svém rozkvětu během 1. a 2. století NL, díky známé obchodní cestě. Bylo opuštěno během poloviny 3.století NL.

Podle Micolové byla místa potvrzena jako neobjevená egyptologem a expertem na pyramidy Nabil Selimem, mezi jehož nálezy patří pyramida Sinki v Abydosu a Dry Moat, který obklopuje Step pyramidu v Sakkáře.

Selim zjistil, že menší 100 stopové kopce v nalezišti Abu Sidhum jsou podobné pyramidám 13.egyptské dynastie, pokud se najde čtvercová základna.

“ Fotografie mluví sama za sebe. Je velice jasné, co místa mohou obsahovat, ale povrchový průzkum je nutný, aby se potvrdilo, že to jsou opravdu pyramidy,” řekla Micolová.

Badatelé již dříve lokalizovali několik podobných míst pomocí Google Earth, včetně pravděpodobného potopeného města při pobřeží Yucatánu. Micolová věří, že průzkum pomocí infračervené technologie pomůže vědcům vidět struktury v lepším detailu. Dodala také, že informace o nalezištích byly předány egyptologům a vědcům k dalšímu průzkumu...

 

Zdroj: Discovery News

Foto: Angela Micol

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode