Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Nové bezpilotní letouny

02.04.2012 20:55

 

 

Američané mají údajně připraveny plány nové generace nukleárně poháněných bezpilotních letadel ( drones ), které budou schopny nést na palubě více raket, nebo špionážních zařízení a budou schopny létat nad vzdálenými regiony po dlouhou dobu.

“ Je to velice strašidelná představa “, říká Chris Coles z Drone Wars UK, který bojuje proti používání bezpilotních letadel jak v armádě, tak pro civilní účely. “ Tato zařízení jsou méně bezpečná, než běžné letadlo a často havarují. Existuje velká snaha v oboru zvýšit používání těchto zařízení a jak vláda, tak i veřejnost se trápí, jaké to může mít následky.”

Nové plány představila firma Sandia National Laboratories - což je hlavní americká vládní agentura pro atomovou energii a zároveň dodavatel Northrop Grumman. Letadla byla zdokonalena ke zvýšení letového času “ ze dnů, na měsíce “, zatímco bylo přidáno více síly pro další zařízení, říká ve zprávě projekt agentury Sandia. Nicméně, práce byly momentálně přerušeny z důvodu obav, že veřejnost nebude akceptovat potenciálně nebezpečnou technologii s velkým rizikem havárie, což by proměnilo bezpilotní letadlo v malou atomovou bombu, napsal list  The Guardian v pondělí. Závěry výzkumu studie zatím ukazují, že výsledky “ jsou k použití pro další generaci bezpilotních letadel používaných v armádě a špionážních službách “, kde “ by měly být nezávislým systémem na ostatních existujících technologiích.”

Coles vyjádřil svou obavu nad oddělením takových projektů, protože se domnívá, že zdokonalování těchto strojů představuje mnoho nebezpečí.

“ Jak se stávají méně nákladné, levné vojenské alternativy,  hranice jejich použití se zákonitě změní. Následky tak nejsou zcela jasné.” říká Coles.

Washington se uchýlil k používání těchto letadel v bojových akcích v několika zemích včetně Pákistánu, Jemenu a Somálsku. Američané říkají, že cílem jsou ozbrojené jednotky, ale průzkumy ukazují, že většina obětí jsou civilisté. Vzdušné údery odstartoval prezident George W. Bush, ale narostly za vlády Baracka Obamy.

 

Zdroj: Press TV

Překlad: Michael M.Faitl

Foto: unk

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode