Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Nemocný Tutanchamon?

24.06.2010 23:22

 Nové objevy zpochybňují předchozí závěry, že slavný faraón zemřel na malárii.

 

Legendárního faraóna Tutanchamona pravděpodobně zabila nemoc krve zvaná “ sickle cell disease “, prohlásil německý vědec ve středu, vyvracející předchozí závěry, že důvodem byla malárie. Tým vědců při Bernard Nocht Institute for Tropical Medicine v Hamburgu se nespokojil s výsledky předchozích analýz faraónovi smrti. Testy DNA a počítačová tomografie ( CT scan ) mumie panovníka rozhodli, že zemřel na malárii poté co spadl, což vymazalo předchozí teorii, že byl zavražděn. Nicméně výzkumníci z Německa tvrdí v dopise publikovaném na internetu ve středu, že pečlivá prohlídka kostí jeho končetin ukazuje na chorobu krve. 

“ Máme pochybnosti o věrohodnosti informací, které prezentuje studie z Egypta a tímto platnost závěrů jejích autorů “ píše se v dopise. “ radiologické znaky genetických dat jsou kompatibilní s osteopatologickým postižením známém při SCD, tato nemoc je běžná u 9 - 22 procent populace v egyptských oázách.”

Tutanchamonova smrt v 19 letech po desetiletém vládnutí byla po dlouhou dobu plná spekulací. Tato jedna z nejběžnějších nemocí krve způsobuje změnu tvaru krevních buněk, který pak brání v proudění krve a vede k bolestem, infekcím a odumírání tkáně. Nicméně vědci vyzvali k dalším DNA testům pro definitivní potvrzení příčiny smrti.

© Agence France-Presse

 

 

Zdroj: Agence France-Presse

Překlad: Michael M. Faitl

 

 

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode