Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

MUFON konference 2011

08.08.2011 16:10

 

 

 

Každoroční symposium americké ufologické organizace MUFON se letos konalo poslední červencový víkend v kalifornském Irvine. V luxusním hotelu Hyatt se opět sešlo mnoho odborníků z různých oborů výzkumu. Dvoudenní akce rovněž přilákala stovky návštěvníků z řad široké veřejnosti, osobně musím konstatovat, že to byla jedna z největších účastí, co jsem kde viděl. Konference začala neoficiálně již v pátek večer slavnostním banketem, kde měl hlavní proslov bývalý astronaut Story Musgrave. Je jedním z mála vyvolených, kteří měli možnost osobně navštívit nejbližší okolí naší planety. Sám se zůčastnil šesti letů amerického raketoplánu a všichni s napětím čekali na jeho zážitky a zkušenosti z jeho působení u NASA. Bohužel, velké překvapení se nekonalo. Přestože bylo astronautovo vyprávění rozhodně zajímavé, on sám nesdílí stejný názor jako například G.Cooper a E.Mitchell, kteří otevřeně mluví o existenci mimozemského života na a v okolí naší planety. Pan Musgrave je v tomto směru však velice zdrženlivý a neprozradil nic co bychom již nevěděli. Buďto opravdu nemá žádné osobní zážitky, anebo je zkrátka ještě brzy, aby mohl promluvit. Přeci jen shuttle program je stále ještě relativně nová a současná záležitost, přestože byl právě ukončen. 

V sobotu bylo symposium oficiálně zahájeno přednáškou Richarda Dolana, kterého již dobře známe. Nic nového v tomto směru nezaznělo a Richard se opět zabýval otázkou jaký bude mít dopad případného oficiálního odhalení na různé sféry společenského života, náboženství a ekonomik na naší planetě. Na podobné téma pohovořil také Ted Peters Ph.D. , který se soustředil především na otázku uvědomění mimozemské inteligence versus organizované náboženství. Jak se lidé vyrovnají se skutečností, že samotná podstata víry a existence Boha, tak jak ho známe, může být trochu jiná , než bylo dodnes prezentováno náboženskými vůdci na celém světě. Dalšími přednášejícími poté byli například John Alexander, Ph.D. ,  Joseph McMoneagle a Barbara Lamb. Za zmínku také stojí vynikající prezentace o antigravitaci a s ní spojeném výzkumu alternativního pohonu a energie, kterou přednesl propagátor a objevitel teorie galaktické supervlny Paul LaViolette, Ph.D.  Popsal práce několika vědců, kteří již ve skutečnosti tuto technologii studovali v minulosti a která je dodnes potlačována do ústraní z očividných důvodů, nedají se na tom vydělat velké peníze! Sobotní odpoledne potom uzavřel se svou přednáškou Jim Sparks, který je kontaktérem a byly mu údajně prozrazeny detaily o cestování v čase, které je podle něj naprostá realita. Asi největším trhákem celé konference byla nedělní prezentace badatelky Lindy Moulton Howe. Přestože bylo brzké nedělní ráno, sál byl přeplněn, že nebylo jediné volné místo k sezení. Linda popisovala existenci fyzických důkazů ( fotografie ) z nejrůznějších havárií mimozemských lodí, které se údajně dějí daleko častěji, než si kdokoliv umí představit. Její kontakt uvnitř nejmenované vládní agentury jí poskytl několik těchto fotografií, na kterých je zobrazena technologie tzv. samoaktivujících se strojů. Poměrně obsáhle se potom snažila obecenstvu vysvětlit o co se jedná. I pro mě to byla nová věc a stále to vstřebávám, protože to zní jako naprosto neskutečná science-fiction. Linda na základě svých kontaktů tvrdí, že tato technologie je naprosto běžná u těchto vyspělých civilizací a stojí za našimi každodenními pozorováními UFO. Podle toho jak můj prostý rozum pochopil její vysvětlení se jedná o něco podobného jako, když použijete běžný počítačový program, ale nepotřebujete k tomu, aby fungoval počítač. Tento “ software “ je schopen fungovat s různými předměty a materiály a je ovládán telepaticky, myšlenkami. Vím, že to celé zní šíleně a celá problematika je daleko více komplikovanější, protože Lindě to zabralo hodinu a půl, aby jen poodkryla špičku ledovce tohoto tématu. Závěrem bylo, že tyto “ stroje “ jsou také používány k cestování v čase a mnoho z těchto návštěvníků přichází právě odtud a ne z jiných planet. Jsou to lidé z budoucnosti. 

Zatímco jsem s vyvalenýma očima popíjel v lobby kávu, začala přednáška Teda Lodera, který je univerzitním profesorem. V roce 2001 byl jedním z hlavních protagonistů konference o odhalení Stevena Greera a je také věrným členem jeho týmu až dodnes. Popisoval své zážitky z jejich cest a kontaktérských seancí, které společně pořádají na mnoha místech USA. Přestože konference celkově měla velice kvalitní obsazení, měla i dle mého názoru jeden temný okamžik a tím byla prezentace člověka, který se jmenuje George Filer. Snažil se pomocí mnoha fotografických “ důkazů “ přesvědčit diváky, že na Marsu byla a stále je vyspělá civilizace. Bohužel, materiál, kterým argumentoval byl dle mého velice nepřesvědčivý, mnoho snímků, které prezentoval známe z internetu, především You Tube a mnoha pochybných webů, a z pozice fotografa musím opět konstatovat, že ne jeden, ale mnoho jsou jen optické klamy a anomálie typu voda a smetí na objektivu. Koneckonců, nebyl to jen můj postřeh, ale několik jedinců z publika dalo jasně a nahlas najevo, že toto není ta nejlepší přednáška z celého víkendu. Na několik přímých otázek neměl dotyčný ani co říci, protože bylo zkrátka jasné, že jeho výzkum má ještě mnoho bílých míst a lze konstatovat, že kdejaký teenager, který se zabývá UFO je dnes dál, než pan Filer. Inu, nic nemůže být perfektní, je jen s podivem, že organizátoři pustí někoho takového vůbec na pódium, když existuje taková spousta kvalifikovaných a daleko vzdělanějších badatelů. 

To koneckonců potvrdil i poslední vystupující, pan Stanton Friedman, jehož akademický duch se nezapřel a již od první minuty bylo jasné, že toto je úplně jiný kalibr. Jeho přednášky jsou již standardem v ufologickém světě a ani tentokrát nenchal nikoho na pochybách. Kromě svého zaběhlého scénáře o Roswellu, Majestic 12 a odtajněných dokumentech, které za mnoho desítek let pracně vydoloval v archívech, bylo jeho nedělní vystoupení rozšířeno o téma konference v Rijádu, které se zůčastnil a také neopoměl přidat svou rozhořčenou reakci na nedávno vydanou knihu o Area 51, ve které autorka ( Annie Jacobsen ) podává absolutně nepodložené a vymyšlené argumenty, nejen o Roswellu, ale i o jiných aspektech ufologie jako takové. Dle pana Friedmana, je její kniha urážkou jeho celoživotního díla a bádání. 

Celkově je tedy nutno podotknout, že MUFON symposium byla akce na velmi vysoké úrovni, včetně samotného místa konání, přestože nepřinesla žádné zásadní novinky.

Jeden zajímavý citát, který se objevil na jedné z přednášek použiju na závěr tohoto článku. Pochází od průkopníka vesmírného věku jménem Hermann Oberth ( 1894 - 1989 ), který byl spolupracovníkem Wernhera von Brauna v USA a který v roce 1954!! prohlásil:

" Je to můj názor, že létající talíře jsou skutečné a že jsou to vesmírné lodě z jiného planetárního systému. Myslím, že jsou pravděpodobně pilotovány inteligentními pozorovateli, kteří jsou příslušníky rasy, která zkoumá naši Zemi již po staletí. Myslím, že byli vysláni za účelem dlouhotrvajícího výzkumu, nejprve lidí, zvířat, vegetace a v současnosti také center atomového výzkumu, vojenských zařízení a vojenské produkce. " 

 

 

Autor a foto: Michael M.Faitl

Zdroj: MUFON symposium 29-31. července 2011


Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode