Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Mimozemšťané milují zlato stejně jako lidi

06.07.2013 19:54

 

Mimozemšťané milují zlato stejně jako lidé

 

2. červenec připadá na Světový den UFO. Lidé z nejrůznějších koutů světa se potkávají osobně, ale také střetávají ve virtuálním světě internetu, kde si mezi sebou předávají informace a příběhy o mimozemských návštěvách. Mnoho z nich také tento den zůstává vzhůru až do hluboké noci s pohledem upřeným k obloze. Ale experti na mimozemské návštěvníky těmto lidem radí, aby se vydali hledat důkazy ve starých ruinách na Zemi, a to přesněji na starých náboženských místech jakým je Guatavita v Kolumbii, v Jižní Americe.

Zlaté rituály v okolí horského jezera Guatavita, ležícího severně od hlavního města Kolumbie Bogoty, inspirovaly k legendě o Eldorádu a mnoha dalších tajemných zlatých městech. Od okamžiku, kdy španělští konkvistadoři v 16. století spatřili zlatý prach a zlaté kovy, do kterých byl „oblečen“ místní náčelník po výstupu z tohoto jezera, započaly též tyto legendy a zájem budoucích generací hledačů bohatství. A zatímco jezero Guatavita nadále přitahuje hledače zlata, kteří mají zájem dokonce o vybagrování celého jezera, jen aby nalezli onen legendární poklad na jeho dně, namítají výzkumní pracovníci a vědci, že na dně tohoto jezera může namísto zlatého pokladu ležet důkaz o mimozemském životě, který přišel na Zemi za stejným účelem. Tedy nalézt zlato.

 

Někteří z vědců uvádějí, že mimozemšťané používají zlato jakožto ochranu před slunečním zářením. Chrání tak svoji domovskou planetu. Ovšem je zde samozřejmě také mnoho skeptiků, kteří o tom nechtějí ani slyšet. Pro ně tu máme názor Derricka Pittse, šéfa astronomů a ředitele planetária „Franklin Institute in Philadelphia“, který zlato považuje za velmi významný prvek pro výzkum vesmíru a pro astronomii. 

 

„Zlato je inertní materiál, nereaguje s ničím,“ řekl v rozhovoru pro populární televizní sérii History Channel Ancient Aliens. „Je to skvělý vodič elektřiny…a…dokonalý reflektor infračervené energie. Můžete použít zlaté pláště, abyste ochránili raketu před intenzivním teplem od hvězdy nebo od jakéhokoli jiného druhu zdroje tak vysokého tepla.“

 

Jiní jsou toho názoru, že mimozemšťané využívali dávnověké civilizace, aby pro ně těžili zlato a dále také tvrdí, že pokud budeme zkoumat staré legendy a chrámy, můžeme v nich nalézt důkazy existence mimozemského života. Na základě tohoto argumentu by původní chrámy postavené před více než 1000 lety na památku návštěvy boha a pozoruhodné domorodé zpěvy a rituály navržené pro komunikaci s ostatními světskými lidmi, byly vykládány jako kulturní důkazy mimozemského kontaktu.

K jedné z nejslavnější mimozemských návštěv došlo údajně v Cuscu, Peru. Sluneční chrám Qurikancha měl mít obrovský zlatý disk, který někteří odborníci považují za symbol pozlaceného UFO, které přistálo před císařem Inků Atahualpou, který měl podle legend absolvovat přímý kontakt s „bohy z nebes“.

 

Další teoretikové jsou ale ještě dál a tvrdí, že Velká pyramida v Gíze je starobylý reaktor, který mimozemšťané používali na výrobu zlata. Ať už ale na mimozemšťany věříte nebo nikoliv, starobylé chrámy a mauzolea zde stojí stále jako obrovská úložiště starých věd, jež byly vlivem času postupně zapomenuty či dokonce ztraceny. A právě tyto vědy nám mohou připomínat, že naši předkové nebyli zaměření jen na životní prostředí a dění na planetě, ale také že věřili, že jejich přežití je silně závislé na tom, do jaké hloubky dokážou porozumět prostředí a dění v naší sluneční soustavě.

Pohledy lidí už dlouhou dobu směřují ke hvězdám ve snaze přijít na to, kde jsou a kam se vydají. Je tedy přirozené, že zlato se stalo metaforou pro naše spojení s vesmírem. Zlato v nás vždy bude vyvolávat myšlenky o vzniku naší sluneční soustavy. Předpokládá se, že vznikla po výbuchu hvězdy. Supernova rozptýlila metalický prach, který byl později zhuštěn až do naší sluneční soustavy a v ní následně do Země. Ale bohužel, zlato v nás může vyvolávat myšlenky opačné, nýbrž o našem zániku. Může nám připomínat, že žijeme v počátečních fázích možné epické katastrofy, kde může Slunce vybouchnout nebo vyhasnout.

 

Návštěvníci z vesmíru nás mohou podobně inspirovat, abychom vyprávěli příběhy o naší budoucnosti. Připomínají nám, že je to přeci naprosto instinktivní – snít o vesmíru. A mohou se, podobně jako zlato, stát metaforou pro to, že nás evoluce nutí k hledání nových míst a budování nového domova mimo Zemi, tak abychom mohli někdy v budoucnu uniknout vyhlazení.

 

Toto oblíbené téma se objevilo také v novém filmu Muž z oceli (Man of Steel) –  Superman, kde národu Kryptoniánů došly zdroje, jež jejich planeta poskytovala, a byl nucen uprchnout na jinou, aby zajistil své přežití. V tomto smyslu film představuje cizince jako zdroj evoluční síly. Nicméně někdy může být tato síla otočena proti lidskosti. Generál Zod, například, je velmi chladného a nelidského charakteru a rozhodl se, že zajistí přežití své mimozemské rasy tím, že obětuje lidstvo bez jediného okamžiku soucitu. 

 

Ať už skutečné, či domnělé, návštěvníci z vesmíru si pohrávají s našimi názory a představami o tom, co to vlastně znamená být člověkem. A zatímco máme někdy strach z věcí, kterým nerozumíme, Světový den UFO nám dává ideální příležitost usilovat o oslavu toho, že my sami jsme potenciálními návštěvníky z vesmíru. Jednoho dne se vydáme za hranice naší sluneční soustavy. A stejně jako Superman, nejslavnější návštěvník z vesmíru v americké kultuře, doufají i Američané, že se stanou symbolem naší vědy a techniky a našeho soucitu a morálky.

 

 

Zdroj: https://abcnews.go.com – July 2, 2013

Překlad: Marek Pernica

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode