Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Michael Cremo

10.11.2011 22:04

 

 

Jistě znáte archeologický nález, který je obecně označován jako Starchild skull ( lebka hvězdného dítěte ). Máte nějaké nové informace o tomto nálezu?

 

MC: Mým hlavním předmětem výzkumu jsou archeologické důkazy z velmi vzdálené minulosti. Většina vědců dnes věří, že lidé jako jsme my se na Zemi poprvé objevili zhruba před 150 000 lety. Zajímají mne archeologické důkazy ukazující, že lidé již existovali před mnoha miliony let. Dokumentuji takovéto důkazy ve svých knihách Forbidden Archeology a The Hidden History of the Human Race. Starchild skull je stará jen několik stovek let a není to předmětem mého výzkumu. Badatel jménem Lloyd Pye udělal v tomto směru velký kus práce. Jeho přáním je prokázat, že bytost měla jednoho rodiče pozemšťana a druhého odjinud, mimozemšťana. Doufá, že to může být prokázáno analýzou DNA vzorků odebraných z lebky. Pokud je mi známo tak stále čeká na výsledky konečných testů.

 

Jaký je pro vás nejbizarnější “ nevhodný artefakt “ ( OOPART ) se kterým jste se během Vaší dlouholeté kariéry setkal?

 

 Nejneobvyklejším artefaktem jsou kulaté objekty nalezené  poblíž dolu v Ottosdal v Jižní Africe. Tyto koule mají paralelní drážky kolem svého středu. Odborníci na kovy, kteří objekty zkoumali, neví jak vysvětlit vznik těchto drážek přirozenou přírodní cestou ve vrstvách země, kde byly nalezeny. To vyvolává spekulace, že musely být vyrobeny někým, kde měl inteligenci podobnou lidem. Co je však na tom nejbizarnější je fakt, že byly nalezeny v neporušených minerálních sedimentech starých 2 miliardy let.

 

Zkoumal jste někdy případ zkamenělých lidských stop nalezených vedle stop dinosaurů v říčním korytu v Texasu? Byl to velice kontroverzní případ...

 

Ve své knize The Hidden History of the Human Race jsem toto nezmínil. Objev těchto stop v Paluxy river v Texasu byl zveřejněn křesťanským kreacionistou Henrym Morrisem juniorem. Považoval stopy za důkaz, že lidé existovali ve stejné době jako dinosauři. Později však odvolal svá tvrzení. Prohlásil, že to, co si myslel, že jsou lidské stopy, nebylo nic jiného, než erodované stopy dinosaurů, které vypadaly jako lidské. Na základě těchto informací jsem se rozhodl tento případ nedat do mé knihy. Později mi napsal jeden student archeologie z Texasu, který knihu četl, že mi může pomoci s dalším výzkumem. Řekl jsem mu tedy ať prověří tento případ z Paluxy river. Student místo navštívil a informoval mne o nových vykopávkách a zaslal mi také fotografie a dokumenty. Na základě těchto nových poznatků myslím, že některé ze stop opravdu poskytují důkaz, že lidé existovali společně s dinosaury. Případ je stále otevřený a dále ho zkoumám. Budu o něm psát ve své budoucí knize.

 

Když ve svých přednáškách a knihách mluvíte o kostrách a stopách “moderního člověka” nalezených ve velmi starých geologických vrstvách země, máte na mysli nás, Homo Sapiens? A když zmiňujete tyto nálezy, mnohdy staré miliony let, máme k dispozici nějaké jiné důkazy, jako legendy, mýty, historické záznamy, které by takovou skutečnost podpořily?

 

Mám na mysli kosti a lidské pozůstatky, které jsou jako ty z moderního člověka, tedy Homo Sapiens Sapiens. Mnoho starých tradic z celého světa jasně hovoří o tom, že lidé existovali od počátku života na Zemi. Pradávný indický sanskrit, především pak Purány, zmiňuje historii lidstva starou miliony let. Budhistické a Jain texty také obsahují důkazy o existenci lidí před mnoha miliony let. Bible a Korán nám také říká, že lidé na Zemi byli od začátku života.

 

V jednom ze svých rozhovorů mluvíte o paralelní existenci  primátů a předchůdců moderního člověka v naší historii, kteří žili souběžně, namísto toho, aby se vyvíjeli jeden od druhého podle klasické evoluce. Myslíte, že je na základě této teorie možné, že taková situace stále existuje i v dnešní době? Tedy, že na naší planetě i dnes žije více druhů humanoidů, než jen my, možná i na vyšší vývojové úrovni?

 

Nepopírám existenci pračlověka jako Australopithecus, neandrtálec apod. Nicméně, když se podíváme na všechny důkazy, vidíme, že bytosti jako jsme my existovaly ve stejný čas. Z toho tedy jasně vzniká obrázek o společné existenci a ne o evoluci. Opice existovaly, primáti existovali a lidé jako my existovali všichni ve stejnou dobu. Myslím, že to samé platí i dnes. Máme dostatek důkazů o existenci humanoidů po celém světě. V Severní Americe je nazýváme Sasquatch. Antropolog Grover S.Krantz podrobně studoval jejich stopy a je přesvědčen, že jsou věrohodné. V centrální Asii tyto bytosti nazývají Alma a ruští vědci oznámili, že byly pozorovány. V Himalájích se nazývají Yeti. Věřím také, že bytosti podobné lidem existují nejen na Zemi, ale i v dalších částech vesmíru. Jinými slovy, jsou to mimozemšťané. Někteří badatelé se domnívají, že jsou to jen bytosti z masa a kostí, ale já jsem si rozšířil své poznání o tom, kdo lidské bytosti a mimozemšťané doopravdy jsou. Myslím, že to nejsou jen stroje sestavené z různých molekul. Jsou vyrobeny z hmoty, mysli a čistého vědomí. Když mluvím o mysli a vědomí, nemíním tím dočasný vedlejší produkt bioelektrické aktivity v mozku. Mluvím o věcech, které mají svoji vlastní nezávislou existenci. Hmota neprodukuje mysl a vědomí. Ale hmota může obalit mysl a vědomí. Na této úrovni existence nacházíme naši mysl a vědomí obalené hmotou. Nicméně, jsou také bytosti s myslí a vědomím, které nejsou obaleny hmotou. Lidé v různých kulturách mají různá pojmenování pro tyto bytosti: andělé, astrální bytosti, jinn, mimozemšťané atd. Hovořím o těchto věcech v mé knize Human Devolution.

 

Jaký je Váš názor na teorii Z.Sitchina, že lidstvo bylo “vyrobeno” pomocí genetické manipulace těmito mimozemšťany za účelem dolování zlata?

 

Sitchin navrhnul, že evoluční proces probíhal normálně až do období Homo Erectus, zhruba před 400 000 lety. V ten moment mimozemšťané přišli na Zemi a manipulovali DNA těchto poloopic a vyprodukovali člověka jako jsme my. Já tuto myšlenku neakceptuji. Ve svých knihách dokumentuji archeologické důkazy, které ukazují, že lidé jako my existovali na Zemi po mnoho stovek milionů let.

 

Jaký je podle Vás důvod, že je ortodoxní archeologie tak negativně zaujata proti jakékoliv alternativní teorii o naší historii, i přesto, že akademici mají v mnoha případech archeologické důkazy potvrzující alternativní teorie ve svých rukou? Jakou v tomto směru hraje roli organizované náboženství?

 

Existuje mnoho důvodů k tomuto procesu, který nazývám “ filtrace vědomostí “ ve vědeckých sférách. Za prvé, je to lidská přirozenost. Když někoho miluji a někdo mi řekne nějaké špatné věci o tomto člověku, kterého miluji, nechci tomu věřit. Mohu se dokonce rozlobit na osobu, která mi říká takové věci. V současné době jsou vědci zamilováni do své evoluční teorie pana Darwina a pochopitelně, když slyší názory, které jsou proti tomu, nechtějí to akceptovat. Dalším důvodem je moc. Je mnoho druhů moci na Zemi. Existuje politická moc, ekonomická moc a také vojenská moc. Máme tu také intelektuální moc. A vidíme, že ti, kteří mají moc a nadvládu, hlavně monopoly, se nechtějí vzdát. Například, když jedna politická strana v zemi má monopol v politickém životě, nepřenechá svou pozici tak jednoduše. Dnes mají vědci podporující současnou evoluční teorii vládou podporovaný monopol ve vzdělávacím systému skoro každého státu na světě. Ve školách se může vyučovat jen jejich teorie, žádná jiná. Takže je jasné, že si chtějí udržet svou moc, svůj monopol. Většina organizovaných náboženství udělala kompromis s těmito vědci, protože to je právě věda, která má dnes největší moc ve společnosti. Když chce někdo znát odpověď na nějakou důležitou otázku, obrátí se na odborníka, ne na papeže, nebo jiného náboženského vůdce. Takže z důvodu společného sdílení moci s vědou, udělal Vatikán a další vůdci organizovaného náboženství kompromis s vědci. Říkají: “ Bůh mohl stvořit lidskou bytost, ale udělal to Darwinovou evolucí.” Osobně tento kompromis neakceptuji ze dvou důvodů. Za prvé, žádný svatý text jako Bible, nebo Korán neříká, že člověk byl stvořen evolucí z opice. A za druhé, existují archeologické nálezy, které jsou v rozporu s takovou teorií.

 

Autor: Michael M.Faitl

Zdroj: konference CPAK, Sedona, Arizona, říjen 2011

Foto: mcremo.com, Michael M.Faitl ( CPAK ), google

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode