Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Megality na dně jezera Michigan, USA

31.05.2011 23:26

 

 

Zatímco archeologové skenovali vody jezera Michigan při hledání lodních vraků, našli něco mnohem zajímavějšího. Objevili balvan s pravěkým vyobrazením mamuta, a také řadu kamenů uspořádaných podobným způsobem jako Stonehenge.

 

V hloubce asi 40 metrů v oblasti Grand Traverse Bay jezera Michigan našli archeologové pomocí sonarové techniky vraky lodí, automobily a dokonce i molo z doby občanské války. Kromě toho však našli taky toto prehistorické překvapení, které může cvičené oko dobře odhadnout při pohledu na fotografie ze sonaru.

 

"Když vidíte něco takového ve vodě, máte pokušení říci, že to je naprosto reálné," řekl Mark Holley, profesor podvodní archeologie na Northwestern Michigan University College, který učinil objev. "Ale to, co potřebujeme, jsou experti, kteří to ověří.”

 

Balvan s obrazem je 3,5 až 4 stopy vysoký a asi 5 stop dlouhý. Fotografie ukazují povrch s četnými trhlinami. Některé mohou být přirozené a přírodní, zatímco ostatní se jeví lidského původu, ale ty, které tvoří petroglyf rozhodně nejvíce vystupují, řekl Holley.

Řekl také, že obrysy připomínají záda, hlavu, kel, ucho trojúhelníkového tvaru a části nohou.

" Nemohli jsme uvěřit tomu, co vidíme " řekl Greg MacMaster, prezident Rady ochrany vodního prostředí.

Specialisté po ukázání obrázků balvanu s petroglyfem požádali o další důkazy před potvrzením, že obrazce jsou prehistorického původu, řekl Holley.

"Chtějí to vidět," řekl. “ Bohužel “, dodal, "experti na petroglyfy se běžně nepotápějí, takže zde narážíme na malou překážku."

Pokud se potvrdí, že tento obrazec je pravý, může být až 10 000 let starý - z období po poslední Době ledové, kdy existovala současná přítomnost člověka a mamuta v oblasti horního současnátředozápadu USA. Formace kamenů, pokud ověřena, by byla zařazena mezi OOPs, artefakty, které by neměli být tam, kde se nacházejí. Kamenné kruhy a jiná naleziště s petroglyfy však v oblasti také existují. 

Objev byl učiněn před několika lety a překvapivě nebyl skoro vůbec zveřejněn, s velmi málo informacemi online. 

 

Zdroj: ZME science

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode