Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Machu Picchu odhaluje nová tajemství

04.10.2010 18:51

 Naleziště Inkaraqay se nachází na nepřístupné a skoro vertikální stěně hory Huyana Picchu poblíž slavného Machu Picchu a během minulého století jej navštívilo jen několik lidí. V současné době se konečně začíná odkrývat jeho tajemství široké veřejnosti.

Bylo to místo původně zemědělského využití, přestože jeho vzhled vzbuzuje dojem pevnosti zavěšené na příkrém srázu, který umožňuje přístup k řece Vilcanota a známému měsíčnímu chrámu níže. Obrovské zdi a terasy pokrývají 4500 čtverečních metrů. Pět vrstev zemědělských teras je doplněno plošinou k rituálním účelům a k uctívání Měsíce, která se nachází na úpatí kopce společně s chrámem.

“ Architektura těchto teras je dokonalejší, než těch přímo v Machu Picchu “, říká Piedad Champi, místní archeolog. “ Speciálně vytvořené zavlažovací kanály se objevují a mizí z jedné terasy na druhou a přivádějí vodu spolehlivě do každého místa. Byl to jeden ze sektorů, který produkoval jídlo pro Machu Picchu. Je propojen přes síť schodů, které vedou k Měsíčnímu chrámu a potom okolo kopce Huayna Picchu “, vysvětluje Champi, který zastává názor, že Machu Picchu bylo místem odpočinku císaře Pachacúteca. 

Cesta není vhodná pro ty, kteří mají strach z výšek. Součástí je nekonečný a neskutečně strmý sedmihodinový výstup. Na některých místech, narozdíl od časů Inků, je dnes nutno použít lana k překonání ostrých skal a kamenů. Průvodce, mačeta a několik druhů hadích protijedů je nutnost, přestože ty jsou vzácné mezi pracovníky, kteří restaurují naleziště. “ Mého dědu pokousali mnohokrát “, směje se jeden z dělníků, jehož ústa jsou plná koki, “ ale mě nekoušou, teď už mě znají “. 

Hebertův děd, němec Echegaray žil na úpatí Huayna Picchu po 70 let a živil se pěstováním avokáda, kávy a ovoce, které prodával v Cuzcu. Ve čtyřicátých letech odstranil z teras většinu porostu a divoké vegetace. “ Chtěl je použít pro svoje produkty. Nicméně on ruiny neobjevil, dřevorubci tudy prošli již dříve “, vysvětluje Hebert. Jelikož zná místní podmínky, poznamenává, že zde žije 16 druhů hadů, ale jen jeden je smrtelně jedovatý. Jsou zde také medvědi a deset druhů orchidejí. Inkaraqay, společně s komplexem známým jako Andenes Orientales ( Východní terasy ) budou případně zahrnuty do Archeologického parku Machu Picchu.

 

Zdroj: enPeru, sott.net

Foto: Roxabel Ramon - El Comercio

Překlad: Michael M.Faitl

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode